Bonacibo Yaş Mama (Pouch)

semsemo
semsemo

2184 Puan

Anket

Ben alırdım.
(30 oy)
Ben almazdım.
(10 oy)
Toplam (40 oy)

Merhaba arkadaşlar,


Yaş mama içeriklerine bakarken bonacibonun bazı yaş mamalarının (hepsinin değil) içeriğinin kaliteli mamalara oldukça yakın olduğunu gördüm. Sizin düşünceleriniz neler? İçindekileri ve vitamin eklemelerini de yazıyorum yorumlarınızı bekliyorum, kullanan var mı? Sizce iyi mi? Kuru mama ile beslemektense hep bu yaş mama ile beslemek daha sağlıklı olabilir mi?


Beğendiklerimi aşağı yazıyorum;


**Soslu Ciğerli Yaş Kedi Maması 400gr konserve **
İçindekiler: Et ve et ürünleri (toplam et içeriği (en az-en çok) %52-%56, Tavuk eti (en az) %40, Ciğer (en az) %7,5), Bitkisel ürünler, Vitaminler, Mineraller ve Taurin.


Jöleli Dana Etli Yaş Kedi Maması 400 gr konserve
İçindekiler: Et ve et ürünleri (toplam et içeriği (en az-en çok) %52-%56), Dana eti (en az %7,5), Bitkisel ürünler, Vitaminler, Mineraller ve Taurin.


Jöleli Tavuk ve Hindili Yaş Kedi Maması 400 gr konserve
İçindekiler: Et ve et ürünleri (toplam et içeriği (en az-en çok) %52-%56, Tavuk eti (en az) %40, Hindi eti (en az) %7,5), Bitkisel ürünler, Vitaminler, Mineraller ve Taurin.


*Soslu Tavuklu Pouch *Yavru Kedi Yaş Maması **
İçindekiler: Et ve Et Ürünleri [%77 (en az %30 Tavuk Eti)], Tahıllar, Bitkisel Protein Özleri, Bitkisel Yağ, Mineraller.


Analitik Bileşenler
Protein % 9,00
Ham Kül % 2,50
Ham Selüloz % 0,30
Omega 6 % 1,84
Omega 3 % 0,06
Su İçeriği % 78,00
Ham Yağ % 8,00
Beslenmeye Bağlı İlaveler
Vitamin D3 267,00 IU/Kg
Vitamin E 21,00 mg/Kg
Taurine 623,00 mg/Kg
Çinko (Sülfat olarak) 18,40 mg/Kg
Manganez (Sülfat olarak) 9,57 mg/Kg
Vitamin B1 1,33 mg/Kg
Kalsiyum D-Pantonenat 1,33 mg/Kg
Folik Asit 0,30 mg/Kg
Potasyum İyodür 0,91 mg/Kg
Sodyum Selanit 0,39 µg/kg
Glisin 2,50 g/Kg


Bunları beğenmedim içindekilere bakarak;
Ezme Sardalya ve Ton Balıklı Yaş Kedi Maması(400 gr konserve)
Soslu Ciğerli Pouch Yetişkin Kedi Yaş Maması (85 gr Pouch)
Soslu Uskumru-Balıklı Pouch Yetişkin Kedi Yaş Maması (84 gr Pouch)

49 CEVAP

minky
minky

15098

********** kesinlikle çoğu mamanın ilerisinde.Kimse anlamak istemeyebilir ama içindeki vitamin eklemeleri ndden bile yüksek.nd kuzulu a bir 18.000 iken bonaciboda a vit 25.000.Ben MyStic deneyecektim ama yok.*********ya devam

ZehraBulutt
ZehraBulutt

133322

Vay Tata nerelerdesin sen ya, hoşgeldin :)

TATA4242
TATA4242

118617

********* veya x herhangi bir yerli mama tam manasıyla güvenilir diyemem ancak şu durumda x herhangi bir ithal mama ile alakalı olarakda bu durum geçerlidir.Yani ne tamamen güvenilir nede tamamen güvensiz değiller.Bu yargıyı ise hepsi için yapmak önem arz eder.İçerikleri ise bu yargımı ve iddiamı kanıtlar nitelikte.Yaptığım bu paylaşımların ise asıl sebebi yerli mamalara ön yargı ile yaklaşılırken güvensiz diyerek yafta vurulurken,ithal mamalarında tam olarak güvenilir olmadığını ve yerli mamalarında en az onlar kadar kaliteli olduğunu göstermek içindir.Kaliteli dememin sebebi ise,içeriğinde bu tarz kavramlar bulunan ithal bir mamaya kaliteli damgası vurulurken,aynı içeriklere sahip yerli bir mamanında kaliteli damgasını hakettiği yönündedir.

TATA4242
TATA4242

118617

Açıkcası ben marka olup olmadığına veya uzun yıllar geçirmesine bakmıyorum.Gözüm sadece içeriğini ve kalitesini inceliyor.Zaten geçmişlerine ve sektördeki uzun yıllarını baz alırsak,en iyi mamalar Purina,Hills ve Mars (Royal Canin,Whiskas)gibi marka ve şirketler olarak gözümüze çarpıyor.Ancak içeriklerine baktığımızda ise bir Bonacibo,Golosi veya Felicia görüyorum.Fiyat farkına baktığımızda ise yerli ürünler aynı gramaj olarak hesaplandığında yarı fiyatına tekabül ediyor.İthal mamaların ise bu kadar pahalı olmasının altında;
1-Fabrika kârı (Üretici)
2-Nakliye Ücreti(Ülkemize gelmesi için gemiye yüklenecek)
3-Aracı ücreti(Gemi ücreti)
4-Giriş için biyogüvenlik kontrolü yapılacak(ekstra fiyat artışı)
5-Gümrük vergisi ücrete eklenecek
6-Kdv ve Ötv ücrete eklenecek
7- Distribütör firmaya ulaştırılacak(Nakliye)
8- Distribütör firma kâr payını ekleyecek
9-Distribütör firma başka aracılara ihtiyaç duyacak ve onlarda nakliye ücreti yanında kâr paylarını ürüne yansıtacak.
Yerli mamalar ise daha ucuzdur,tıpkı ithal ürünlerin,menşei ülkelerinde ucuz olması gibi.
Yerli mamaların et içeriği kendi ülkemizde ve çok ucuz,kendileri üretiyor ve çok ucuza alıyorlar.Tahıl ve karbonhidrat,yağ gibi ürünlerde ülkemizden alınıyor.
Yerli mamalardaki fiyat artışının sebebi ise ithal ettikleri ürünlerin döviz farkı ile eski ücretinden farklı olmasıdır.Buda ücretlerin artmasına sebep olur,ancak ithal mamalar kadar artış olmaz.
Yerli ürünlerde birçok dış etkene bağlı fiyat artışı yansıtılmaz.Bunlar ;
Biyogüvenlik yasası
Distribütör kârı
Gümrük vergisi
İthal ürünler kadar, aracı ve çoğu nakliye masrafı olmadığından,elbette çok daha uygunlar.

semsemo
semsemo

2184

tata, kesinlikle öyle. Zaten içeriği çok da temiz olmayan mamalara onay veriyorlarsa bizim için bir şey ifade etmiyor. Amerikada "human grade cat food" satılıyor mesela. yani insan tüketimine uygun/seviyesinde. burada büyük ihtimal maliyet dolayısıyla satılmıyordur. özetle içindekiler kısmını okuyup kendimiz kedimiz için alabileceğimiz en iyi mamayı alacağız/yapacağız.

semsemo
semsemo

2184

psabrk ve zeke teşekkür ederim cevaplarınız için, siz kuru mamaya ek olarak mı kullanıyorsunuz bu yaş mamayı?

TATA4242
TATA4242

118617

https://www.farmina.com/uk/cat-food/n&d-prime-feline/149-lamb-&-blueberry-adult.html


N&D ürün içeriğinde meat yazısı maalesef yok.Avrupada satılan neredeyse tüm ürünlerdede bu şekilde.

TATA4242
TATA4242

118617

https://www.orijenpetfoods.co.uk/cat-food/dry-cat-food/regional-red-cat/


Mesela Orijen ürünlerde meat yazısı mevcut.
Ancak ilginç bir şekilde ;
Dondurma yöntemi olan LİYOFİLİZASYON demek yerine,FREEZE DRİED demeyi tercih ederken,niyeyse kurutulmuş veya kuru et yazmak yerine (dehydrated)yazmayı tercih ermiş.Halbuki dehydrated,dehydration gibi yani dehidrasyon işlemidir.Bu işlemde suyun alınması esasdır.Çıkan ürün ise dehydrated değil,dried olur.Burada yazılan ise kuru ürüne(dry)yerine drying demeye benzer.Bu sebeple parantez içinde yazılan dehydrated bir işlem olduğu için,ürün adı yerine kullanılamaz.Şahsen bu içerik benim aklıma,aynı şekilde dehidrasyon işleminden geçen Rendering sistemlerini yani ortaya çıkan et ve ürünlerinin unlarını aklıma getiriyor.

TATA4242
TATA4242

118617

Ve son olarak,anlatmak istediğim şeyi en güzel açıklayan ise,fitmin marka mamadır.


https://www.fitmin.com/en/cats/fitmin-purity-kitten

semsemo
semsemo

2184

Evet tatanın gönderdiği linke baktım, bir dahakine fitmin alacağım o yüzden. bende N&D vardı. katılıyorum size, bu başlığı açmamın sebebi de bonacibonunn içerik açısından isim yapmış markalara kıyasla çok daha iyi olduğunu belirtmek/öğrenmekti. Göremediğim bir şey mi var da insanlar bu kadar kötülüyor diye düşünmüştüm.

semsemo
semsemo

2184

minky, evet bence de öyledir ama yazılmayınca yine de sorguluyorum ben. :) belki de kâr yapıyorlardır bazı mamalardan kısarak? emin olamıyorum çünkü %47.5 et oranına sahip olsa açıkça yazma fırsatını neden kaçırsın ki? benim de dikkatimi çekti bazı mamaların içindekiler kısmının farklı yazması o yüzden ilk postumda beğenmediklerim arasına ekledim açık yazılmayanları. ilginç

semsemo
semsemo

2184

tata, evet kesinlikle haklısınız insanlar gidip Felix, whiskas mamalar veriyorlar ve yabancı olduğu için güvenilir gibi geliyor. hepsine sorgulayıcı yaklaşma taraftarıyım ben de. her hangi bir sempati duymadan. balık proteini ile ilgili makaleyi okuyorum ama araştırarak biraz zaman alıyor teşekkürler paylaşımınız için

TATA4242
TATA4242

118617

Evet çok doğru ve bunu hatırlattığınız iyi oldu.Şuan için kaynağım yok ama ********* ilk açıldığında,fabrikayı ziyaret edenlere tadım yaptırmış ve insanlar için yenilebilir olduğunu söylemiş.Ben sadece bir yerde okumuştum,kaynaksız bir bilgiydi ama ginede bunu duymak bile hoş oluyor.

psabrk
psabrk

116634

İsim yapmış market markalarından daha iyi bir mama olduğu aşikar.
Bazı arkadaşlar yerli mamalara pek güvenmemekte ama Bonacibonun yaş mamaları ithal olarak geliyormuş çünkü arkasında öyle yazıyor üretilen ülke kısmında.
Balıklısıda gayet iyi öneririm.
Tane başı 5TL ye geliyor ekonomik.

Zeke
Zeke

118626

Soslu ciğerli ve jöleli dana etliyi aldım ben.
Baya koyduğumu bitiremiyorlar demek ki deli gibi doyurucu bu mamalar:) ve çok fazla severek tüketiyorlar.
Tipleri de zaten minik et köftesi gibi.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 4719 Görüntüleme
  • 49 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80872 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR