N&D Açık Mama Sorunsalı

Cito
Cito

312 Puan

Merhaba,
Kedim için devamlı bir mama rutini oluşturmaya çalışıyorum halen. İlk geldiğinde Royal Canin Kitten kullandık, sonrasında iyi içerikli bir mama arayışına girdik.
**- Geçen hafta Eminönü'nde bir dükkandan N&D kitten açık mama aldım. Kilosu 35'e geldi. İnternete baktığımda bu fiyatın yanına yanaşan bir tutar dahi göremedim. Acaba işin içinde bir iş mi var? Paket vs. N&D paketiydi, kokusu vs. de yerinde mamanın. Ne dersiniz?



  • 5 aylık kedim 1 kg mamayı sanırım 2 - 2.5 haftada bitirecek. Hergün 1 çay bardağı dolusu koyuyorum, sabahtan gece 12 sularına doğru bitmiş oluyor. Çok mu yiyor ya da keyiften felan mı yiyor sizce?

  • Matisse ve Brit Care alırım sürekli, N&D'den daha uygun diyordum. Ama internette fiyatları N&D açıkla kıyaslayınca biraz pahalı. Bir yanda 2 kg N&D mamayı 70 liraya almak diğer yanda 2 / 1,5 kg Matisse, Brit Care, Profine gibi mamaları aynı fiyatlara almak var. Hangisini tercih etmeliyim? (10 kg muhafaza edemeyeceğimi düşünerek almıyorum.)**
    Teşekkürler.

22 CEVAP

Cito
Cito

312

@v4pati Acaba kedime iyi mama yedirmek istiyor olmam fakat maddi imkanımın de pek el vermemesi olabilir mi bu kadar kasmamın sebebi?!

Amedsoner
Amedsoner

7898

Mama fiyatlarına zam geldi. 180iraya aldığım N & D az tahilli yaban mersini ve Kuzulu 5 kg fiyatı şu an 210 lira. Ülkede her şey dolar endeksli.

zuhall
zuhall

10265

Acik mama almanizi tavsiye etmem. Belki guvendiginiz bir veteriner falan satiyorsa olabilir ama bilmediginiz biryerden asla almayin.
10kg bir kedi icin fazla gelebilir haklisiniz ama en azindan 5-6 kglik alirsaniz fiyat oldukca dusecektir.Sunu da unutmayin ki siz muhafaza edemem diye fazla kg almiyorsunuz ama acik olan mamanin nezamandir acik oldugunu, son kullanma tarihinin ne oldugunu da bilmiyorsunuz.

denizcapa
denizcapa

2208

Önerimi yineliyorum ki; aynı şehirlerin aynı ilçelerinde olan hayvan dostları 15 kg kapalı paketleri paylaşabiliriz. Bizim 5 kedimiz var. 10 civarında da işyerimde kedi var o nedenle yaş mama, rafadan yumurta, keçi sütü, tavuk ciğer haşlama, cheddar peyniri gibi ek gıdalara karşın 15 kg mama 1.5-2 ay ancak dayanıyor.

felishuman
felishuman

10828

@v4pati O an parası olmayabilir, kredi kartı olmayabilir taksit yaptıramayabilir.. Tahmin ediyorum çünkü ben de aynı durumdayım. Herkes aynı şeyleri yaşamıyor. Direkt yargılamak yerine yardımcı olmaya çalışsak daha güzel olmaz mı?

Derdedermanim
Derdedermanim

14076

bence gerçekten fazlaca alıp yakın olanların bölüşmesi mantıklı.
gerçi bizimkilere 10 kg birşey değil ama tek besliyenler yardımlaşabilir.

septikbaykus
septikbaykus

17255

Neden bu kadar kastığınızı anlamıyorum. Alın bilindik sitelerden 5 kilo geçin yahu.

AyseBerraAydin
AyseBerraAydin

12420

ND mamanın 10 Kilosu internette 280 tl ye falan var hatta yetişkin mamasını 260 a bile gördüm. Büyük paketler halinde alıp satıyorlar merak etmeyin.

AyseBerraAydin
AyseBerraAydin

12420

başka bir mamayla karıştırılmış ya da son kullanma tarihi geçmiş - geçmeye yaklaşmış olabilir

cansulumos
cansulumos

1383

Aynısı benimde başıma geldi sonra oturdum baya araştırdım .. Her şeyi geçtim adamlar kar elde etmeden satış yapmış oluyorlardı!! Sonra öğrendim ki full N&D mama değilmiş meğer karıştırıyorlarmış.. piyasa fiyatı belliyken düştüğüm bu hata :(

Breda
Breda

3721

10 kg alin kuru bi yerde agzi sıkı muhafaza edin.. Cam Kavanoz kullanabilirsiniz..Hem uyguna gelmiş olur hem iyi mama ile beslenmiş olur.. Alacaginiz açık mamadan daha garanti bir iştir..

Muzeyyennb
Muzeyyennb

113851

Açik mamalarin genel de ucuz olmasinin nedeni ya son kullanma tarihi yaklaşıyordur ya da başka ucuz bir mama koymalaridir. Evet dediginiz mamalar pahali fakat acik mamayi da kime guvenip alacaksin? icine Allah bilir ne katip nd adinda satisa sunuyorlar. Eger acik bir mama alacaksaniz guvendiginiz bir petshopta gozunuzun onunde koymasini isteyin ve alin. Bana sorarsaniz tercihim kapali mamadir. Brit care mama güzel ama diğer mamalari bilmiyorum

Scot
Scot

11075

Bende ankaradayım iyi olur aslında ama ben kitten alıyorum.siz adult aliyorsunuzdur ayarlansa iyi olurdu

Cito
Cito

312

Ben de Kitten mama alıyorum henüz. Fakat çok cazip ve uygun olur benim için de, İstanbul, Avrupa yakası.

denizcapa
denizcapa

2208

Bizim kedilerin hepsi kısırlaştırıldı 3 dişi 2 erkek onlara N&D nin tahılsız kısırlaştırılmış 10 kg en düşük fiyat buradamamalarından alıyoruz.


İş yerindekiler için de *********dan MICHO 15 kg çok yaygın ve sokak hayvanları bayılıyor alıyoruz.


Ayrıca çok yoğun oradan yaş mama![makul ücretleri olanlar](https://www.*********.com/yas-mamalar ") veriyoruz.


Ayrıca Örneklersek:

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1487 Görüntüleme
  • 22 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 77395 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR