Pro Choice Mi Reflex Mi

Mayis1
Mayis1

12715 Puan

Anket

Pro Choice
(36 oy)
Reflex
(13 oy)
Toplam (49 oy)

İkisi de çok iyi değil ama 4 kedi, 2 köpek olduğu için uygun fiyatlı olması gerekiyor

47 CEVAP

Mayis1
Mayis1

12715

2 köpek 4 kediye ben acana orijen değil nd versem bile ayda 1000₺ tutar. 2-3 ayda bir yapılan alışarı 360-400₺ civarı tutuyor. Siz 2 ayda bahçede baktığınız hayvanlara 2400₺ harcar mıydınız.?


Çok merak ettim kedinize acana,orijen en kötü nd kullanıyor musunuz? Her aşısı zamanında yapılıyor mu? Eminim bir kedi bile zorluyordur biz birsürü hayvana yetmeye çalışıyoruz.


Hangi mama iyi hangi mama kötü diye ben çok araştırdım merak etmeyin, azıcık empati yapın.

izmir_pet
izmir_pet

127274

Herkesin butcesi bir dgl. İkisinin arasinda secenek sordu arkadas. Ornek butceniz yetiyorsa bunlari bunlari tercih edebilirsiniz diyebiliriz ama gidip de ikiside kotu demek bana mantikli gelmiyo. Butcesi varsa tabiki ikiside cok guzel mamalar dgl

kedipatisii
kedipatisii

13236

Burda iki şık verilmişken ikiside kötü demenin amacı yok kusura bakmayında. Zaten soru sahibinin maddi durumu el verse buraya iki mama şıkkı yerine on şık koyardı. Demek ki maddi durumu bu iki mamaya el veriyor ki ikisi arasında tercih yapmamızı istemiş. Bence sizin ikiside çok kötü çıkışınız çok yanlış kaldı ki ikiside kötüyse nedenini yazında bir faydanız olsun. Ayrıca bir sürü canlı bakmayan insanda bunlardan alabilir, sadece bir kediye bütçeside bu kadar olabilir. Bu devirde insanlar kendi bile zor geçiniyorken herkesin acana almasını beklemeyin.

ayse1310
ayse1310

116459

@izmirpet pardon da ben kimseyi yargılamadım onları neden yargılayayım? Kötü mamaya kötü dersin bu kadar basittir olay. Mito micho goddy onlara da hep kötü diyorum zaten her tavsiye isteyene her sorana. Onlara kötü bile demem hatta zehir derim. Ayrıca madem ısrarla sordunuz evet sokağımdaki canları doyurabiliyorum evde tavuk ciğeri haşlayarak ama bunu burda söyleme gereği duymadım siz sorana kadar .

ayse1310
ayse1310

116459

@izmir_pet madem bu kadar merak ediyorsunuz bir iki kilo tavuk ciğeri alıp bir iki kilo makarna ile karıştırıp sokaktakilere vermeyi siz de deneyebilirsiniz o zaman görürsünüz nasıl bereketli ve düşük bütçeli olduğunu.

Mayis1
Mayis1

12715

Zaten tavuk, ciğer haşlayıp veriyoruz. Ama ne onlar doyuyor ne de biz hergün yapabilme fırsatı buluyoruz. Ayrıca taurin ihtiyaçlarını karşılamak için de mamaya gerek var diye düşünüyorum. Biz sabah akşam onları beslemek için sadece 20-30 dakika zaman ayırabiliyoruz o sırada da et haşlayamayız ( Diğer evin bahçesinde oldukları için kışın sadece yemek vermeye gidiyoruz. Biraz da seviyoruz). O şekilde de hesaplı olmuyor gerçi ama hafta en az 3 kere et veriyoruz. Ben de kötünün iyisini arıyorum çünkü bütçe kedi köpek sayısından dolayı kısıtlı.

kedipatisii
kedipatisii

13236

İkiside çok kötü diyip geçiyorlar e kötüyse mama almasın bu insanlar? Kötüyse neden kötü, iyiyse neden iyi. Bunu açıklamakta bu kadar zor olmamalı.

Mayis1
Mayis1

12715

Bu arada bütçemiz ona yetecek olsa neden harcamayayım. Onu da yanlış yorumlamayın diye düzeltmek istedim. İnsanların ev geçindirdikleri parayla biz kedilere mama alamıyoruz sadece. Tek kedim olsa en iyilerini alırım elbette

Melekitooo
Melekitooo

1699

@ezk kıstasi carbonhidrat degil zehirli katgi maddeleri onun, siz anlamamissiniz ama ben anladim acikcasi ayrica israr da göremedim gayet öneri ile gelmiş. Tavuga gelene kadarkiler diyosun Tabuga gelene kadar dedigin sadece ikisi kötü mamalar demesi ki bunda yanlis bisey yok ki fazla duyar yapmiyor musun sence onun üstünden ? Tavuk örnegini zaten onun hemen sonrasinda vermis ben burada yorumlari görüyorum gayet sikintili bir durum yok ki cevaplarda.Tartismadan anlamiyosaniz tartismayin lütfen

izmir_pet
izmir_pet

127274

Kedipatisi zaten kimse bu mamalat harika cok guzel demedi. Butce bu diyerek konustuk. Ama tartissn biz olduk, ssygisiz biz olduk, anlamayan tartismayi bilmeyen biz olduk..

ayse1310
ayse1310

116459

Meraba öncelikle kaç kediniz köpeğiniz olduğunu okumamıştım kusura bakmayın. Lakin bu kadar sinirlenecek bir durum da yok. Burada neden insanlar bu kadar en ufak şeye pasif agresif tavır sergiliyor anlayamıyorum. Kalkıp küfür etmedim, mamalar için ikisi de kötü dedim çünkü öyle. Mamaların ikisi de kötü bu kadar basit. Bunları vereceğinize evde besleme yapabilirsiniz. Ya da ücreti 10 TL daha fazla olup daha iyi mamalar var bunlardan. Tavuk, ciğer, tavuk ciğeri vs. bunlarla beslemeniz ise bence en hesaplısı ve sağlıklı olanı olacaktır. Çünkü söylediğiniz mamalar katkı maddeleri içeriyor ve kediler için hiçbir faydası olmayan içerikler de içeriyor. Siz ikisi arasında tercihi boşuna istemişsiniz zaten ikisi birbirinden farklı değil ki mamaların. İkisi de kötü deme sebebim işte bu.

Merhaba ben prochoice kullanıyrm 4kedi ve sokaktakilere evet bütce olarak ancak buna yetiyr ama kötü desenizde tüy kalitesi ve dışkı sağlığı acısından takipteyim hepsini ve gayet iyi gidiyr bizde acanayıda orjini de kullandık hills proplan ama olmuyo belirli noktadan sonra paketini önceden 200e aldığmız kaliteli mamanın fiyatıyla ev geciniyo şuan o yüzden prochoice diyrm.

Ares07
Ares07

2607

Sokak hayvanları tabi ki çöplerden yerken herhangi bir kuru mama alıp vermek çok iyi bir şey olabilir. Buna kesinlikle katılıyorum. Her mama her kediye uygun olmuyor o da ayrı bir konu. Ancak bu iki mama hakkında ben de kedimi ilk sahiplendiğimde elimde eşantiyon reflex mama vardı. Yeni bir mama alana kadar vermek durumunda kaldım. Buradaki yorumlarda bütçeye göre verilebileceği yazdığı için verdim. Kedim alerji oldu. Boynunda bir sürü yara oluştu. Kesinlikle mamaya bağlıydı. Sonrasında mamayı değiştirdim. Hem bütçem yetmediği hem de yine burada kullananlar olup alınabilir dendiği için prochoice a geçtim. Çok yavaş geçtiğim halde kedim kanlı ishal oldu. Bu yine mamaya bağlıydı. Bu iki sorun geçinceye kadar belki bir buçuk ay bir sürü şeyle uğraştım. Sonrasında başka bir mamaya geçiş yaptım veterinerin önerdiği ve sorun çözüldü. Sonra buraya da deneyimlerimi yazdığımda pek çok kişinin aynı şeyleri yaşadığını anladım. Bu bakımdan bu iki mama özellikle bazı kediler için hiç ama hiç iyi olmayabilir.

izmir_pet
izmir_pet

127274

En pahali mamalar da bunlari yapabiliyor. Tabiki haklisiniz her mama her kediye uyumlu olmaz. Benimkine de reflex iyi geldi ve bikac ay mecbur kullanicam sonra degistiricem. Sokak kedilerine sayilari cok oldugundan bu kadarini alabiliyorsak en kotu mamalardan cok daha iyi (sokaktakiler icin) evdekiler cok hassas ama onlar copler yerken zarari olan kedi hic gormedim. Evdekilerde durum cok cok farkli cok haklisiniz. Bu sekilde soylense zaten sorun yok:)

EZK
EZK

111866

Konuya dahil olmayayım dedim ama dayanamadim. Verebilsek en kalitelisinden; elbette en iyilerini vermek ister herkes. Durumu, zamanı ona elverdiği için onu yapabiliyorsa elestirmek yerine alkislamak gerekir. Bu zamanda bi kap suyu bile onlara cok gören, hayvanları gözü götürmeyen bicok insan varken..

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 4820 Görüntüleme
  • 47 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78354 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR