İçinde Et Olan Uygun Fiyatlı Mamalar?

onurtemiz
onurtemiz

116286 Puan

Tavuk etli yazıyor ama arkasına bakıyorum paketin “tavuk proteini var” yazıyor. Çok saçma.
İçinde et olan ama fiyatı yüksek olmayacak mamalar nelerdir?
Bonacibo’da da et var yazıyor bir bakıyorum içeriğine alakası yok. Maddi olarak çok zorlamayacak ama daha önemlisi hayvanımın sağlığı ve alması gereken besinleri içeren uygun fiyatlı mamalar arıyoruz.

50 CEVAP

TATA4242
TATA4242

118617

Yok kesinlikle matissenin et oranına karşı değilim evet çok iyi ama gluten ve daha nice zararlı bileşen içeriyor.Mystic her zaman ki gibi gine yerilsede açıkcası,o fiyata satılan ve yarısından fazlası çeşitli vergi olan bir ürünün(ithal markaların)gerçek et içerdiğine inanıp,yerli üretime inanmamak çok saçma geliyor ve Selin hanım haklısınız ben sadece Mystic ve Golosiyi Matisse(gluten vb)içermesi konusunda ayırıyorum

onurtemiz
onurtemiz

116286

Böyle de olmadı Hay Allah. Ne kadar soru açsam da ya da sizin postlarınızı okusam da fayda etmiyor. Tam Golosi ve ya Mystic e alıştım derken yazdıklarınızı okuyorum ve mama almaktan cayıyorum. Ne yapacağım şimdi ben ?
Sorunumuz tüy ve kilo. Yani kilo alsın sağlıklı şekilde.
Orta halli mama arıyorum ama orta halli olup en uygun mamayı arıyorum. Bonacibo tarzı ve ya whiskas tarız kötü mamalar istesem zaten alırım ama hep bu 'orta' konular dert oluyor insana.
Matisse alırdım ama ara boy bulamadım. Zaten alsam da tüy döker mi acaba diye düşünmedim değil ND çok uzun süre kullandık ama döküyor zalimin firması.

Catloveerr
Catloveerr

13260

Ona bakarsanız golosi de somonlu diye satılıyor fakat içerisinde %15 tavuk eti %6 somon balığı var? Matisse somonlu %32 somon balığı içeriyor ve bi ara golosinin fiyatı matisseden yüksekti. Hakketmiyordu o parayı. Ayrıca içindeki onca şeyi incik cıncık edersek hiçbir kuru mama iyi değil ev yapımı yemeleri daha iyi :). Ben kedime golosi de kullandım matisse kullanıyorum şu an. Tuvaleti kokmuyor mamasını çok seviyor genelde matisseyi seviyor kediler. Bütçeniz yettiği kadar da içeriği temiz yaş mamalar verirseniz bence sağlıklı olur.

Sselin1
Sselin1

122024

Tabiki market etleriyle kiyaslamak dogru degil ama bir baglanti olmali arada ucurum fark olmamali. Ayrica %40 kuzu eti diyorsa %40 kuzu eti icermeli öyle bir sey olmaz. Kuzu etli mama der icinde %5 kuzu yazar ona bir sey diyemem ya da %40 et ve türevleri (%5 kuzu) buna da okey. Ama %40 kuzu et yazip icine tavuk derisi, balik bagirsagi ne bulursa katiyorsa ve belirtmiyorsa( yan ürün diye) zaten bu mamaya güvenilmez. TATA4242 Haklisin belki zamanla bir güven olusabilir. Ama Bunun icin firmanin daha cok tanitim reklam vs yapmasi üretim yeri hakkinda bilgi ve seffaflik sunmasi lazim. Sadece kullanin miktar degil kullanilan malzemenin kalitesi üretim koşullari da önemli.

Sselin1
Sselin1

122024

Matisse golosiden daha iyi bir mama. Golosinin icerdigi et miktari muamma et ve et ürünleri balik ve balik ürünleri diyor yani bunlar insan tüketiminde yenmeyen atilan kısımlar oluyor . Matisse ise %40 a yakin kurutulmuş et iceriyor. Net bir sekilde et yazilmis bu daha güvenilir acikcasi. Buarada golosiyi kötülemek amacli yazmadim matissenin daha iyi oldugunu belirtmek istedim.

Sselin1
Sselin1

122024

Yerli veya ithal yüksek oranda et icerip ucuz olan bir mamaya tam olarak güvenemezdim. kesinlikle yerli ürünleri kötülemek icin demiyorum ama evcil hayvan sektörü olunca biraz daha temkinli yaklasiyorum çünkü ülkemizde gercekten hayvanlara deger verilmiyor. Ve kırmizi etin pahali oldgu bir ülkede yasiyoruz bu kadar yüksek oranda kirmizi et iceren bir mamanin bu kadar ucuz olmasina imkan yok. Her pahali mama kaliteli degildir evet ama cok ucuz bir mama da asla kaliteli olamaz. Keske gercekten yerli mama sektörümüz gelişsede ithal mamalara gereksiz para vermek zorunda kalmasak.

TATA4242
TATA4242

118617

Birde fark ettiyseniz,çoğu kişi yanlış yöndiriyor.Mysticin tek etli maması tavuk,kuzu ve balık içeriyor ve %40 oranında yani normal bir seviye ve ne kadar tavuk ne kadar diğer etleri içerdiğini söylemiyor.Halkımız ise o fiyata kuzu etli mama mı olur diyerek,ön yargılı yaklaşıyor.Daha önce ithal mama ve yerli mamalar ile alakalı örnekler ve yazılar yazmıştım.Özellikle %50 eti o fiyata içeremez diyorlar mesela,7.5 kg tavuk eti bizim marketden alışımız ile artar yada yükselir ortalama 100 tl civarı ama biz almadan önce markete gelmeden önceki zincirde fiyat sürekli olarak düşüyor.Yani 7.5 kg tavuk eti yaklasık 35 tlye alıyorlar.Tabii ki bu rakam kendi üretimi ile daha düşükde olabilir.Bu yüzden mystic markasına güveniyorum.Diyelim ki mamaları var ve yarısı yani 7.5 kg kuzu eti içeriyor ve 15 kg paketi 250 civarlarında,bu durumda,böyle bir fiyata bu şekilde bir içerik imkansız sayılır.Tabii ki önceki Türk markalarının kötü olması bununda kötü olduğu yada içeriğinin yalan olduğu anlamına gelmez.Bildiğiniz üzere bu mama lobisinde övülen ve milyon veya milyar kazanan bir çok şirket kalitesiz ve yabancı menşeili ürünler.Bu yabancı menşei li ürünlerin kötü olması,hepsinin kötü olduğunun yada güvenilmez olduğu anlamına gelmez.Lobiler ile savaşmaya insan olan kimsenin gücü yetmez,bu yüzden tüketici bilinçli olmalı ve özellikle marka tercihi yerine içerik vb.şeyleri göz önüne almalıdır.

TATA4242
TATA4242

118617

Sakın yanlış anlaşılmasın amacım sizi yermek yada iğneleyici konuşmak değil.Sadece hep beraber bilinçlenmek istediğim için,bu şekilde araştırmalarımı buraya aktarıyorum.Mystic markasını iyi bulmama rağmen karbonhidrat içeriği sebebiyle kullanmıyor.Aynı sebep Matisse ve Golosidede geçerli.Ben fiyat performans olarak Nd Prime kullanıyorum ve ileride Orijene geçiş yapmayı düşünüyorum.

TATA4242
TATA4242

118617

Gerçek et içeren Golosi,Matisse,Mystic var.Fiyatları uygun.Golosi ve Mystic bana göre bir adım önde,matisse gluten,mısır,tuz,pirinç içeriyor.Golosi az miktarda pirinç içeriyor.Golosi %6 iken,Matisse ve Mystic %25 pirinç içeriyor.Mystic markasının farkı ise sert pirinç yerine sağlığa daha faydalı esmer pirinç kullanması,tabii hiç kullanmasa daha iyiydi.

pongul
pongul

113342

matisse

TATA4242
TATA4242

118617

Golosi kullananlar genel olarak memnunlar,karışık yanlış değilsem tri mix yazandı içerik olarak iyi.Matisse Nd düşük tahıllı fiyat konusunda kapışıyor,Golosi Mystic matisseden iyi dememin sebebi Matisse gluten ve mısır gibi gıdaları ve yukarıdaki saydığım gıdaları içermesidir.Farminanın bir ürünü diye,içeriğinde zararlı bileşenleri görmezden gelicek değilim.Ayrıca içerik olarak fazlasıyla zararlı gıda içermesine rağmen,Matisseye o parayı vereceğime en azından Matisseden daha sağlıklı olan Golosi ve Mystic markalarına o parayı veririm.Şahsen maddi ve manevi açıdan içim daha rahat eder.

TATA4242
TATA4242

118617

Tavuk konusunda arkadaşımıza katılıyorum,öncelikle tavuk içerikli mamalar,küçük paket ile denenmeli ve alerji vb.durum gözlenmiyorsa alınmalıdır.Arkadaşımızın dediği gibi kediden kediye değişen bir durum kiminin kırmızı et cinslerine kiminin beyaz ete alerjisi olabiliyor.

onurtemiz
onurtemiz

116286

Kedim kuru mama konusunda seçici değil ama tercih etmesi olarak listenin en altında balıklı mamalar olur onun için. Yemez değil ama diğer çeşitler kadar iştahlı yemiyor.
Kedimin obezite sorunu yok zayıf değil minyon kedi olduğu için toplu gözüküyor ama doktor biraz daha kilo alabilir dedi. O yüzden kilo aldırıcı mamalar tercih etmeye çalışıyorum.
Royal Canin British Shorthair maması iyi geldi çünkü içinde fazla fazla kalsiyum var sanırsam. Ama Golosi de Taurin olayı sıkıntı neredeyse yok. Golosi tercih edersek yaş mama aldığım zaman Taurin i bol bir yaş mama almalıyım ve macun kullanmalıyım, dimi ?
Tri Mix olanını tercih etmek mantıklı gibi çünkü haziran ayında bile kullanırız sanırım. içinde hem balık hem et hem tavuk olur gerekli besinleri almış olur.

Catloveerr
Catloveerr

13260

Mystic içeriğinin ne kadar doğru olduğunu bilemezsiniz bence. İlk başta ben de sıcak yaklaşmıştım ama pawpaw firmasının ürünüymüş. Ürün içerikleri birbirine yakın oluyor (n&d ve matisse, felicia ve jungle) pawpaw çok kötü bir mama içerik olarak. Mystic sadece isim değiştirmediklerini nereden bileceğiz? Henüz daha yeni kullanmadan önermek mantıksız

Catloveerr
Catloveerr

13260

@sselin1 ben de onu düşünüyorum golosi matisseden iyi denmesi saçma geldi arada iki kat et oranı farkı var ve fiyat farkı çok yok. Ayrıca goloside maliyetten kısmak için tavuk eti çoğunlukta somonlu diye alınırken. Ben de kötülemiyorum bütçesi ona yeten kullanır fakat matisse daha iyi bir mama

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 7617 Görüntüleme
  • 50 Cevap
  • 3 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79822 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR