Mama Konusunda Veterinerle Uyumsuzluk

Phoibos
Phoibos

4377 Puan

Arkadaşlar merhaba. Uzun süredir buradaki yorumların da etkisiyle hep N&D Acana gibi mamalar veriyorum kedilerime. Ama 5 tane veterinere gittim inatla buralarda yerden yere vurulan Hills, Proplan veya RC gibi mamaları öneriyorlar. Neden dersiniz?

55 CEVAP

Monaroka
Monaroka

103060

Hepsi ticari değil mesela bizimki çoğu ilaçtan para bile almıyor ama hills tavsiye ediyor. Nd şişirilmiş bir mama diyor. Konferanslarda ne anlatılıyor övülüyorsa onu kanıksıyorlar sanırım.

yelizsenol
yelizsenol

991

her mama her kediye iyi gelecek veya dokunacak diye bi şey yok. proplan, rc, hills öneren bi veterineri direkt “ticari kaygı güdüyor” diye yaftalamamak lazım. veterineri iyi tanımıyorsanız sadece maddiyat kaygısı mı var diye şüphelenmeniz normal tabi ki. şüphelenin de. her dediğini kanun kabul etmeyip sorgulayalım mutlaka, doğru olan da bu. ama kendisini ve işlerini biliyorsanız, kedinizi tanıyan bi veterinerse bi bildiği olabilir ve SİZİN KEDİNİZİN SAĞLIĞI ÖZELİNDE ona iyi gelecek bi mamayı öneriyor olabilir. herhangi bi mamayı körü körüne savunmanın ya da körü körüne kötülemenin doğru olmadığını düşünüyorum.

serkans1199
serkans1199

499

Evet veteriner fakültelerinde kedi köpek besleme dersleri anlatılır ama en fazla bı kaç hafta buna ayrılır ve kedilerin etçil olduğu belirtilir bir veteriner Royal canin oneriyorsa kedilerin etçil olduğunu bilmiyodur öncelikle neden Royal caninin sadece veteriner kliniklerinde satılan veteriner mamaları var bunu bı düşünün sonra da veteriner konferansların da neden Royal canin proplan hills üçlüsünden birinin standı oluyo hatta bu konferansların bazılarına sponsor oluyorlar bir düşünün öyle ders alıp almamak ile alakalı değil ki çoğu fakultede kedi köpek besleme diye ders yok hayvan besleme derslerinin bir iki haftasi ki genelde son haftalardır bunlar kedi köpek beslemeye ayrılır

yokistead
yokistead

104161

@Littlecats sizin kafanız karışık ya da yaşınız çok küçük neyi savunduğunuzu bilmiyorsunuz gibi. Pek çok mama sorusunda görüyorum sizi ve hep royalcanin övüp ardından başka soruda nd veriyorum diyorsunuz. Pet fooled izleyenler bilir acana nd önermiyorlar yazıyorsunuz o zaman hangi akla hizmet nd ile besliyorsunuz. Madem bu kadar araştırdınız burdakilerin lafıyla mı nd yediriyorsunuz hayvan besleme uzmanları önermemesine rağmen :)

yokistead
yokistead

104161

Nd.den memnun kalmadım diyorsun hala sorularında ve cevaplarında nd kullanıyorum diyorsun :)))) pet fooled da izledim uzmanlar önermiyor yazıyorsun tekrar royal kullanmayıp nd kullanıyorsun ve insanlara neyden memnunsanız onu kullanın bakmayın burdakilere diyorsun. Eee çok memnunsan royal kullan ne diye mama sorup duruyorsun? Millete verdiğin akılları kendin kullan madem. Çoluk çocuğa laf anlatcaz diye yıprandık ya bu nedir.

serkans1199
serkans1199

499

hayvan besleme dersinin odağı sığır beslemesidir. Sığırdan sonra kanatlı beslemesi önemsenir. Zaten bir dönemi sığır ve kanatlı rasyonu hazırlamayı öğretmekle geçer. Çünkü ekonomik değeri olan hayvanlar bunlardır. Kedi köpek besleme dersi dediğm gibi en fazla 1-2 haftada üstünden hızlıca geçilerek verilir. Burada veteriner fakültelerini ya da hayvan besleme dalında öğretim görevlisi olan hocaları suçlamıyorum verilen des saatini ekonomik değeri olan hayvanların beslenmesine ayırmak zorunda kalıyolar. 1000 başlık bir işletmede günlük olarak kazanılan her gram canlı ağırlığın ekonomik önemi vardı ve bu öğretilir. Kimse kedi köpek beslemesini sığır ve kanatlı kadar detaylı anlattığını iddia etmez. Veteriner hekimler kedi köpek beslemesinde kendilerini ekstra olarak geliştirmek zorundadır. Hangi veteriner hekimin bu konuda bilgili olduğunu bilemezsiniz iyi bir vewteriner hekim bulup önerilerini yerine getirmek evcil hayvanlarınız için en doğrusu olacaktır ama mesele iyi hekimi bulmakta. O yüzden her veterinerin dediğine kanun gibide bakmayınız.

zibityus
zibityus

11845

iyi hekim olabilir ama mama konusunda bilgili olmayabilir bu da ders görmediği için çok normal. hekimden mama tavsiyesi alacaksanız önce ona bu konuda uzman olup olmadığını, araştırma yapıp yapmadığını, sorabiliriz. önerdiği mamayı neden önerdiğini anlatmasını isteyebiliriz. kendi bilgilerimizi de hekimle paylaşabilirsiniz. eğer tavsiyesine güvenecekseniz bunları sormadan ya da hekim bunları size söylemeden tamamen güvenmemelisiniz. ayaküstü sohbetlerle geçiştirilecek bir konu değil.

Deniz00
Deniz00

943

https://www.pawdiet.com/compare/royal-canin-vs-purina-pro-plan-pet-food-brand-comparison/


bu karşılaştırmayı örnek olarak attım. bu sitede mamaların içeriğindeki zararlı maddelere kadar gösteriyor. incelemenizi tavsiye ederim.

ecetpc
ecetpc

927

@Littlecats ahahahha gerçekten hiç gülesim yoktu ya. anlatamadık galiba ya da sende bir sorun var. arkadaşım jeton köşeli mi acaba royal caninin içerisinde 1 gram taze et yok diyoruz. yani HİÇ anlatabildim mi? kedinin tahıla ve et dışında bir şeye zaten ihtiyacı yok. HİÇ yok. royal canin ver haftada bir kez de et yoğurt demişsin. gerçekten yani bu bilgileri nerden buluyorsunuz ya da nerenizden uyduruyorsunuz anlayamadım. hiç tahıl ihtiyacı olmayan bir hayvana rc veriyorsun sonra da et ihtiyacı için ekleme yapıyorsun. yahu zaten asıl amaç kediye TAHIL VERMEMEK. bari bir şey bilmiyorsun kendi cahilliğinle kal milleti boş uydurma bilgilerinle yorma. hay allahım ya tahılı basıp araya da et verirsin diyor. zaten azıcık bir lise biyolojisi olan insanın aklı bile buna yeter. Ne diyelim Allah hepimize senin gibilerin karşısında sabır versin... Ha hala kafan basmadıysa bir mesaj at içindekiler listesini bol detaylı anlatayım.

yokistead
yokistead

104161

Senin gibi tipler yüzünden saçsız kalıcam. İnsanlara neyden memnunsanız kullanın yanında et verirsiniz burdakilere bakmayın diyor bilmiş bilmiş, kendi et yok diye Royal vermeyip Nd veriyor kedisine. Nd.den memnun kalmadım Royaldan memnundum diyor yine de Royal vermeyip Nd vermeye devam ediyor. Öve öve bitiremediği Royal'i vermektense başka mama ne verebilirim diye soruyor millete. Ama başkalarına royal iyi mama ben memnundum siz burdakilere bakmayın diyor. Şizofren misin kızım sen!!

Mustafanacar
Mustafanacar

13408

Royal Canin, Proplan Ve Hillsin İçerisinde Doğru düzgün et yok. Bu mamalar yerine restorandaki yemek artıklarıyla besleyin.

N&D mama bizimkisinde de ishal yaptı. İyi bir mama evet ama her kediye yaramıyor ya da her kedi sevmiyor bu da bir gerçek. Proplan'a karşı çok da ön yargılı olmamak lazım ya da daha doğrusu direk Purina'ya karşı. Biz Proplan Kitten kullanıyorduk şu an yetişkine geçiyoruz Purina One kullanmaya başladık, gerçekten memnunuz bir sorun yaşamadık. Gelişimi ve tüy sağlığı gayet iyi. Tuvaletinde, enerjisinde bir sorun yaşamıyoruz.

Littlecats
Littlecats

1599

İçerik olarak demiyorum ama burada yerden yere vuruldu diye Royal Canin, Hill's gibi mamaları hiç öneren memnun olan yok sanıyorsunuz. Kullananların önermeme nedeni mamanın kötü olmasından kaynaklı değil, çok tepki gelmesiyle alakalı. Ben ilk başlarda Royal Canin öneriyordum ama baktım cahil, bilgisiz gibi şeyler yazmaya başladılar ve artık önermeden önce 2 defa düşünüyorum.

Littlecats
Littlecats

1599

dediğim gibi burda yerden yere vurulan, hiç önerilmeyen mamayı insanlar niye almaya devam etsin ki? Sadece önermiyorlar çok tepki çeker diye buraya gelmiş kendini birşey sananlar da acana deyip duruyor.

Phoibos
Phoibos

4377

Her neyse nihayetinde ben de en başta Proplan acti protect ile başladım kedilerme ki hiçbir sorun yoktu seviyorlardı da yiyorlardı da. sonra burada Proplan çok sorunsallaştırılınca n&d denedim nefret ettiler. Acanadan sonra yağlandılar. Islak maması iyi diye naturea’nın kuru mamasını verdim değerleri harikaydı hiç yemediler. Hani Proplan gerçekten iyi gelmişti mesela dönmeyi de çok düşündüm ama hala da sorunun altına yazılanlar kafamı karıştırıyor 😁

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 2306 Görüntüleme
  • 55 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80732 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR