Sokaktaki Hayvanları Ucuz Mama Vermek Etik Mi

pettlovverr
pettlovverr

509 Puan

Evdeki kedi müze pahalı mama alırken sokaktaki kedilere ucuz mama vermek bana çok saçma geliyor sonuçta hepsi hayvan biz de hayvanseveriz evdeki kedimiz bizim tapulu malımız da değil neden böyle bir ayrıma gidiliyor bence sokaktaki kedileri ucuz mama verenlerin cins kedi olanlardan farkı yok

35 CEVAP

emreovec
emreovec

12921

Etik dediğimiz şey bence uygun şartlarda olur. Kaçımız hatrı sayılır paralar kazanıyoruz ki ?


Birinci öncelik aç kalmalarını engellemek ve yaşam sürelerini bir nebze de olsa uzatmak. Orta seviye mama vermek ya da kişinin bütçesine uygum bir seçim yapması, aç olarak ölmelerinden iyidir.

SetenayG
SetenayG

103263

Evdekine 1.5 kg Nd bir ay giderken sokakta beslediklerime 10 kg Nd alsam 1 hafta anca gider. Çünkü 2 3 kediyken 8 kediye çıkıyorlar mamanın kokusunu alınca. Buna benim ekonomik gücüm yetmez. Ne zaman bir Norveç İsveç oluruz o zaman dediğine gönülden katılırım.

gulsundusmez
gulsundusmez

12392

Bende 10 köpek var 60 kedi diyor ki N&D al kuzum gelde sen al yardım et madem etik değil ayda 4000tl maaş alıp kira fatura öderken diyorsun ki sokak kedi köpek dediğin mamaları alırsam ayda 5000tl harca sence mantıklı mı salak mısın yaşın 15 falan mı? Gel madem etik değil yardım et ayda 2000tl verde N&d falan alalım. Çoluk çocuk gelip başlık açmasın abi. Millet maaşından arttırıp sokakta gidip çöpü yemesin diye hayvan doyurmak için çırpınıyor çıldırtmayın milleti burada salak etiğğkk değill ammaaağ. Tamam kaliteli mama alamadı kimse o zaman beslemeyi bıraksın da çöp mü yesin kafan bu kadar mı vizyonun görgün bu kadar mı aptal? Bu ay 800tl kedi kısırlaştırmam var özel klinikte yaptırıyorum ödeyecek misin yoksa biz enayiler kredi çekerek çırpınalım sonra gelip böyle aptal başlıklara mı maruz kalalım?

Superisi814
Superisi814

125092

Evde bakilan bir kaç can , sokakta ise sayisini bilemediğimiz cana bakiyoruz.Biz de isteriz hepsine en kalitelisijden yedirebilmeyi.Fakat henüz mama fabrikasina sahip degilim.🙃Iki seçenek var; ya onlar icin hiç bir şey yapmiyacağiz öyle ya en kalitelisini alamiyoruz , ya da onlar icin uygun fiyatli mama desteği sağliyacağiz.Ben seçimimi elimden gelenin en iyisi icin kullandim.
Sokaktakiler icin de et pisiriyorum ziyafet günlerinde , Makarna vb.ile karistirmak durumundayim.Çunki hem doymalari hem de hepsinin nasiplenmesi gerekiyor.Oyle bir hal aldi ki makarna zamlandi, et zamlandi, bunun yaninda icine ekledigim sebzeler , tüpü vb.de oyle.Oturup hesap ettigimde bunun zamani, ona göre yaşamini düzenlemesini saymadim, sadece mama daha ekonomik oluyor.Ama yine de yetisebildigimce devam ediyorum.
Elbette çöp mama ile beslemiyoruz onlari fakat bir de acliktan kisa sürede ölüceklerine, ekonomik mamalarla daha uzun sürede yasiyorlar.
Sizce ben ayrimci olanlardanim.Fakat siz klavye arkasinda kahramanlik yaparken ben işime bakiyorum.Ha diyorsaniz benim mama fabrikalarim bar gönderiyim size düzenli olarak en kaliteli mamalari, beslemenizi onla yapin, eyvallah , ellerinizden öperim.Diyorsaniz verin tüm canlari ben en kalitelisi ile beslerim ;bir tane birakmadan hepsini gönderirim.Bu arada kediler ve köpekler hepsi eminim mutlu olucaktir sizin sunucaginiz en iyi imkanlardan.Ben de mutlu olurum inanin.Yok ben sadece dusunuyorum diyorsaniz, varin düşünmeye devam edin.Siz düşünürken benim gibi niceleri beslemede .

Gldmkskl
Gldmkskl

102638

Bende cins kedi sahibiyim de evdekiyle sokaktakinin bağışıklığını kıyaslamak saçma geldi. Evdekiler sıcacık ortamlarda, gerçek et içeren mamalar yerken sokaktakiler maalesef bunlardan mahrum yaşıyorlar. Haliyle daha sık hastalanıp erken ölüyorlar.

pettlovverr
pettlovverr

509

evdeki kedinizi de enjoyla besleyin demiyorum ev kedinize n&d alabiliyorsanız sokak kedileriniz ve ev kedilerinize ortak enjoydan üst segment bir mama alabilirsiniz. neden saptırılıyor ki. kimsenin bütçe planlamasını yapmak değilim sadece olayın ayrım olduğunu düşündüğüm için böyle bir soru açtım siz kötü hissetmiyor musunuz cidden bunu yaparken

ilaydabal
ilaydabal

1043

ne saçma bir soru başlığı bu böyle.. ne kadar ayrımcı bir yaklaşım.. ayrımcı olmamak gerekir derken bile ayrımcısınız. ayrıca sokaktaki kedilerle evdekilerin bağışıklığı bir mi ? herkes gönlünden ne geçerse imkanı neye yeterse onu verir..

ZeynoB
ZeynoB

102830

Sokaktakilerin yediği içinde ne olduğu belirsiz dandik mamalarla onu da bulurlarsa tabi, avlanma imkanları ortada malum, içme suları birikmiş çamurlu yağmur suları işte, ama bağışıklıkları evdekinden iyiymiş. Hadi ya bu kanıya hiç sokaktaki kedilerle haşır neşir olmadığın için varmış olmayasın. Benim beslediğim 5 kediden 2sinin muhakkak bir sıkıntısı oluyor da oradan biliyorum.

Anonymus179224
Anonymus179224

12065

Gönül ister ki onları da en kaliteli mamalarla besleyelim ama bazılarımızın henüz ekonomik özgürlüğü bile yokken bu pek de mümkün değil maalesef. ☹️ Ben, yine de iyi kötü demeden bir şeyler verip en azından karınlarını doyurmanın ve hayat kalitelerini bir nebze de olsa arttırmanın en doğrusu olduğuna inanıyorum. 😇

Zeynepulku
Zeynepulku

122955

Evet hissettiriyor tabii ki, keşke milli piyango bana vursa da hepsini en iyi etlerle beslesem hepsini kisirlastiririm diyorum ama elimden gelen en iyisini yapıyorum.

gulsundusmez
gulsundusmez

12392

enjoy veriyorum gönül ister ki daha kaliteli vermek ama ayda 70kg kuru mama alıyorum mamalar her ay zamlanıyor yaş mamada veriyorum ee veterinere de gidiyorlar hastalanıyorlar kaza geçiriyorlar vs çevremdeki tüm kedileri kısırlaştırmama rağmen sağdan soldan bırakanlardan yetemiyor çıldırıyorum ve hakkımı da helal etmiyorum .İsterim ki kısırlaştırma ile sayıyı sabitleyip Kg'ı düşürüp daha kaliteli mama almak ama adi aşağılık insanoğlu kedi getirip bırakıyor evde sıkılıyor bırakıyor sokakta bulup bakan var diye getirip bırakıyor park burada yaşar diye sanki ot yiyecekler bırakıyor sanki cebimize parayı onlar koyuyor harcadığımız vakti onları vaktinden alıyoruz sanki hem gelip bizle onlar kazanıyor.

Zeynepulku
Zeynepulku

122955

Evdeki kendimizi de enjoyla mı besleyelim? benim sokaktaki 10-15 kediye nd alacak param yok.

ZeynoB
ZeynoB

102830

Arkadaşlar bu fatma_nur42 daha önce herkesin yaka silktiği selinlilaa denen kız :))) bir de cins kedisi varken tekir kedi eklemiş petlerine :))) tatlım akıl hastanesi seni çağırıyor hissediyorum :D

Zeynepulku
Zeynepulku

122955

Zaten ülkemizde etiklik konusunda en son tartışacağız konu bu olur. Daha önemli meseleler var :/

Bsrsr
Bsrsr

955

10 kg mama sokakta bir iki gün gidiyor. Sokak beslemesi yapsaydınız anlardınız. İki günde biten 10 kg acana almaya keşke herkesin bütçesi yetse. 10 kg acana bütçesiyle yüzlerce hayvanı doyurabilirsiniz. Gidip en kötü marka mama almaya da gerek yok. Trendline,mystick, bonocibo tarzı mamalar alınabilir. Benim yakınlarım dahi bütün evcil hayvanlarını bonocibo ile beslediler en son 13 yaş civarlarında eceliyle öldü köpekler. Demek ki sokakta ki hayvanlara da verilebilir. Gönül ister herkes acana yesin ama mümkün mü bu soruyu soran 5 yaşında mı?

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1457 Görüntüleme
  • 35 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80459 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR