Kokudan Nasıl Tamamen Kurtulurum?

Cotontzu_Siri
Cotontzu_Siri

127155 Puan

Annem ve babam Siri'nin koktuğunu ve çok rahatsız olduklarını söylüyorlar. Ben, kardeşim ve veterinerimiz kötü kokmadığını düşünüyoruz ama bu onlarda bir takıntı haline gelmiş. Köpek kokusunu nasıl sıfıra indirebilirim? Ayda bir mi yıkasam daha az kokar, 2-3 ayda bir mi? Hangi şampuanı kullanmalıyım?

53 CEVAP

patili
patili

120470

kendin yıkarsan derisindeki koku artar. evde her türlü yıkama yöntemini bilmediğimiz için. kulağına gözüne de kaçar sular şampuanlar. bir de kurutması cok zor. bazı veterinerlerin kuaförleri bile çok zorlanıtor kuruturken. evde siz yapamazsınız o yüzden tam olarak. her ay bir veterinerin kuaförüne götür. 80 tl. ye hem yıkıyor hem saç kesimi yapıyor bizim kuaför mesela. ayda bir böyle saglıklı yıkatırsan hem şampuan vs masrafından kurtulursun (cünkü bir tek şampuan yetmiyor. özel bakım kremleri vs de yapılmalı) hem de ailene ıspatlı bi temizlik sunmuş olursn.

ilknrdaisy
ilknrdaisy

12806

Aynı sorunu kedim için yaşamıştım, kedimin tuvaleti benim odamda, odamda giriş kapısının onunde, babam her eve girdiğinde of bu ev yine kokmuş, kokuyor diyor, bir gün denemek için tuvaleti balkona kaldırdım ve babamin kapidan girip dediği ilk şey yine kokmuş ev demek oldu onun aldığı kokuyu nedense annem kardeşim eve girrn başka kimse almiyor. Tamamen bilinç altına onu yerleştirmiş aslında koku yok, var ama olması gereken kadar rahatsiz edecek gibi değil. O tuvaletin orada olduğunu bildiği için tuvalet bu kokar gozuyle bakiyor. Bilinçaltı....

Cotontzu_Siri
Cotontzu_Siri

127155

Dün aşıya gittiğimizde "Yeni yıkanmasına rağmen çok kokuyor" dedi annem. Veteriner de gayet temiz olduğunu ve kokmadığını söyledi. Babam aşırı berbat koktuğunu söylüyor, yanına bile yaklaşınca kızıyor. Ama gerçekten kötü kokmuyor. Benim bunu tamamen yok etmem lazım

Cotontzu_Siri
Cotontzu_Siri

127155

Kokuyu hissetmemizi değil kokuyu engellemek istiyormuş. Ne söylediysem boş. Ben daha çok rahatsız oluyorum onun bu ön yargısından. Kokarsa bu evde bakmam diyor. Ama zaten kokmuyor ki.

Puppy730
Puppy730

112805

Koku engellenmez ama. Her insanın kendine has bir kokusu olduğu gibi köpeklerde de olur.

patili
patili

120470

koku salgılamasını engellemek mi?
imkansız birşey istiyor baban.

Puppy730
Puppy730

112805

Affınıza sığınarak söylüyorum, babanız koku salgılamıyor mu öyle ya da böyle, ister istemez? Çok affedersiniz, yanlış anlamayın lütfen. Aynı şey olduğunu göstermek istiyorum, siz biliyorsunuz ama umuyorum babanız da anlar.

ursaminor
ursaminor

116511

ya şimdi öyle bir konu ki bu :(
Onun kafasında yer etmiş kokuyor diye. Önyargılı olduğu için öncelikle bu önyargıyı çökertecek şekilde yaklaşmalısın olaya.
Kokuyor mu? Evet.
Peki, neresi kokuyor? Tüyleri mi? Nefesi mi? Poposu mu? Kulakları mı? Ağzı mı?
Hepsinin çözümü ayrı sonuçta.
Ama "be wise"... unutma, birini bir şeye ikna edebilmek için, o fikri kendisinin bulduğunu sanmasını sağlamalısın. Yani yumuşak davran, acaba neresi kokuyor filan diye. Ters gitme :)


Bu linkte çok sayıda referans var; İngilizcen iyi canım, daha önce görmediysen bir bakarsın:


https://dogs.thefuntimesguide.com/dog_odor/


çok acaip yöntemler var ya, inanmazsın domatesle bile yıkayanlar varmış köpekleri :D

patili
patili

120470

çiş pedinin üzerinde uyuyorsa ya da yatıyorsa ondandır.

Puppy730
Puppy730

112805

Aslında kokunun büyük kısmı ordan yayılıyor ve babanız bunu köpekle ilişkilendiriyor olabilir. Bence banyoyu da köpeği de kokudan arındırmaya uğraşmalısınız. Pedi de sık sık değiştirmeyi deneyin, söylediğiniz gibi.

Cotontzu_Siri
Cotontzu_Siri

127155

dış mekana alıştırsam diyorum aslında, ama endişelerim var

Puppy730
Puppy730

112805

İki kere tuvalete çıkıyoruz, onun dışında bir kere de dolaşmaya çıkıyoruz.

Cotontzu_Siri
Cotontzu_Siri

127155

yazlıkta alıştırırım belki

ilknrdaisy
ilknrdaisy

12806

zaten tatilde geldi. Sabah 8-9 akşam 5 olmak uzere 1 hafta boyunca siriyi her gun gunde 2 kez dışarıya çıkar, dışarıya çıktığında zaten muhakkak bir yer bulup oraya tuvaletini yapacaktır. 1 hafta ped dursun evde. Baktin ne zaman pede yapmamaya başlıyor kaldirirsin. Ama en fazla 1 hafta 10 gun icerisinde alisacagini dusunuyorum, çünkü düzene oturuyor.

ursaminor
ursaminor

116511

5:30 öğlen evet ahahha

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 3034 Görüntüleme
  • 53 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80620 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR