Satın Alma Sahiplen, Türüne Bakma Sev...

kedipatisii
kedipatisii

13236 Puan

Merhaba arkadaşlar. Soru sormak maksadıyla yazmadım fakat çok rahatsız olduğum bir konuyu dile getirmek istiyorum. İlk olarak bir canlıya yuva açacak insanların pet shop gibi yerlerden sırf cins olsun diye "para karşılığı" hayvan almasına karşıyım. Ordaki hayvanlarda mutlu olsun istiyorum ama bu sektöre kazanç sağlamak hem hayvanların satılan bir varlık algısının güç kazanmasını sağlıyor. Kimse sevgi duyacağı bir hayvanın görüntüsüne takılmamalı. Sokakta binlerce yuva bekleyen, karda kışta kalan hayvanlar sırf cins değil diye öteleniyor. Gerçek hayvan severliğin bu olduğunu düşünmüyorum.


Bunun dışında kısırlaştırma konusundada hem kedinin sağlığı açısından iyi olduğunu ve sokakta binlerce evsiz kedi olduğundan bu kervana daha çok kedinin katılmasını anlamsız buluyorum. Kedinizin doğurduğu yavrucakları belki sahiplendiriyorsunuz fakat belki o kedilerin yerine sokakta muhtaç başka bir sürü kedinin sahiplenilmesini engelliyorsunuz.


Bunlar benim kendi düşüncelerim, bunu yazmamın nedenide petlebi gibi hayvanseverlerin olduğu platformda bile sırf cins kedi/köpek arayanların olduğuna şahit olmam. Çok üzücü.

39 CEVAP

doren07
doren07

2651

Malesef buda hayatın acımasızlığı artık herşeye ticari gözüyle bakılmakta insanlar nereden para vururum düşüncesiyle yaşamaktadır. Şu durumda bunlara artık bir çözüm bulunamaz her ne olursa olsun insan gidecek "CİNS" sözde görüntüsü daha güzel ne bileyim gözleri sırf renkli diye bi ton paralar verip kediler alacak bu ona hayvan sevgisi getirmeyecek sırf çevresine gösterişte bulunmuş olacak.. Ha bazıları varki uluslararası mecralarda yarıştırmak için bu işleri yapıyor onlara birşey diyemem çünkü herşeyine dikkat ediyorlar.. Ticariyete dökülmüş bu hayvanlara zaten para gözüyle bakıldığı için sağlıklı bakılmıyor sütten kesilir kesilmez hatta bazen kesilmeden satışını yapıyorlar maliyeti onlar için çok önemli sonuçta. yavrumun eski sahibi kardeşlerini para karşılığı satmış. Şahsen ben yavrumu mama karşılığında sahiplendim. Sokakta ki canların hepsini sahiplenebilmek belki mümkün olmayabilir ama onları ac ve susuz bırakmamak mümkündür. Sadece buna aciz olmamalıyız...

minnoskoss_123
minnoskoss_123

127658

İnsanların anlayamadığı bir şey var; diğer canlıların mal olmayıp kendileri gibi bir canlı olmaları. Eğer anlayabilselerdi neden petshoplarda hayvan satarlardı ki? İlk başta petshoplardan sadece mama, tasma, oyuncak, kum alabiliyorken, şimdi hayvanları da oradan alabiliyoruz. Ne kadar güzel değil mi? Hayır değil! Oturduğun mahallede, sokakta onlarca kedi köpek varken neden oradan parayla satın alıyorsun, anlayamıyorum! Neden onlara para biçiyorlar onu hiç anlayamıyorum! Mal gibi kullanıp atmak için mi? Olamaz! Yapamazlar! Biz buna karşı çıkarken yapamazlar! Lütfen sende bize katıl ve yapmalarına engel ol!

Bgisan
Bgisan

1795

Benim bebeğim de araba motorundan çıkmış. Sahiplendik. Aldığımızın ertesi günü hastalandı. Birkaç saat daha geç gitsek belki ölecekti. Ki sokakta hiç şansı yoktu 1,5 aylık yavrucağın. Tam 1500 tl veteriner harcaması yaptık ekstra kullandığımız mamalar hariç. Dakikası dakikasına not ettim ilaçlarını çocuklarımdan ayırmadım. O şimdi kıymetlimiz. Böyle emek verince herşey güzel. Satın da alabilirdim bu paraya aldığım zaman tabiki sevecektik. Ancak onları kafeste görmeye içim dayanmıyor.


En güzel duygu cana can katmak. Hepsine sağlık dilerim.

izmir_pet
izmir_pet

127274

her zaman soyluyorum herkes sokaktan kedi kopek bir tek can sahiplenseydi suan sokakta basibos can kalmazdi

kedipatisii
kedipatisii

13236

İnsanlar her şeyde olduğu gibi hayvan sahiplenmedede görüntüye odaklanıyorlar. Bir kedi ya da köpek insana cana yakın gelebilir. Bundan bahsetmiyorum. Fakat sırf beyaz olsun, siyah olsun mantığı bana gereksiz ve ayrıştırmacı geliyor.


Ve ben petshoplarda satılan hayvanların günahsız olduğunu biliyorum. Ama bir iki hayvanın ödiyeceği bedelle binlerce can kurtulacaksa eğer bu olmalı. Kimse petshoptan hayvan almaz ise bu sektör kapanır. Ama ne yazık ki bunu durdurmak mümkün değil. Devlet eliyle insanları petshop yerine sokak hayvanlarına yönlendirmek gerekiyor.

kedipatisii
kedipatisii

13236

Geçen veteriner kliniğinde bir kadınla karşılaştım aynı benimki gibi bir kedisinin olduğunu söyledi. Ben kedimi sokakta bulmuştum bu arada ve sahiplendim. Asla gidip sırf ankara kedisi olsun diye petshoplara para dökmezdim zaten. Bende merak edip kadına nereden sahiplendiniz diye sordum. Bana "ben petshoptan satın aldım bu kediyi dışarıda bulamazsın ki" dedi. Hayır yani ben nasıl buldum o zaman? Kaldı ki ankara kedisinin diğer kedilerden ne farkı var? Sırf beyaz ve cins diye mi para döküyorsun? Barınaklarda sevgiye o kadar muhtaç kedi varki inanın sokakta özgürce dolaşan kedilerden daha muhtaçlar o telin arkasından. Kimse başlarını okşuyamıyor o teller yüzünden.

kedipatisii
kedipatisii

13236

İnsanlar herşeyde olduğu gibi bu konudada görselliğe bakıyorlar. Kendi çocukları olduğunda anamolili doğsa mesela sevmiyeceklermi çok merak ediyorum.

minnoskoss_123
minnoskoss_123

127658

Çok haklısınız. Bir de tepki gösterince sanki doğru bir şey yapıyormuşlarda biz desteklemiyormuşuz gibi bir halleri oluyor. Bir de kendilerine hayvan sever diyorlar. Yazık ya yemin ediyorum.

SenanurKsl
SenanurKsl

115163

O kadar haklısınız ki. Ben de tamamen sizinle aynı fikirdeyim. Bi kere baştan o cinslerin üretilmesine karşıyım. Geneli zaten insanların değişik cinsleri çiftleştirerek üretip buldukları cinsler . E haliyle böyle olunca da bi çok evcil cins kedinin ( iran , scottish vs vs ) genetik bir takım problemleri oluyor. Hayvan hayata bi nevi genetik sorunlu olarak doğuyor . Ömrü boyunca acı çekiyor. Üstelik tamaamen ticari nesne haline getirilmiş. Tabiki o hayvanlarda can . Gerçekten seven iyi bakan çok kişi de vardır. Fakat dediğim gibi baştan üretilmemeli . Doğada üremeleri farklı bişey tabiki demek istediğim o değil umarım yanlıs anlasılmam. O kadar fazla şahit oldum ki zengin insanalrın sırf süs olsun diye alıp hiç bakmadıklarını. Çünkü annem evlere temizliğe gidiyordu. Çoğu zengin aileler. Nerdeyse gittiklerinin hepsinin evinde kedisi vardı. Çoğu cins . Annemin anlattığına göre kedilere hep oda ayırmış oluyolar . Ama odaları topak topak tüt yumakalrı içinde iğrenç kokuyormuş . Kokudan girilmiyor tuvaletlerinde pislik birikmiş halde hayvanlar ben cam silerken camda geziyolar umurlarında değil diyodu. Hele tüylerini biriktirip yatak yapan burayı temizleme diyen bi manyak bile varmış. Çok uzattım kusura bakmayın konudan sapmış da olabilirim ama bu konuda hassasım. Mesele cinside değil bir canlıyı para vererek satın almak .

Recai44
Recai44

10816

Benim dişi bi kedi var kıyamadığım için kısırlaştırmadım yavrularinin büyük çoğunluğunu ücretsiz sahiplendirdim. Ancak ücretsiz sahiplendirdigim kişiler kedileri ya sokağa bıraktı yada bakamadiklarindan kedilere araba falan çarptı. Ücretli sahiplendirdiklerim ise halen bakıyorlar. Maalesef insanlar bir şeyi kolay elde edince kıymetini bilmiyorlar .

SenanurKsl
SenanurKsl

115163

Yorumunuzu yanlıslıkla beğendim kesinlikle size katılmıyorum . Tabiki kesin olarak satın alan kötü bakar sahiplenen iyi bakar diye bi iddamız yok. Fakat ücretsiz sahiplenen çoğu insan bir kedi bir hayvan değil sanki öz yavrusuymuşcasına iyi bakıyor üstüne titriyor. Madem bu konuda sahiplendirdiklerinizin güvenilir olmasını istiyorsunuz sözleşme şartı koysaydınız? Ya da mama karşılığı verseydiniz mamayı sokak hayvanlarına dağıtsaydınız ? Ya da barınağa az çok demeden bağış şartıyla verseydiniz ? Daha bi çok çözüm bulabiliridniz dediğiniz o kadar saçma ki ve hiç samimi değil. Sonuç olarak siz de o hayvanlar üzerinden para talep edip kazanç sağlamışsınız petshoplardan bi farkınıx kalmıyor.

kedipatisii
kedipatisii

13236

Kediyi parayla satınca insanların daha iyi bakması tamamen kişilikle alakalı bence. Gerçekten hayvana değer veren biri zaten para karşılığı bir hayvanı almayı kabul etmez.

izmir_pet
izmir_pet

127274

ben kedimizi secmek yerine, kedimizin bizi secmesinden yanayim. Her zaman olmasa da bazen oyle bisey oluyo ki. Birakamiyosunuz dayanamiyosunuz. O sizin nasibiniz oluyo:) tabiki sshiplenelim imkanimiz varsa bundan bahsetmiyorum. Ozellikle bi renk irk bisey aramayalim. O sizin oldugunuzda ondsn guzeli olamaz zaten

minnoskoss_123
minnoskoss_123

127658

Artık bu konuda usta oldum resmen. Bu insanlara tepki koyarken yazar olucam:) En azından insanlar bilinçlensin hayvanseverlerin sayısı ve gücü artsın...

minnoskoss_123
minnoskoss_123

127658

İnsanlar kör mü yoksa görmezden mi geliyorlar?

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1971 Görüntüleme
  • 39 Cevap
  • 14 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79822 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR