Bu Sizce Ne Olabilir?

Ddamlatin
Ddamlatin

599 Puan

Merhaba. Benim dişi kedim yaklaşık 2 yaşında ve henüz kısırlaştıramadım. Şuanda kızgınlık döneminde. En yakın zamanda inşaallah kısırlaştıracağım. Onun o stresli halini görünce içim parçalanıyor. Bu zamana kadar kısırlaştırmak istedim ama ameliyatı çok pahalı. Veteriner 850 tl istedi. En son 500 e bir veteriner buldum, bakalım ne olacak. Her yere güvenemiyorum. Şuan virüs sıkıntısı olduğundan önümüzdeki ay kısırlaştırmak istiyorum ama nasıl olacak bakalım. Banyoda biraz önce bununla karşılaştım. Dışkı desen değil, tüy desen değil. Bağırsağa benzeyen bir şey. İlk kez oluyor. Sizce ne olabilir?


46 CEVAP

Zeke
Zeke

118626

Ayy bu ne :o
İnşallah bilenler hemen gelir :o


Ne yedi bugün kediniz???

TATA4242
TATA4242

118617

Vet.hekimin sindirim sistemi kaynaklı sorun olduğunu söylemesi ardından,malt gibi koruyucu ve tatlandırıcı birçok gereksiz bileşen içeren ürün yerine bu saydıklarımı kullanmak daha mantıklı bir seçimdir.Sindirimi zorlayan,en temel faktör ise,karbonhidratlardır.

GlsmKrpk
GlsmKrpk

117213

Bende ilk defa gördüm gelecek yorumları merak ediyorum.
Sürekli gittiğiniz veteriner varsa fotografları yollayıp ona danışın derim

Zeke
Zeke

118626

Bu arada dışkı değildir büyük ihtimal kusmuş. Ama ne kusmuş :o

GlsmKrpk
GlsmKrpk

117213

Ne olabileceğini inanın çok merak ettim .
Veteriner dönüş yaparsa bizi de bilgilendirin

TATA4242
TATA4242

118617

Buradan fikir beyan etmek,pek mümkün değil,yanlış yönlendirme olabilir,bu sebeple ciddi bir durum ise geç kalınmış olur.Bu durumda vebal almak istemem.Ancak gördüğüm kadarı ile,kediniz mamayı sindirememiş ve kusmak zorunda kalmış.Sürekli kusar ise kusmanın sebebi daha ciddidir.Gün boyu durumunu kontrol etmenizde ve dikkat etmenizde fayda var.Uykusunu,hal ve hareketlerini,yemek ve su oranlarını,incelemesiniz.


Bakteri enfeksiyonları
Beslenme kaynaklı sebepler (Mama değişimi, gıda intoleransı)
Bağırsak veya midedeki yabancı maddeler (Oyuncak, tüy yumakları)
Bağırsak parazitleri
Akut böbrek yetmezliği
Akut karaciğer yetmezliği
Safra kesesi inflamasyonu
Pankreas rahatsızlıkları
Operasyon sonrası bulantı
Zehirli madde tüketimi
Viral enfeksiyon
İlaç yan etkisi


https://hepipet.com/hepipedia/saglik/kedinin-safra-kusma-nedeni-ne-olabilir/

Ddamlatin
Ddamlatin

599

Bu arada kedim bir iki gündür hapşırıyor. Ama ben suratıma kokulu krem sürüyorum, ve evde çamaşır yıkanıyor. O tarz kokular alınca bir hapşırması var. Çok haklısınız çok stres yaptım ve kusmak üzereyim. Aşırı hassasım bu konularda. Merakla vet cevabını bekliyorum. Değerli bilgileriniz için çok teşekkür ederim

LadyAndCat
LadyAndCat

132391

Afrodit Hnm;
Sanırım kediniz tavuk kusmuş :s
Tavuk baharatlı, yağlı vb ise kusabilir normal. Kediler yiyecek konusunda gerçekten hassaslar. Yeni bir malt denemişsiniz ondan da olabilir.
Bu arada İstanbul içi de olsa kısırlaştırma ameliyatı için 850 TL açıkçası FAZLA. İlk kez böyle bir fiyat duydum. İstanbul’da ayıptır söylemesi oldukça merkezi ve kiraların yüksek olduğu bir semtte oturmama rağmen duyduğum fiyat 700 TL.
Kısırlaştırmadan önce kedinize mutlaka kan tahlili yaptırın.
(100 TL kadar.)
Kandaki değerlerini görürsünüz. Böbrek fonksiyonlarını görürsünüz. Kansızlığı var mı? Ameliyatı kaldıracak düzeyde mi?
Ameliyat sonrası için Elizabeth Yakalık almanız iyi olur. O da 35-40.
Biz yakalık kullandık, kullanmayan da var ama ben yakalık kullanılmasını daha doğru buluyorum.
Benim iki kedim olduğu için Belediye veterinerlerini tercih ettik ve çok memnun kaldık :)
300 Liraya dişi kedinizi kısırlaştırabilirsiniz biliyorsunuz değil mi??

Katya06
Katya06

13665

Korkunç gözüküyor. Umarım iyidir kediniz.. Keşke belediyede kısırlaştırsaydınız. Belediyeye hiçbir konuda gitmedim gitmemde ama kısırlaştırma konusunda olumlu dönüşler var.

Ddamlatin
Ddamlatin

599

Yok canım deri vermedim. Ben küreğinin ucuyla bakıp azıcık kokladım ama kokmuyordu. Şimdi veterinerime mesaj attım. Birde beş parasız olduğum döneme denk geldi. Aşıya götürmem için biraz beklemem gerekecek. Ay valla gece gece başıma ağrılar girdi :(

Zeke
Zeke

118626

Veterinerinizden rica etseniz ödemesini sonra alsa :( sağlık çünkü ertelenecek bir şey değil:( inşallah bu fikre sıcak bakar...

Ddamlatin
Ddamlatin

599

Evet haklısınız. Şuanda geç bir saatte yazdığım için mesajı henüz görmedi. Yarın veterinere gelmeniz gerek derse, teklif edebilirim. Şimdi gidip bu minnoşu öpücem, umarım ciddi bir şeyi yoktur????

TATA4242
TATA4242

118617

Ben teşekkür ederim,şuan için elinizden gelen herşeyi yapıyorsunuz,stres hem size hemde bunu hisseden kedinize iyi gelmeyecektir.Bu sebeple şimdilik sadece,vet.hekimden gelecek cevaba odaklanın ve pozitif kalın.Bilgiler sizin neler olabileceğini bilmenize yarar ve bilinmezlikden çok daha iyidir.Kusmanın ciddi etkileri ise biranda gözükmez,biranda gözüken sadece zehirlenme olabilir.Ancak zehirlenmede kedinizin hal ve hareketlerden kolayca anlaşılabilir.Eğer bu hal ve hareketler kusmadan sonra gözükmediyse,bir daha gözükmeyecektir.Çünkü kusmak zehrin kana karışmasına sebep olur.Diğer bir sebep ise alerji kaynaklı olabilir,ancak gine ciddi bir durum değildir.Alerji kaynaklı olan kusmalarda,yeni tanıttığınız ürünü kesmek en etkili yoldur.Sindirim probleminden kaynaklanan sorunlarda,acil olarak ciddiyet arz etmez.Gine aynı şekilde kusmadan önce verilen içerikler verilerek,kusma nedeni olabilecek ürünlerden uzak durmak yeterlidir.

TATA4242
TATA4242

118617

500 tl fiyat normal,850 tlde aynı şekilde normal.En son İVHO fiyat listesinde,dişi kedi için,anestezi ve antibiyotik,tahlil gibi ek ücretler eklenmeden 650 tl fiyatı vardı.Ancak bazıları kendi inisiyatiflerine göre hareket ediyorlar.Ancak bu fiyatlardan aşşağısına yapılması,İstanbulda yasak.İvhoda fiyat listesi bulmak mümkün.Ginede siz,araştırarak uyguna bulabilirsiniz.Kendi klinikleri olan her hekim,tıpkı avukatlar gibidir.Bir yere bağlıdır ve net maaş ile çalışmazlar.Net maaş olmadığından,vergi kesilmesi için yapılan işlerin vb.kaydı tutulur ve buna göre vergi alınır.Neyse gerisi çok uzun :)

Ddamlatin
Ddamlatin

599

Bugün normal kuru mamasını yedi, onun haricinde bir tane vitamini var onu azıcık yaladı. Tavuk göğsünü haşlayıp koydum ama onu yemedi, belki çok az yemiştir.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1967 Görüntüleme
  • 46 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80883 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR