Veteriner Acana/Orijen Kullanma Dedi

dogakaradag
dogakaradag

3011 Puan

merhabalar
geçen gün sorduğum soruda kedimin yumuşak kakasıyla alakalı soru sormuştum ve bugün veterinere gittik. orijen ve acana kullanmam üzerine azar yedim protein oranı fazla diye. orada bir şey demedim ama bana kalırsa kedi bir etobur ve etle beslenmeli olabildiğince. orijen ve acana %80 et içeriyor. veteriner royal canin 2 kg gastro mamasından verdi ve yanında probiyotik verdi. 1 ay gastro maması kullandıktan sonra dışkısı düzelirse (bence düzelmeyecek çünkü kedimi ilk sahiplendiğimde proplan yiyordu o zaman da böyleydi kakası) acana/orijen vermemi istemiyor. elimde 4 kg acana mama var ve içeriği en iyi olan mama sonuçta... sizce 1 ay sonra ne yapayım? veteriner her zaman haklı mıdır?

48 CEVAP

Ozge00
Ozge00

131723

Veterinerler bu konu hakkında tam bilgi edinmiyorlar, uzmanlik alani bu değil yani. 5 yıl okumuş diyorsunuz ama adam bana reflex önerdi petquitte onerdi. Okusaydi bilseydi onerir miydi, hayır. Elbette bu konuda kendini geliştirmiş, gelişmekte olan hekimler de vardir ama hepsi ayni değil maalesef. Ben diyorum royalde et yok, var diyor. Hic acmis mi acaba mamanın içeriğine bakmış mi bir. Benim güvenim sıfır, dediklerini de araştırmadan etmeden yapmıyorum. Bunlar yüzünden ölen bir suru kedi kopek, hastalanan bir sürü kedi köpek var. Bizimde başımıza geldi neyse ki ucuz yırttık. Öyle körü körüne güvenmeyin. En azından bir hekimin daha tavsiyesini alın. Bu benim şahsi tavsiyem.
Kakasindan düzelme olursa bir tık daha proteini az mama alabilirsiniz. Fazla protein her kediye iyi gelmiyor. Britin hipoalerjenik serisi hoşuma gitti. Ona bakabilirsiniz.

zibityus
zibityus

11834

veterinerin mamalar hakkında bilgisi olsa royal canin önermez veya bilgisi olup vicdanı olmayabilir

Peaky8
Peaky8

104723

Bizim veterinere acana nd deyince bile bilmiyorum onları diyor :) bir öğrenmişler hills proplan papağan gibi tekrarlıyorlar. Iyi bir veteriner okulda mama öğretmiyorlarsa bile donanımlı olmak adına sonuçta mamadan kaynaklı sağlık sorunları yaşanıyor hayvanlarda oturur araştırır zor birşey değil

Zeynepulku
Zeynepulku

122955

Burada tıbbi bir konu hakkında tartışmıyoruz. Bir hastalık yüzünden de tartismiyoruz. Mama tartisiyoruz. Tabiki herkesin fikri olacak kedi besliyoruz her şeyini araştırıyoruz. Bir bilgi birikimimiz oluyor. İnsanlar buraya danışıyor çünkü deneyimli tecrübeli insanlar var, herkesten fikir almaya çalışıyorlar.
Vet hekim sadece para kazandığı için degil hills RC önermesi, fakültede böyle öğreniyorlar, konferanslarda orada burada RC hills övuluyor.
Okuma yazma bilen herkes alip mama içeriği hakkında bilgi olabilir. Bir fikri olur. Etobur bir canlının et yemesi gerektiğini de herkes bilir, küçük bir araştırma ile tahılın kedi beslenmesinde yeri olmadığını da öğrenebilirsiniz.
Yıllar önce sigara sağlıklı bir seydi, tere yağ sağlıksız margarinler sağlıkliydi. Su an öyle mi? Değil. Vet. Hekimin tecrübesine bilgisine bir şey demiyoruz , her kediye her mama iyi gelecek diye bir sey yok sonucta asagilar şekilde hills ver kediye, acana verilmez demesi komik
Acana orijen veriliyorsa neden üretiliyor bu mamalar? Demek ki.başka insanlar vet hekimler bu mamaları da tercih ediyor.

Zeynepulku
Zeynepulku

122955

Fakültelerde kedi kopek beslenmesi ile ilgili pek bir şey öğrenmiyorlar, daha çok büyük ve kücük bas hayvanlarin beslenmesini öğreniyorlar neden? Çünkü kimse senin kedinin sağlığını umursamiyor, gerekli bulmuyorlar kedin iyi beslenmiş onlara ne? İnsanlığa bir yararı var mi? Hayır yok. Ama küçük bas büyük basın beslenmesini önemli sonuçta insanlar bunları yiyor. Ee kedi kopek beslenmesi ile ilgili bir şey ogrenmiyorlarsa fakültelerden burada devreye kim giriyor? Kuru mamacilar. Kuru mamacıların yaptigi konferanslarla kongrelerde öğrenecekler. Yani gidin bakin fakültelerde kedi kopek beslenmesine ne kadar önem veriliyor diye. Öğretiyorlar mi bir şey diye. Tahılın yararından glukozun yararından bahsediyorlar vet hekimler. Hepcil olan insanlar glutensiz ekmek, tahilsiz yasam pesinde kosarken, etcil hayvana karbonhidrat, tahıl dayamak ne kadar dogru? Sizce bu doğru mu? 7 bin yıl önce tahılları korusun fareleri yesin diye evcil kestirdiği kız kediler neden tahıl yesin?
Birde tahılsiz mama daha yeni yeni ortaya çıkti, onlarda bir kaç yıl sonra hills RC gibi popüler olacaklar. Vet hekimler tahılsiz mama diye bağıracak ortalıkta. Bir kaç yila ihtiyaç var.
Şöyle bakınca ben bir vet hekimin mama konusunda bilgisini sorgulayabilirim neden? Çünkü tek bir kaynaktan öğreniyorlar, onlara gösterilen kabul ediyorlar.ben kedim için en iyisini istiyorum ve bunları kabul etmeyip araştırıyorum en dogrusunu arıyorum. Buradaki insanlarla da bildiklerimi paylaşmak istiyorum.
Hic bir mama markası masum değil her birinin yararı kadar zararı var. Elimdekilerle yetinip zararı en aza indirmeye çalışıyorum

Zeynepulku
Zeynepulku

122955

Aynen etobur hayvan içinde gerçek et içeren mama yemesin. İçinde et olmayan tahıl dolu mama yesin. Çok hakli bence.

Zeynepulku
Zeynepulku

122955

@dogakaradag hekimin izin önerdiği mamayi yedirin daha sonra acanayi tekrar deneyin. 4 kg kalmis az değil. Keçi sütlü kefir ve yoğurtla probiyotik destek yapın.
Gastro mama yediği halde gecmezse gaita, kan ve dışkı testi yaptırın. Mamadan değil başka bir şeyden olabilir kivamsiz diski.

Salihaylmz
Salihaylmz

20768

Bence veteriner hekiminizin bir bildiği vardır düzelmezse baska tedavi uygular belki. Ama içiniz rahat etmiyor sinmiyorsa veterinerinizi değiştirin başka veterinere gidip bilgi alın derim.

aleynaaoz
aleynaaoz

2049

Kediniz 4 aylık kadarmış, her kedinin bünyesi aynı olmayabiliyor, doğaları bu aslında evet ama belki de ağır geliyordur ona:( Nadir de olsa maddi kaygıyla satış yapmak isteyen veterinerler de olabiliyor, uzun süredir danışıp güvendiğiniz bir hekim değilse isterseniz başka bir veteriner hekimin daha fikrini alın. Eğer o da aynı fikirdeyse karıştırıp kullanabilir ya da almak isteyen birine bir tık daha uygun bir fiyattan satabilirsiniz belki.

Zeynepulku
Zeynepulku

122955

Hayir , eğer bir sağlık sorunu varsa tabii RC hills kullanacak. Ama sizi azarlayip proteini fazla mama kediye verilmez demesi saçmalık.

Salihaylmz
Salihaylmz

20768

@mehmetkr beyfendi sadece merak etmis sormus ici rahat etmemis. burda birbirine danışan hayvan severlere klavye profesorleri demeniz cok kabalık. Soruya cevap veren arkadaslar da veterineri kötülememiş bilgisiz dememiş sadece öneri de bulunmuş baska veterinere de danış diye.

Carathras
Carathras

111749

Bir süredir şuraya iki satır yazmıyordum ama nasıl bıraktıysam öyle buldum :)
Körü körüne veterinerini dinleyen, önerilen mamanın içeriğine (Protein oranı ve kaynağı, taurin miktarı, mısır ve mısır gluteni içerip içermediği, şeker küspesi içerip içermediği daha yazarım da sıkıldım bu mevzudan...) bakmadan (Royal Canin, Hills ha birde Proplan vardı ultimate süper mama değil mi bunlar) bu mamaları evinizdeki dostlarınıza canlarınıza yediyorsunuz ve hala bunları sırf para kazanmak adına içeriği GERÇEK ET ve yukarıda zararlılar olmayan mamaları yerden yere vurarak öneren veterinerlere canlarına emanet ediyorsunuz !!!
Hiç bir İYİ VETERİNER klinik maması harici mama tavsiye etmez !!!
Hele ki bir veteriner RC, Hills, Proplan gibi içi tahıl dolu bizim ENJOY dan farkı olmayan ( evet içinde bu zararlılar varsa farkı yoktur !) mamaları kaliteli diye öneriyorsa hemen terk edin o veterineri !!!

TATA4242
TATA4242

118617

Fitmin sizin için bir alternatif olabilir.Evet Acana ve Orijen bazı kedilerde sorun oluşturabiliyor.N&D de aynı şekilde,ancak bu durum içeriğinden kaynaklanmıyor.Genel itibari ile kediler bu içeriğe sahip ürünlere olumlu tepki verirken bazen istisna olarak olumsuz tepkiler görülebiliyor.Size tavsiyem bu markaları bir kaç ay düzenli kullanmanız ve yanında probiotic tablet ve gıdalar ile destek olmanız.Alışma süreci olduğundan dolayı,ilerleyen zamanlarda dışkısı düzelecektir.Kedilerin diyetlerine alışma süresi,köpeklere göre çok daha uzun olduğundan,bu süreyi ona tanıdıkdan sonra karar vetebilirsiniz.

dogakaradag
dogakaradag

3011

gastro mama kakasını düzeltirse sizce yeniden acana’ya geçebilir miyim?

DoraFiko
DoraFiko

15662

Merhabalar her kaliteli mama her kediye iyi gelmiyor malesef. 2 kedim var nd kullanırken birinde yumuşak kaka birinde kabızlık yaptı. Birinin tüyleri canlı pırıl pırılken diğerinin mat ve kuruydu. Banada hekimim nd ağır gelmiş olabilir dedi. Hillse geçtik diğer kedimin kabızlık sorunu düzeldi tüyleri parladı yumuşadı. Yumuşak kaka olandada farklı sorunlar çıktı onada hillsin gastro mamasına geçtik. Yani evet acana, orijen, nd güzel mamalar ama yaramadı mı yaramıyor bazı kedilere. Biraz deneme yanılma yoluyla bulmak lazım onlara uygun mamayı. Ama banada kalsa bende hills rc yerine nd acana kullanmayı tercih ederdim

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 2535 Görüntüleme
  • 48 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79764 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR