Beslenmeden davranışlara kadar, evcil dostunuzun yaşamına dair detayları keşfedin.
Tüm Blog YazılarıMerak ettiklerini sor, dostlarımızla yaşayanlar cevaplasın.
Tabiki bütce önemli ama matisseden asagi mama almamak lazim . Golosi dedikleri gibi et icermiyor aslnda. yan ürün diyor yani tavuk unundan balık unundan pek farkli degil. Pro choice de yorumlardan dolayi pek güvenemiyorum acikcasi. Mesela golosiye alternatif olarak brit öneriyordum ben ama sorun yasayanlar varmis artik önermeye de cekiniyorum. Yani yapilisini görmeden inanmak biraz zor aro mamada da et var yaziyor imkansiz bence varsa da ölen hastalikli hayvanlarin etleri olabilir.
Bakin bunu ukalalik yapmak icin soylemiyorum, bu ara icerikler besin degerleri vs biraz arastiriyordum, Tufts Universitesi (ki dunya capindadir) Veterinerlik Fakultesinin sayfasina takildim biraz, suna dikkat edin buna dikkat edin yaziyor, ama nerede uretildigi belirsiz mamalari tartismiyorlar bile, asla kullanmayin, mamayi satan firmalarin uretimi kendilerinin yapiyor olmasina dikkat edin diyorlar, ve uretim kalitesi/ekip/ar-ge vs bunlari iyi inceleyin diyorlar, gercekten de biraz internette bu firmalari bu acidan dolasip inceleyince artik kaliteli firmayla kalitesizi daha net ayrisiyor.. Golosi de Prochoice da tabiri caizse merdiven alti uretime dayaniyor, nerede uretilmis belirsiz (Golosi Mopsan'in, adamlar uretmiyor dagitiyor: http://www.mopsan.com.tr/Mopsan/mopsan-veteriner-urunleri.html , Prochoice da ahan bu: https://prochoice.com.tr/ ) , boyle yeri belirsiz uretimler genelde en captan dusuk artiklarin paraya cevrildigi mamalari ortaya cikarir(nerde yapildigi belirsiz sucuk yer misiniz, onun gibi iste), icindekiler bolumu de bana cok kapali ve detaysiz geldi, firmalar da "hakkimizda" bolumlerinde son derece zayif profilli.. bana gore o parayi verecekseniz, tum bu kriterlere gore (uretim yeri, ekip, icerik, firma) *********'dan bonachibo cok daha kaliteli kaliyor.. ama tabii mumkunse Matisse.. Matisse N&D'yi ureten Farmina'nin bir kademe alt urunu, ki ciddi klas farki var.. yani bence..
Ben kendi kedilerim için ND kullanıyorum ve ND’nin altına da düşmem. Sokak kedileri için bir tık daha iyi bir mamaya geçmek istemiştim. @bappatan siz normal pro choice mi kullanmıştınız tahılsız pro choice mi? Kanlı ishal deyince korktum açıkçası. Golosi de bir tık daha pahalı :( Reflexten devam etmek de istemiyorum ki.
Golosi prochoice iyi değil ve tahılsız mama önermem
Tahılsızını kullanmıştım
Arkadaşlar ben @kedizeytinvepeynir 'e ne zamandır anlatıyorum lütfen sizde fikrinizi belirtin.Goloside er
Et ve et ürünleri (%28 tavuk %6 sığır) burada parantez içinde yazdığı ne kadar gerçek et koyduklarını.Yani goloside %36 ger!ek et artı et ürünleri yani hayvansal protein var.
Prochoicede ise %19 gerçek et artı hayvansal protein yani et uyan ürünü var.
Golosi ve virbac aynı şirketin.O zaman neden virbac güvenen var?Ve zaten kedilerime bu iki mamayıda alamıyorum.Ben sadece goloside %36 ger!ek et ve bir miktar hayvansal yan ürün var.
Güzel kardeşim neden anlamıyorsun hala neden? O parantez içinde yazan şey gerçek et yani taze et olsaydı golosi ND’den daha fazla et içeriyor olurdu. Et ve et ürünleri (%28 tavuk %6 sığır) yazdığı için o taze et olmuş olmuyor! Et ve et ürünleri hayvanın sakatatı, derisi demek! Yani o mamanın içinde %28 tavuk sakatatı ve derisi, %6 sığır sakatatı derisi var! Artık hala anlamadıysan git Allah aşkına kitap oku okuma anlama çalışması yap, iki gündür aynı şeyleri dönüp dolaşıp anlatıyorum Allah için ya.
Bir mantıklı düşün, eğer golosinin içinde %34 gerçek et olsaydı nasıl o fiyata satabilirlerdi? Senin mantığına göre ND ile golosinin bir farkı yok ikisi de gerçek et içeriyor.
Parantez içinde yazan gerçek et o zaman sadece et türevleri yazarlardı neden et yazmışlar?Oranı orada yazıyor.Bence sen anlamıyorsun.Mamalarda tavuk,sığır yazarsa bu ger!ek et anlamına gelir.Eğer illa tartışmayı uzatacaksan özelden yazda görübtü kirliliği olmssın
Ben sana anlatmaktan bıktım usandım işim gücüm yokmuş gibi iki gündür oturdum sana bunu anlatmaya çalışıyorum sen de anlamamakta direniyorsun. Burda gelmiş bana bilmişlik taslıyorsun ama senin yaşın kadar benim kedi bakmışlığım vardır. Sana artık cevap vermeyeceğim çoluk çocukla uğraşmak için üye değilim bu siteye. Hadi git başkalarına çok bilmişlik yap.
He birde lütfen insanlara karşı saygılı olun.Okuma yazma denmesi yap diyerek kavga çıkartmayı.Kendimi gerçekten zor tutuyorum tartışmayı senle uzatmayacağım
Et ve et ürünleri veya türevleri yazdığı zaman onun içinde etten çok insanın yemeyeceği ama hayvanlara kakalayacakları bölümler vardır bu şekilde anlatmak doğru olur da belki kardeşimiz anlar.Golosi pro choice ev kedileri için tavsiye edilcek mamalar değil.Ama sokak kedileri için golosi alınabilir.İyi mama demiyorum fakat goody whiskastan daha iyidir.Bende cok düşündüm sokak kedilerine hangi kuru mamayı alacağımı cok araştırdım hala bir seçenek bulamadım.Aç kalmalarındansa bonacibo reflex golosi alınabilir hiç değilse karnı doyar hayvanların.Ama bana sorarsanız ben tavuk ciğeri alıp haşlıyorum.
Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.
Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:
Yeni Soru SorŞikayet göndermek için bir sebep seçmelisiniz.
Teşekkürler!
Şikayetiniz başarıyla gönderildi, en kısa zamanda inceleyeceğiz.