Büyük Boy Kedi Tuvaleti

hcerenk
hcerenk

10454 Puan

Arkadaşlar merhaba,
Yeni aldığım tuvalet kabini göstermek istiyorum. O kadar büyük ve güzel ki gerçekten kedilerin rahatini görünce ben de derin bir oh çektim.
Uzun tüylü kedimin poposuna kaka yapisiyordu ve oradan da her yere bulasiyordu. Tuvalet içerisinde yeterli dolaşma ve comelirken konforlu bir yukselme alanı olmadığını fark ettim.
internette XXL boy kedi tuvaleti olarak geçen bir ürün bu. Belli bir markası olduğunu sanmıyorum. İnanılmaz kaliteli bir plastik de değil ama hacmi o kadar büyük ve güzel ki, keşke en basında bunu alsaymisim dedim.
Ben internetten kargo dahil tanesini 105 TL'ye temin ettim. Temizlemesi de çok kolay, önü havaya kalkiyor. Ana gövdeyi çıkarmadan temizleyebiliyoruz boylece. İri kedisi olan ya da tuvalet alacak olan herkese öneririm.
Kıyaslama için eski tuvalet ile ilişkisini gösteren fotoğraf yukluyorum.


51 CEVAP

Sselin1
Sselin1

122024

Catlover bu zamana kadar cok kum denedim ama vancat kadar tozutan bir kum göremdim sanirim. Tuvaletiniz acik olsa bile baska kumlari da bir deneyin bence.

yasminackz
yasminackz

13628

Bende ilk başta aro kullanıyordum tozutması iyi ama topaklanması vasat çiş hep dağılıyordu kumun içinde ve hep kumu tamamen boşaltmam gerekiyordu daha sonra reflex aktif karbonlu denedim onda da aynı şekilde çiş dağılıyordu iki kumda da koku sorunu yaşamadım bende kokusuz kum kullanılmalı kediler için çünkü bundan dolayı çok gördüm astım hastası Olanı şuan natural bestet kullanıyorum birdaha bentonite dönmem koku olarak sadece çam kokusu beni rahatsız etti o da benim hassaslığımdan dolayı evde sadece ben rahatsız oldum topaklanması çok iyi kaka çiş kokusu da yapmıyor dağılması da iyi öyle aman aman bir dağılma olmuyor tavsiye ederim

velespityesil
velespityesil

2136

Sn. Sselin1; kullandığım 4 kumun tozumalarını karşılaştırmıştım video ile: https://youtu.be/y1GQ3Na83hQ

hcerenk
hcerenk

10454

Mitchoyu denemek için aldım. Henüz hiç henüz kullanmadim sanırım. Daha önce komşum bir kum vermişti a mitcho muydu emin olamadım. Onu denemem ve bunu almam çok yakın zan denk geldiği için bilemedim. Ama elimdekileri hiç kullanmadım daha.
Ever clean ve aro kullanıyorum karıştırıp. İkisi de çok az tozuyor. Denemek için vancat ince taneli aldım o kadar çok tozuyor ki, soldakinin koku filtresini çıkardım toz oradan çıksın diye. İçeride yutmalarini istemem.
Bir de sSelin1'in de dediği gibi elimdeki esas küçük tuvalet bu degildi. Zamanında *******'tan everclean kum alınca kedi tuvaleti hediye idi. Ferplast marka. O kadar küçüktü ki anlatamam size. İçine girmek için önce kapıdan bir miktar kazıp basabilecekleri alan oluşturmaya çalışıyorlardı :)


Eski tuvalet kaplarimin hepsi evdeki atık kıyafetler ile birlikte, apartman bahçesindeki kedişlere yuva oldu.

ZehraBulutt
ZehraBulutt

133322

Sevindim sorununuzun çözüldüğüne. Kedilerin çok garip tuvalet huyları olabiliyor ya. Benimkilerden biri de bir türlü kakasının kapandığına ikna olmuyor, deli gibi kum attıkça kakalar ordan oraya gidiyor tuvaletin içinde resmen ya, benim de böyle bir derdim var. Birçok kum markası denedim kumu az da koymuyorum hepsinde böyle yapıyor, benim kedide sıkıntı var herhalde.

Catloveerr
Catloveerr

13260

Ya fotoğrafta çok küçük kalmış diğerinin yanında. O yüzden öyle dedim bilmiyorum ne kadar :D. Ben vancat kullanıyorum topaklanma ve koku yönünden çok iyi ama çok tozutuyo. Tuvalet kabı açık. Aronun hangi çeşidini kullanıyorsunuz acaba? Abim kedi sahiplendi kısa bi süre önce ve aro kum vermişler eşyalarıyla birlikte. Kapalı kum kabı hiç temizlemeden bile koku yoktu dediler. Eğer tozutması da azsa kapalı tuvalet yönünden sorun olmuyorsa devam etmelerini söyleyeyim

hcerenk
hcerenk

10454

Ferplast küçük tuvalet: 36e x 47b x 35y cm (fotoğraflarda yok, bahcedeki kedilere yuva yaptım)
Fotoğraftaki gözüken orta boy (solda küçük duran) tuvalet: 39e x 54b x 39y (markası ********** gibi bir şeydi)
Yeni aldığım ise: 45e x 65b x 50y (sağda solda çınar büyük kedi tuvaleti olarak da geçiyor)

Sselin1
Sselin1

122024

Hafif parfumlu kumlar belki tercih edilebilir ama yogun kokulu kumlardan uzak durulmali bence. eskiden sanicat sabunlu kum almistim. Kum kabi da odamdaydi. O kadar agir bir kokuusu vardi ki bütün gece burnumun ici kurudu acimaya basladi. Sebebinin kum oldugunu odamdan cikarinca anladim Tabi benim toza parfume biraz hassasiyetim de var onun da etkisi vardir ama Sonuc olarak kedilerinde hassasiyeti var. Sirf zorunda olduklari icin minikcik cigerleri o toza ve parfüme maruz kaliyor.

hcerenk
hcerenk

10454

@Mimmo sormak istediğinizi ben tuvalet eleği diye anlamışım. Selin cevap verince yerdeki paspası kastettiğinizi fark ettim :) O olmazsa olmaz bir şey. Bir tane daha sipariş ettim, bugün gelmiş olacak.
Mama-su-kum-paspas :)
Öyle diyim...

Mimmo
Mimmo

1903

Teşekkürler. Özel tuvalet alanı olsada arada orda burada kum görüyorum. Paspası deneyeceğim.

Sselin1
Sselin1

122024

Bir de çam peleti alacak arkadaslar birden fazla almasinlar benim kedilerimden biri kullanmayi kabul etmedi tuvaletini kabin dışına yapti hep. alistrimak icin kum pelet karisik kulanmak gerekebilirmis ama ben ugraşmadim. Benim de cok hosuma gitmedi sanirm :)

hcerenk
hcerenk

10454

Yeniden merhaba,
Bu büyük boy tuvalete geçtigimizden beri yaşadığı kısa süreli bir sağlık sorunu dışında, kedimin poposunda kaka ile tuvaletten çıkma sorunu hiç olmadi. Gerçekten çok mutluyuz. İki güne bir yarım konserve yaş mama bile verebiliyorum artık düzenli olarak. Kakası yumusayacak da her yerine yapışacak diye bir korkumuz kalmadı. Umarım bu mutluluk daimi olur :)

ZehraBulutt
ZehraBulutt

133322

Güle güle kullanın, ne kadar kum doldurmanız gerekti acaba? Kapalı tuvaleti kedisine küçük gelen ama yeni tuvalet de almak istemeyenlere de ben bir öneride bulunayım. Tuvaletin kapısını çıkartırsanız daha rahat hareket ediyorlar içerde, büyük kedim tuvaletini yaparken hep kafasını dışarı çıkartıyor kapıdan.

Catloveerr
Catloveerr

13260

Eskisi çok küçükmüş gerçekten. Kediniz çok tatlı maşallah. Micho kullanıyorsunuz fotoğraftan gördüğüm kadarıyla. Tozutuyor mu ve kokulu mu? Tozutuyorsa eğer kapalı tuvalette zararı olur. Koku da öyle. Üst kısımdaki filtreli yerden büyük bi boşluk açabilirsiniz böylece hava alması daha iyi olur

hcerenk
hcerenk

10454

Her birine 8er kilo falan kum koydum. Daha koysanız alır da, azaldıkça üstüne eklemeyi tercih ediyorum. Kum devir daim yapmış oluyor.
Dediğiniz yöntemi denedim ancak benimkiler gidip en arka köşeye yapıyorlar. İçeride biriken ve yığılan kum tepecikleri olunca kullanacakları alanları iyice azaliyor, hele şu fotodaki gri olan Boza, kakası yere düşmeden çıkıyordu resmen tuvaletten. Deli oluyordum. Sanırım bu kriz de gecti.
Neyse ki...

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 2895 Görüntüleme
  • 51 Cevap
  • 7 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80256 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR