Yavru Kerim Beni Isırmaya Başladı Ne Yapmalıyım

Senabarannn
Senabarannn

393 Puan

Merhaba yeni yavru kedi sahiplendim ve kedimin dişleri yeni çıkmaya başladığı için herşeyi ısırmak istiyor beni de dahil canım yanmıyor fakat ilerisi için buna izin vermeli miyim?


19 CEVAP

Castielthecat
Castielthecat

2464

Seni ısırmaya başladığında (mesela elini ısırıyorsa) elin ve kedi arasına peluş oyuncak koy. Ya da herhangi yumuşak bir oyuncak. Bir süre sonra daha çok oyuncağı ısırmaya alışacak. Tabi yine de kedi olduğundan canı istediğinde seni de ısırıyor :D

Elifoo
Elifoo

10743

Kedili baba, ben benimkine parmağımı uzatıp hayır diyorum “o eli bi indir önce” diyip uzattığım elimden başlıyor ısırmaya.. :)

Senabarannn
Senabarannn

393

Çıkmaya başlamak değilde güçleniyor diyebilirim dişleri var yoksa

Yavru köpeğimde de aynı sorun var ona aldığımız oyuncaklara rağmen bizi ve gördüğü her şeyi ısırmaya devam ediyor. Bunun ileride bir sorun olacağını düşünmüyorum

Bu arada kedin çok şirinmiş

Muzeyyennb
Muzeyyennb

113851

Oyun yapiyor olabilir. Bu ilerde sorun olur. Sizi issiracagi vakit eline oyuncağı verin veya issiracagi baska bir şey..

Elifoo
Elifoo

10743

Eliniz şu an onun için peluş oyuncaktan farksız. Aradaki farkı da siz göstereceksiniz. Arkadaşların dediği gibi sizi ısırmaya başladıysa sıkıntısı var demektir hemen araya bi tane peluş sokuşturuverin. Yalnız hemen alışmasını beklemeyin hiç alışmayadabilir. Bizimki 9 aylık ama hala ısırıyor (bu benim için problem değil) buna alışmayı öğrenebilirsiniz. Mesela o ısırmaya başladığında üzerme uzun kollu bir şey giyiyorum hemen, en azından yaralamasın beni diye. Bi 10-15 dakika ısırmaca oynuyoruz sonra kendiliğinden bırakıyor zaten :)

herautte
herautte

2945

Benimki de 2 aylık ellerimi ve ayaklarımı arada ısırıyor şuan dişleri güçsüz olduğu için can yakmıyor, zaten genelde oyun için ısırıp tırmalıyorlar, nasıl alıştırırsanız öyle devam edecektir, büyüdüğü zaman canınızı yakabilir :) çokta doğru değil ısırmaya alıştırmak sanırım, siz oyuncaklara yöneltin sabırlı olun :)

Oykukedisi
Oykukedisi

617

Kedini yukarı kaldır gözünün içine bakarak hayır de biraz ses tonunu yükselt

privacy031
privacy031

974

her ısırdığında hayır diyerek ses tonunu biraz yükselt.. zamanla yapmamayı öğreniyorlar.. benimki kazara geçen gün dişi değdi elime.. suç işlemiş gibi nasıl masum bakıyor..

KediliBaba
KediliBaba

14655

Kedileri tanıyanlar - gözüne bak hayır de yorumuna ancak güler gözüne bakmak istiyorsanız bakında hayırda deseniz noov da deseniz farketmez yapıcağını yapar bnu hiç bir şey ifade etmez onun için kedileri köpekler ile karıştırmayın.

Heiter
Heiter

115202

Kesinlikle izin vermeyin. İleride bu davranış kalıcı hale gelir. Üstteki yoruma katılmıyorum, hayır dediğinizi ille de "hayır" diyerek belli etmezsiniz zaten. Gözlerinizi dikseniz bile anlar bazen. Aslında adamına göre muamele ediyorlar. Eşimin tek bakışında duruyordu bizim oğlan. Benim ona kızamayacağımı bildiği için (gerçekten can acısıyla bağırsam bile) hayır da desem devam ederdi. Şımarıklığı bana söker yani :D Tavır meselesi. Şimdi o tip sorunlarımız yok çok şükür. Elbette yine elimizle oynatınca bir süre sonra kendince hafiften ısırmaya çalışıyor ama son derece kontrollü. Biz de o oynamaları bıraktık. Hatta komik gelecek ama saklambaç-kovalama tarzı bir oyun tutturduk şimdi. Eşşek kadar insanlar olarak yetişkin bir kediyle kovalama oynuyoruz evet :D | Şu anda dişleri kaşınan kedinize bol bol oyuncak lazım (İlla satılan oyuncak olacak diye bir kaide yok tabi. Buruşmuş kağıda bile tav oluyorlar.) | Son olarak; bunlar hep geçecek inşallah. Sağlıklı ömürler dilerim.

Elifoo
Elifoo

10743

Yukarıdaki yorumda “başedemedik attık sokağa” mı yazıyor ben mi yanlış okuyorum? Bu nasıl bir vicdan ya?

esma6363
esma6363

2501

Kedini urfada birindenmi sahiplendin

maridabel
maridabel

217

benim sokaktan aldigim kedide oyleydi elimizi ayagmizi isirmaya baslamisti ama canavar gibiydi duvardan duvara zipliodu hepimizi isiriyodu onunla basa cikamadik attik sokaga. Bi kedi daha aldim oda isirmaya baslamisken direk oyunu kesiyodum onu yere yada baska bi yone falan birakiyodum yuzune bakmiyodum bide hayiri da ogretmistim anladi isirmanin kotu oldgnu bi iki gun icersinde birakmisti

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1485 Görüntüleme
  • 19 Cevap
  • 5 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 91.105 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR