Kedi Gezdirmek Doğru Mu?

Minnakpatipuki
Minnakpatipuki

14052 Puan

Bu konu hakkinda çogu sitede negatif yorumlar okudum. Ama ben kedimi kopek yerine koymuyorum. Zaten kedi bakimi hakkinda tecrubesizim ve yeni yeni ogreniyorum. Bu konu hakkindaki dusuncelerinizi almak istedim. Kedimi 1.5 aylıkken sokakta buldum. Ben diş kapiyi açınca dışarıyı merak ediyor. Her seferinde zor tutuyorum. Şuan 2 aylık. Sokak kedisi olduğu icin özgürlüğünü kısıtlamışım, onu eve hapsetmişim gibi geliyor. Birde akşam üzeri saat 5 e kadar dışarıda oluyorum. Tek oda evde tek basina sıkılıyor sanirim. Eve gelince oyun oynuyorum ilgileniyorum ama yetmiyor sanirim. Ben ders çalışırken yada başka birşeyle ilgilenirken el parmaklarıma ayak parmaklarima atlıyor ısırıyor acıtıyor da bir zaman sonra. Deli gibi bir saga bir sola kosuyor evde. Enerjisini atamamiyormus gibi geliyor. bir tane gogus tasmasi aldım ama dışarı çıkartmakta kararsizim hastalanır mi bu mevsim de? Yavruyken alıştıririsam büyüyünce de gezdirebilirim diye de düşünüyorum ot yiyorlarmis sanirim arada. (Gezdirmekten kasitim da köpek gibi değil de yeşillik bir alana kadar kolumda taşıyıp tasmasi bagli sekilde serbest bırakmak eğer yürürse yürümek yürümezse onunla beklemek seklinde)

48 CEVAP

Cldkgkcs
Cldkgkcs

17542

Ben taşıma çantasıyla götürüp bir parkta dolaştırıyorum (aynı sebeplerden , evde çok sıkıldığını hissediyorum bazen ) ilkinde korktu ama sonradan alıştı şimdi ağaçlara tırmanıyo kuru yapraklarla oynuyo. Tek korkum rvden sürekli çıkmak isterse diye :)

Alicveben
Alicveben

12941

bence aşıları tamsa sakin ve kedi köpeklerin azınlıkta olduğu bir parkta gezdirebilirsiniz ama tam olarak köpek gibi değil krdiler bir tık daha hassas

izmir_pet
izmir_pet

127274

asisiz cok cabuk hastalik kapabilir ve yavru. Benim bi kedim kanser olup öldü mesrla. Bizim buralarda salgin varmis o zaman. Ben suan kucagimda gezdiriuprum hergun ama benimki duruyo kacmak istemiyo. Kucukten alisirsa kucakta gezdirmenizi tavsiye ederim :)

mayacat
mayacat

666

5 aydan sonra cikarmanizi tavsiye ederim ve asilarini aksatmamalisiniz cok hassaslae cabuk mikrop kapiyorlar

Cldkgkcs
Cldkgkcs

17542

Benimki 5 aylık aşıları biteli çok oluyo iki üç haftadır anca çıkıyoruz bugün yine çıktık ama beşinci falandır :)

Bence kesinlikle doğru. Doğayla iç içe yaşayabilen kediler (bütün ihtiyaçları karşılanmışsa) çok mutlu olurlar. Ama nerede gezdirdiğiniz çok önemli. Şehirde her yer mikrop, hastalık ve tehlike dolu. Temizliğinden emin olduğunuz yeşillik bir arazi olabilir. Bizim bir köy evimiz var her yılın 1 ayını orada geçiriyoruz. Her taraf orman yeşillik ve etrafta insan vb tehlikeler olmuyor :-) Venüsle orman gezintisine çıkıyoruz oradan oraya koşuyor ağaçlara çıkıyor inanılmaz mutlu oluyor. Ama şehirdeyken etrafta güvenle gezdirebileceğim bir yer yok maalesef, eğer sizin varsa gezdirin derim; mutlu olacaktır.

Cldkgkcs
Cldkgkcs

17542

Venusunpembepatileri katılıyorum benimki en başta tasmadan nefret etmesine rağmen dışarı çıkmak için dolaptan çıkardığım an gelip mırlamaya başlıyor önümde duruveriyor çantasına da kendisi giriyor gidiyoruz :) oda mutlu oluyor bende

Doğrumu yanlışmı bilemiyorum ama ordu sahilde gezerken çok güzel bir kedi gördük biz kaçmış diye düşündük sevdirdi kendini ve yarası vardı daha sonra abla gelerek kedi benim egzaması var dedi biz şaşkın şekilde kaldık çünkü abla tasmaya bile gerek duymamış kedi arkasından tin tin gidiyordu.. Ben pek sakınca görmedim ki benim kedilerimde dışarı çıkıp geliyor.

Cldkgkcs
Cldkgkcs

17542

Ömrü boyunca dışarıyı camdan masum masum izlemek yerine bu bizim de içimizi rahatlatır hem tabii kontrollü olduğu sürece :) bana da yakın büyük bi park var gayet uygun oraya gidiyorum ama çok köpek var öyle birşeyde ürküp korkmasını istemiyorum çok dikkat rdiyorum bende

goktug61
goktug61

172

Benim fikrim sokağa çıkarıp risk almamanız yönünde. 2 aylık olmasından kaynaklı hareketli olması normal, sokağa alıştırırsanız, her seferinde sokağa çıkmak isteyecektir. Farklı farklı oyuncaklar alarak enerjisini harcamasını sağlayın, kedi oltasını oltasını tavsiye ederim.

Minnakpatipuki
Minnakpatipuki

14052

@izmir_pet aşıları tamamlanmadan çıkartmayı düşünmüyordum zaten ama üşütüp hasta olur mu mesela yavru ya kas yapayım derken göz çıkartmakta istemiyorum :)

Minnakpatipuki
Minnakpatipuki

14052

@cldkgkcs çıkartırım ben sorun olmaz bana da bahane olmuş olur:) kaç aylıkken başladınız peki

izmir_pet
izmir_pet

127274

kucakta hastalik kapmadigini ogrendim ben veterinerime danismistim. Biyerlere temas etmesi gerektigini soyeldi hastalik icin. Hastalik derken virus gibi usumek dgl. Ben asisiz gezdirdim.hep o sekilde. Bilgi vermek istedim

izmir_pet
izmir_pet

127274

kim ne derse desin cok guzel yapiyosunuz bence:) inanin hep evde kapali olana gore daha sakin neseli huzurlu oluyo. Hem alisinca veterinere veya biyeri goturmek de sorun olmuyo. Benimki dolmus otobus metro izban vapur araba hepsinde yolculuk yapti cok rahat :)

izmir_pet
izmir_pet

127274

cogu kisi sasiriyo biz veterinere goturemiyoruz diye. Alistirmak gerek:)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 2606 Görüntüleme
  • 48 Cevap
  • 3 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80844 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR