Proplan Mı ? Whiskas Mı ?

Anket

Whiskas
(5 oy)
Proplan
(37 oy)
Toplam (42 oy)

Selam millet :)
Geçen Pazar günü bir Pisi arkadaş sahiplendim :) Mısır :) daha önce proplan mama yiyormuş ama ben whiskas aldım. Yedi problem çıkarmadı ama ikisini de deneyen arkadaşlarım yardımcı olabilir mi ? Hangisi daha iyi whiskas ı heryede buluyorum. Proplan göremedim hiç tavsiye ederseniz onlibe


59 CEVAP

Sudeckmkc
Sudeckmkc

13515

Whiskas tuzlu yağlı ve bağımlılık yapan bir mama. Çoğu gelişmiş ülkede satışı dahi yasak. Onla uzun dönrm beslenen kedilerin sağlık problemi yaşamaması büyük şans olur. Proplan iyi bir mama. Tabi daha iyileri var ama proplan da kötü değil

gizemesersoy
gizemesersoy

11257

Bütçenize göre pahalıdan ucuza yazıyorum seçin alın, orijen, acana, nd, brit care, profine, matisse. Bunlar dışında çok önermem. Kediniz kısırsa nd, brit care veya matissein kısırlaştırılmış ürünlerini öneririm. Whiskas zararlı ne yazık ki önermem.

Whiskas 300 gr kaldı sadece denemek için az almıştım iyi ki öyle yapmışım elim gitmedi şimdi vermeye o kadar kötü mü ya :( çok bakınamadım elime ilk geleni aldım benim hatam oldu biraz :S orijen e bakacağım kedim kısır değil ve 2,5 aylık hemen küçük bir araştırayım.

Feronia
Feronia

117611

Bir mamadan memnun olmak çok tuhaf değil mi? Hayvanın içini mi görüyorsunuz.

dorukhanalev
dorukhanalev

1382

O kadar cahiliz ki kedi bir mamayı yiyince çok memnun olunuyor. Sucuk verin o zaman.


Bebeğiniz oluncada cips verin ama az yağlı olsun midesini bozmasın. Severek yiyor nede olsa.

Gul36
Gul36

113362

Yukarıdaki yorumu yanlışlıkla beğenmiş bulundum. Proplan iyi bir marka değil. Bazı kedilere bazı çeşitleri iyi geliyor olabilir ama genel olarak bakıldığında çok zararlı şeyler içeriyor. Whiskas hakkında yorum bile yapmıyorum. Arkadaşlar gerekenleri söylemişler zaten.

Orijen cat&kitten aldım.Yemezse acana ve nd deneyeceğim :) umarım sever. Herkese tek tek teşekkür ederim

dorukhanalev
dorukhanalev

1382

@kurban1525 Tüm yazışmaları ve yazdıklarını büyük bir sabır ile okuduğumu belirtmek isterim. Cahilliğime verin der ve konuya girerim,


"O paraya alabileceğim mamaları yaz desem en kalitelisi proplandır." Bunu laf olarak değil sizlerden istirham ediyorum bunu içerik kıyası yaparak hangisinin hangisinden üstün olduğunu içerikleri kıyaslayarak bakabilir miyiz ? Aynı fiyat bandı olan sanabelle profine britcare matisse hatta ve hatta golosi ile. Buyrun tek tek aynı türevli mamalarını koyun kıyaslayın bu yüzden Pro Plan bu fiyat bandında lider diyelim bizde.


"zira bunların kısır kedi seçenekleri yok" demişsiniz, kısır kedi mamalarının azaltılan değeri yağlardır. Protein bu miktardan en az etkilenenidir. Ama bu durumda kısırlaştırılmış kedi maması tercih edilmesini son derece kabul edebilirim.


Hayvan deneyi konusuna gelince, evinizdeki canlı için başka bir hayvanın katledilmesini doğru buluyorsanız burada daha fazla cevap vermek manasızdır. Bu firma yapıyor neden biliyor musunuz ?


Cruelty Free olarak geçen firmalarda ne yazikki Purina yok. Deney yapmayan bir firma yapıyoruz demez zaten :) yapmayan firma yapmıyoruz der. Purina böyle bir açıklaması olmadı.


Bir insanların doğruları vardır kişiden kişiye değişir çok doğru. Ama bir de gerçek vardır. Gerçek bir tanedir. İnsandan insana değişmez gerçek olan.

Feronia
Feronia

117611

Oy veremedim, ikisine de basmaya elim varmadı. İkisi de birbirinden rezalet. Kesinlikle, ihtimal bile vermeyin daha fazla devam etmeye. Bütçeniz iyiyse Orijen alabilirsiniz.

melikealgin
melikealgin

11545

Biz profine kullanıyoruz hem ekonomik :) o bunlardan daha iyi sana onu tavsiye ediyorum

gizemesersoy
gizemesersoy

11257

Ne yazık ki taklit var. Siz fiyat araştırın uygun olan yer için orijenin ithalatçısı şadanlar ile iletişime geçin yetkili satıcı mı öğrenin, böylece güvenebilirsiniz.

SenanurKsl
SenanurKsl

115163

Benim kedim 5 aylık 3 aydır ben de orijen cat&kitten kullanıyorum biz çok memenunuz kedim o kadar hızlı gelişti ki o mamadan sonra veteriner 2 kat hızlı geliştiğini söylediği yanlış anlaışma olmasın kilo problemi yok gayet sağlıklı. Eskiden mat ve sert olan tüyleri gerçekten yumuşacık oldu parlıyo kakası gayet kıvamlı bizde koku olmadı kuru mama kaynaklı. Kedimin o gelişimini çelimsiz sağlıksız bi kediden yumuşacık sağlıklı güçlü bi kediye dönüşüne sahit oldum herhangibi alerji de yapmadı bizde. Tabiki her kedide aynı değil taze et miktarından fazla protein içerdiği için tüy dökümü veya alerji fazla kilo yaptığını söyleyenler de var.Bizimki hareketli bi kedi o konuda da sıkıntı olmadı. Tüy dökümü tamamaen durmuştu taki suan mevsim geçişine kadar. Bi de yavruluk tüylerinin binkısmını döküyo. Mama kaynaklı tüy dökümü de olmadı. Bence Orijen cat&kitten güvenerek kullanabilirsiniz. İçerisinde katkı maddesi tahıl yememesi gereken şeylerin olduğu her mama ilerde gerçekten büyük sıkıntılar çıkarabilir. Yavrunuzun ömrü sağlığı açısından mama da fedakarlık yapılmalı diye düşünüyorum. Biraz uzun yazdım kusura bakmayın . Bebişizin sağlıklı uzun ömürleri olsun inşallah:))))

gizemesersoy
gizemesersoy

11257

proplanı sırf hayvanlar üzerinde deney yaptığı için bile tercih etmem ve önermem. bu bile yeterli bir sebep gerçek bir hayvan sever için. ayrıca ondan çok daha ucuz ve içeriği temiz matisse markası var tahıllı da olsa daha çok et içeriği daha az tahıl içeriği var. çok daha ucuz üstelik. o fiyat aralığında en iyi mama değil şişirilmiş bir mama. o fiyat aralığında brit care öneririm ki mis gibi mama tahılsız en azından ve içeriği de kısırlaştırılmış kedilere uygun. balıklı kısırlaştırılmış derseniz matisse alırsınız. proplana alternatif çokken onun savunulmasına tabi karşı çıkıyoruz.

Feronia
Feronia

117611

Elim ayağım titriyor! Ban yemeyeyim de cevap verebileyim daha fazla diye sakin olmaya çalışıyorum. Hayatımda ilk kez büyük harflerle cevap vereceğim çünkü UTANMADAN BENİ DE BÜYÜK HARFLERLE BELİRTMİŞSİNİZ. ARKADAŞIN HAYVAN DENEYİ GERÇEĞİNİ SÖYLEMESİNE RAĞMEN SANKİ NESTLE HAYVAN KONUSUNDA MUHTEŞEM BİR FİRMAYMIŞ GİBİ İÇİNDE NELER OLDUĞU KONUSUNDA ZERRE FİKRİNİZ OLMAYAN BİR MAMAYI SAVUNUYOR VE BUNU YAPARKEN BİZİ AŞAĞILIYORSUNUZ!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gul36
Gul36

113362

Bir de şöyle bir gerçek var yalnız, belirtmek isterim. Daha önce de yazmıştım ama bir daha yazıyorum. Bunların tercih edilmemesi için sebeplerden biri de şudur; maalesef ki Proplan ve Royal Canin gibi içeriğinde "et türevleri" bulunan mamalar hayvanlarda saptanamayan hastalıklara neden olabiliyor. Çünkü o türevleri hangi hayvandan elde ettiklerini belirtmiyorlar ve dostunuzun o belirtilmeyen hayvana (tavuk, domuz, sığır) alerjisi varsa maalesef rahatsızlık oluşturuyor. İçinde ne olduğu yazıyor denmiş ya, yazmıyor işte ne yazık ki. O yüzden içeriğin tek tek belirtildiği mamalar tercih edilmeli.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 7932 Görüntüleme
  • 59 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80235 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR