Golosi Vs Pro Choice Tahılsız (Gören Herkes Fikrini Belirtirse Sevinirim)

Bir sorumda pro choice tahılsızdan bahsetmiştim ama bir arkadaş ısrarla golosi ile farkı yok diyor, sizlere de sormak istedim. İçeriklerini fotoğraf olarak ekliyorum. Bir de et ve et ürünleri ile taze et arasındaki farkı anlatabilir misiniz?


51 CEVAP

Sselin1
Sselin1

122024

Tabiki bütce önemli ama matisseden asagi mama almamak lazim . Golosi dedikleri gibi et icermiyor aslnda. yan ürün diyor yani tavuk unundan balık unundan pek farkli degil. Pro choice de yorumlardan dolayi pek güvenemiyorum acikcasi. Mesela golosiye alternatif olarak brit öneriyordum ben ama sorun yasayanlar varmis artik önermeye de cekiniyorum. Yani yapilisini görmeden inanmak biraz zor aro mamada da et var yaziyor imkansiz bence varsa da ölen hastalikli hayvanlarin etleri olabilir.

bidiboom
bidiboom

10757

Bakin bunu ukalalik yapmak icin soylemiyorum, bu ara icerikler besin degerleri vs biraz arastiriyordum, Tufts Universitesi (ki dunya capindadir) Veterinerlik Fakultesinin sayfasina takildim biraz, suna dikkat edin buna dikkat edin yaziyor, ama nerede uretildigi belirsiz mamalari tartismiyorlar bile, asla kullanmayin, mamayi satan firmalarin uretimi kendilerinin yapiyor olmasina dikkat edin diyorlar, ve uretim kalitesi/ekip/ar-ge vs bunlari iyi inceleyin diyorlar, gercekten de biraz internette bu firmalari bu acidan dolasip inceleyince artik kaliteli firmayla kalitesizi daha net ayrisiyor.. Golosi de Prochoice da tabiri caizse merdiven alti uretime dayaniyor, nerede uretilmis belirsiz (Golosi Mopsan'in, adamlar uretmiyor dagitiyor: http://www.mopsan.com.tr/Mopsan/mopsan-veteriner-urunleri.html , Prochoice da ahan bu: https://prochoice.com.tr/ ) , boyle yeri belirsiz uretimler genelde en captan dusuk artiklarin paraya cevrildigi mamalari ortaya cikarir(nerde yapildigi belirsiz sucuk yer misiniz, onun gibi iste), icindekiler bolumu de bana cok kapali ve detaysiz geldi, firmalar da "hakkimizda" bolumlerinde son derece zayif profilli.. bana gore o parayi verecekseniz, tum bu kriterlere gore (uretim yeri, ekip, icerik, firma) *********'dan bonachibo cok daha kaliteli kaliyor.. ama tabii mumkunse Matisse.. Matisse N&D'yi ureten Farmina'nin bir kademe alt urunu, ki ciddi klas farki var.. yani bence..

Ahsenbb
Ahsenbb

9558

Et ve et ürünleri veya türevleri yazdığı zaman onun içinde etten çok insanın yemeyeceği ama hayvanlara kakalayacakları bölümler vardır bu şekilde anlatmak doğru olur da belki kardeşimiz anlar.Golosi pro choice ev kedileri için tavsiye edilcek mamalar değil.Ama sokak kedileri için golosi alınabilir.İyi mama demiyorum fakat goody whiskastan daha iyidir.Bende cok düşündüm sokak kedilerine hangi kuru mamayı alacağımı cok araştırdım hala bir seçenek bulamadım.Aç kalmalarındansa bonacibo reflex golosi alınabilir hiç değilse karnı doyar hayvanların.Ama bana sorarsanız ben tavuk ciğeri alıp haşlıyorum.

Ahsenbb
Ahsenbb

9558

Merhaba dediğim gibi tavuk ciğer haşlayabilirsin.Pirinç de haşla istersen yanına seviyorsa oradaki kediler karıştırıp verebilirsin.İçeriğine güvenmediğin mamayı vermekten daha iyiymiş gibi hissediyorum.Ben günde yarım kilo haşlıyorum yarım kilosu 3.5 tl bide pirinçle vs artırırsan mamayı baya uyguna gelebilir.Benimkiler cok seviyor ciğeri ve çevremdeki birçok kedide doyuyor:)

Anonymus552223
Anonymus552223

145961

Ya ekmek makarna falan mamadan daha pahali ki..

Güzel kardeşim neden anlamıyorsun hala neden? O parantez içinde yazan şey gerçek et yani taze et olsaydı golosi ND’den daha fazla et içeriyor olurdu. Et ve et ürünleri (%28 tavuk %6 sığır) yazdığı için o taze et olmuş olmuyor! Et ve et ürünleri hayvanın sakatatı, derisi demek! Yani o mamanın içinde %28 tavuk sakatatı ve derisi, %6 sığır sakatatı derisi var! Artık hala anlamadıysan git Allah aşkına kitap oku okuma anlama çalışması yap, iki gündür aynı şeyleri dönüp dolaşıp anlatıyorum Allah için ya.

Anonymus552223
Anonymus552223

145961

Ya bu pro choice düne kadar en ucuz mama markalarindan biri degilmiydi yanlis mi hatirliyorum?

bidiboom
bidiboom

10757

@Kedizeytinvepeynir Ben kendim mamayla karistirirdim, cunku ekmek benim de ilk aklima gelen ama glisemik indeksi 85, 70den yukarisi yuksek yani kana cok hizli gecip kan sekerini hizla yukseltiyor, ki bu insanda boyle, kedi dogasinda yanilmiyorsam karbonhidrat zaten yok, bizden dolayi ekmekti patatesti yiyorlar.. o yuzden tercihim ciger vs mamasiyla karistirmak olurdu..


Minik bir not (birkac doktor ifadesiyle) : Bizde yetisen pirinclerin glisemik indeksi cok yuksek, kan sekeri acisindan en zararsiz ve orta seviye olani Basmati, onun bir alti yasemin pirinci, digerleri seker acisindan sakincali.. bunu insanlar icin de yazdim, ama mamalara pirinc katmak isteyenlere de belki faydasi olur..

bappatan
bappatan

11044

Tahılsızını kullanmıştım

Bir mantıklı düşün, eğer golosinin içinde %34 gerçek et olsaydı nasıl o fiyata satabilirlerdi? Senin mantığına göre ND ile golosinin bir farkı yok ikisi de gerçek et içeriyor.

Ahsenbb
Ahsenbb

9558

Bizim ülkemizde evet et çok pahalı diğer ülkelerde et fiyatlarını araştır. Öyle deniyor böyle deniyor diyorsun da et ucuz olunca daha mı kalitesiz oluyor.Kaç yaşındasın bilmiyorum ama biraz okumanı tavsiye ederim.Bu cümlelerinden sonra sana daha laf anlatmaya çalışmam zaten

Sselin1
Sselin1

122024

Toffy the cat. Et ve et ürünleri demiş parantez icinde yazan şey de kullandiklari et yan ürününün çeşididir örnegin tavuk etinin mi derisni kullanmis yoksa kuzu etinin mi diye.. et ürünleri yaziyorsa istedigi seyi koyabilir keske ciger bobrek gibi sakatat olsa bunlar. Akliniza gelebilcek tüm atıklar. Tabi bu atiklarin nerelerden temin edildigi de önemli yani icerdigi et miktarina bakip bu mama digerinden iyi demek pek mümkün olmuyo malesef :/

Anonymus552223
Anonymus552223

145961

Sitesine baktim turk markasi mi degil mi anlayamadim

bidiboom
bidiboom

10757

Golosiyi Mopsan diye bir sirket merdiven alti urettirip satiyor, Prochoice da benzer..


Bu arada bildigim kadariyls "et" ya da "taze et" sozcugu mesela N&D'de tavugun girtlagi, cigeri gibi daha kaliteli kisimlari iceriyorsa, merdiven alti uretimlere daha cok tavugun gagasi, midesi VE kuvvetle muhtemelen domuz ciftliklerinin artiklari yonlendiriliyor (Golosi/Prochoice ozelinde demiyorum genel olarak).. arkadaslar İstanbul'un dis bolgelerinde domuz ciftlikleri var, bunlardan elde edilen pirzola, löp et vs insanlara gidiyor, kemiginden jelatin tuyunden firca yapiliyor, artik en hicbir ise yaramaz artiklari da bu tip captan dusuk uretimlere hammadde oluyor.. yani "et" ya da "taze et", sozcuk olarak ayni, firmadan firmaya icerigi farkli, bunu ben demiyorum akademisyenler soyluyor.. nolur su hayvancagizlara copten daha kotu seyleri mama diye yedirip kendimizi iyilik etmis gibi hissetmeyelim, inanin cop konteynerleri merdiven alti mamalardan daha saglikli ve guvenilir... toffy sana her tur bilgi verildi, artik sen bilirsin:(

toffy_the_cat
toffy_the_cat

13851

@Sselin 1 anladım gerçekten ama suzi o tarz şeylere gerçek et diye söylüyor ve çoğunkişi Eğer öyle değilse bikemşyeceğim .Ben oarantezib türü anlattığını bilmiyordum.Özür dilerim

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 2791 Görüntüleme
  • 51 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80183 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR