Neden Dostlarınızı Bırakıyorsunuz?

Gokberk39
Gokberk39

879 Puan

Sürekli olarak sokakta beslediğim kedilerim var. Fakat bu olaylar sonrasında sayıları hızlıca arttı ve bir çoğuda tasmalı ne yazık ki. Unutmayın hayvan dostlarınızdan bu hastalık size geçmiyor.


48 CEVAP

787891
787891

118097

Bir ara hevesleniyorlar sonra hevesleri gidince direk herşeyiyle hayvanı sokağa atıyorlar maalesef böyle çok salak var

TATA4242
TATA4242

118617

Malum virüs çıktı,insanınki can,onlardaki patlıcan.Geçenlerde bu kadar uzun uzun anlatmamın sebebi buydu.İnsanlar Profesörlerin sözlerine bile kulak asmıyor,kendilerinin bir tutumu var ondan şaşmıyorlar.Özellikle bu dönemde, aşağılık kompleksi olan insanlara bulaşmayın.

LadyAndCat
LadyAndCat

132391

Tüm burdaki güzel kalpli insanlar çok güzelce yazmışlar eklemek isteyeceğim hiçbir şey yok. Bir gün şu zavallılara üzülürken kalpten gidicem :D
Kübra’cım kediler özgür ruhlu filan değil:) minnoş uysal mır mır tipler.
Kedi de köpek de daha dünyada inanç diye bir şey yokken ilk insanlık dönemlerinden beri bizimleler binlerce yıldır çünküev-cil’ler
Binlerce yıldır insanlar kendilerine yerleşim yerleri , antik tiyatro ve evler yapmışlar bu hayvanlar da bizimle birlikte bizlerle birlikte o duvarlar içinde kalmışlar ve bugünkü sokaktaki hayvan nüfuslarını oluşturmuşlar.
Kedi = merak :)
dört ayaklı yürüyen merak bunlar.
O yüzden ille bakıcam koklayacak karıştıracak bir şeyleri :) aşırı meraklılar ve keşfetmeyi seviyorlar bu yüzden bebekliklerinden beri dışarı çıkmak isterler. Bizim görevimiz onları ev dışına salmamak çünkü dışarda birçok tehlike onları bekletir: bulaşıcı ve öldürücü hastalıklar, araba çarpma riski, diğer kedilerle kavga etme durumu, yüksekten düşüp iç kanamadan ölme, onu zehirleyip öldürebilecek insanlar...
Yetişkin kedilerin zekâ yaşı 1,5-2 yaş bebeğinkiyle aynıdır. İnsan bir bebeği nasıl arabaların arasına bir sokağa salar ? Aynı şey.
Onu korumak bizim sorumluluğumuz artık!
Pencerelerinizi rahatça açamazsınız, her gün kaka temizlersiniz, her sabah “Anne açım.” Diye ağlayan biri vardır uyandırır, onla yatarken tüm yastığımı kaplar başımı koyacak yer bulamam, üstümde uyur hareket edemem, poposunu yüzüme koyar (bu kediler için çok önemli bir şey) Maması , kumu , doktoru var da var ama her şeye rağmen ÇOK GÜZEL BİR DUYGU.
Kedim bana çok düşkün ve ben bir kedi Annesi olarak çoook mutluyum. Allah herkese 4-5 kiloluk tüylü yumuşak bir şey tarafından sevilmeyi nasip etsin :D

hayvansever_
hayvansever_

118851

Çok güzel bir paylaşım olmuş gerçekten teşekkürler. Maalesef bizim buradada öyle sokakta ben ve iki kişi daha civar sokaklardaki bir çok kediyi besliyoruz ve gerçekten parkta ara ara cins, kediler bulunca içim gidiyor.

hayvansever_
hayvansever_

118851

Evet gerçekten keşke her isteyen havyan sahibi olamasa. Benim yavrumu da ben bir gün veteriner kliniğinin çevresinde ailemle gezerken bir araba geldi daha 3 aylık bebeği sokağa atıp camdan kaçtı ne kutusuyla bıraktı ne mamasıyla atıp kaçtı resmen. Bir hayvan sever köpek sahibi adamda hemen kapıp vete girdi bizde olanları izliyoruz sonra dışarı çıktı bize sordu sahiplenir misiniz diye maviş gözleriyle bize bakıyordu yaşadıklarından habersiz. Daha önce hiç deneyimimiz yoktu ama insan çabuk alışıyor. Bu olayı da sizinle paylaşmak istedim gerçekten çok canı insanlar var bu dünyada insanın aklı almıyor.

sarmanbirkedi
sarmanbirkedi

14989

Gerçekten onlar adına utanıyorum. Tasmali tasmali hayvanlari atıyorlar ya hiç sokak bilmeyen kedicikleri. Insan evladını hiç atar mı. Keşke bu başlığı okumasaydim akşam aksam moralim bozuldu.

Kevserhaksever
Kevserhaksever

13514

Ortadaki benim deli danaya ne kadar benziyor.


Daha geçen bir arkadaşım 3 haftadır kedisini arıyor ve asla bulamadı, sokağa salıyorsan eğer birdaha dönmeme ihtimalini göz önünde bulunduracaksın.


Yazık ki bu hayvanlar sizin gibi insanlara sadık kalıyor..
Böyle bir dönemde daha bu tarz çok olaya şahit oluruz insanların saçma sapan zihniyeti yüzünden. Daha geçende burda kedilerde de covid19 görülüyor, çok temas etmeyin diye bir konu geçti yanlış hatırlamıyorsam. Yazık diyecek birşey yok.

Anonymus552223
Anonymus552223

145961

Sokağa atmak için yeni bir bahane sadece.. ne de olsa sokak doğal ortam salıvermekte sakınca görmüyorlar

TATA4242
TATA4242

118617

Bakın,benim cümlelerimin hiçbirinde kalp kırmak adına sözler yoktu,ayrıca basit bir şekilde,örnekler vererek açıklamaya çalıştım,gine anlatamadım.Bu sebeple özür dileyerek,bu tarz kişilerde üstünlük kompleksi olduğunu ve bunun altında ise aşağılık kompleksinin yattığını düşünüyorum.Geç kalınmadan önce, profesyonel bir şekilde,uzmanlardan yardım almalarını tavsiye ediyorum.

Kevserhaksever
Kevserhaksever

13514

TATA4242
Evet sizin uzun uzun yazılarınızın hepsini okudum ve o muhteşem açıklamalara rağmen hala aynı kafada cevap veriliyordu. Benimde bahsettiğim konu oydu. Bu kadar sığ düşünceli olmak insanların hoşuna gidiyor diye düşünmeye başladım.

Alaracatlover
Alaracatlover

115979

Bende üzülüyorum böyle olaylara fakat o kadarda alıştımki! Bundan 3 yıl önce facebooktaki hayvansever guruplardan birinde oğlanın biri şu yazıyı paylaşmıştı. "Kızlar köpeği olan insanlardan etkileniyor diye golden yavrusu aldım fakat bir kız bile tavlıyamadım. Eğer biri bemim sevgilim olmazsa ben bunu dışarı atarımVERDİĞİM PARAYA YAZIK" demişti kısaca demem o ki her insan hayvan sahiplenir ama İNSAN OLAMAZ!

Kubra001, kediler evden kaçmaz normal şartlarda. fakat kısırlaştırılmayan kediler çiftleşmek için kaçarlar, bu kaçınılmazdır. özgür ruhlu olması ile ilgili değil, o anki hormonları ile ilgili aslında.
Umarım kedin ve sen uzun yıllar mutlu yaşarsınız.

sarmanbirkedi
sarmanbirkedi

14989

Baştaki de benim delinin aynısı o yüzden görünce kötü oldum.

hayvansever_
hayvansever_

118851

Geçen ağaca tasmayla bağlanmış bir golden bulduk. Hayvan deli gibi bağırıyor bir de köpekler daha bağlı oluyor sahiplerine. nasıl kıyıyorlar yavrularına.

Kevserhaksever
Kevserhaksever

13514

Ben giris kattayım sineklik olduğu halde ben yokken asla cam bile açık bırakmıyorum onu ya sineklik koparsa (tel sineklik mümkün değil normal şartta) ya biri kaçırırsa ( siyah kedi kol kaçıracaksa) o denli evham yapıyorum bu insanların hiç kalbi merhameti yok. Ya sevmiyorlar ya da sevmeyi bilmiyorlar.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 2191 Görüntüleme
  • 48 Cevap
  • 19 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80118 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR