Çip Kullanan Varmı

gurkanguller
gurkanguller

2515 Puan

şimdi bu yıl sonuna kadar köpeklerde çip zorunlu kedilerdede 2022 ye kadar süremiz var yaptıran varmı yaptırdıysa fiyatı ve süreci nasıl oldu randevumu veriliyor ben veterinerimize sordum şu an bu sürece girilmemiş yaptıran varsa açıklarmı ben köpeğime yaptırmak istiyorum ama kedisine yaptıran varsa oda anlatırsa iyi olur ha birde haberi olmayanla için söylüyorum 10.000tl para cezası olacak yaptıralım yok ben sahiplenmedi besliyorum yok .Köpeğe tasma taktıysanız o köpek sizin oluyor ve çip zorunlu oluyor hepimiz yaptıralım terk edilen can kalmasın

35 CEVAP

Bu acaba petlerimizi nasıl etkileyecek? Bundan sonraki süreç daha farklı işler diye düşünüyorum.
Aylık veteriner kontrolü, en iyi mama şartı ( kimsenin gelirine bakmadan) hastalandıysa niye hastalandı, kedi veya köpeğimiz kaçtıysa niye kaçtı diye psikolojik baskılar vs vs..
Keşke bu kadar düşüneceklerine bu evli olup çocuğu olan kişilere maaşa ek destek veriyolr ya bizlere de verilse.
Başka bi sitede (Twitter’da)böyle bişi söylemiştim oradaki Herkes şey demişti; “Ya size besleyin diyen mi var, devletin buna çıkacak bütcesi yooğğğ, çocuk dediğimiz şey bizim geleceğimiz, hayvan bu ölür de kalır da..
Kessen etini yiyemezsin sütünü içemezsin””!!!
Çok farklı kesimlerle uğraşıyoruz.
Sonumuz hayır olsun cidden.

losive
losive

12288

Tarım ve Orman Bakanlığı açıklamış 75 lira olduğunu onların yetkilendirdiği veterinerler de yapılacak.

MERQ
MERQ

2523

Her şeyi sorgusuz sualsiz kabullenen bir milletiz, bitiyorum. Ortaya bir şey atıyorlar "10 bin lira cezası var" diyorlar ve üstüne "şu kadar para verip taktıracaksın" diyorlar. Madem zorunlu, madem cezası var, o halde sen karşıla? Yurtdışında var olan bir uygulama, hani şu sokak hayvanlarının olmadığı Avrupa şehirleri! Kimse de diğer sebebini yazmamış. Sokak hayvanlarını telef edecekleri için olur da hayvanınız sokakta bu Einsatzgruppen mangalarıyla karşılaştı, bunlar da çip sayesinde hayvanın sahipli olduğunu anlayabilecekler. Taktıran taktırsın, ben taktırmıyorum, sıkıyorsa ceza kessinler de göreyim! Hadi geçmiş olsun!

alabalik32
alabalik32

13406

Şimdi yaptırmayın şu an 200 250 TL miş.
75 TL ye düşeceği söyleniyor.

ailur0phile
ailur0phile

1709

Zorunlu köpeklerde 2021 son kedi ve gelincikler de 2022 son 75-150 TL arası değişiyor fiyatlar

Patili_1
Patili_1

14399

Ben pek taktırmak istemiyorum bana biraz saçma geliyor birde ztn kedi evden çıkmıyorsa hiç gerej yok bence zorlanmamali

Superisi814
Superisi814

125092

Ben çip taktiramadim henüz ama 100 tl diye hatirliyorum ücretini.Merak edenler youtube da video izleyebilirler nasil takildigina dair.Deri altina ucu genis bir iğne ile yerleştiriliyor.Veteriner hekimimiz kolay olduğunu söyledi.Daha once de burada sormuştum , çip sonrasi davranislarinda bir degisim olmadigini gözlemledigini söyledi arkadaslar.
Çip taktirmak zorunlu ve hakikaten 10.000 tl cezasi var.Hürriyet haberde cikmisti sanirim.
Bu ülkede sokaklarda bir cok sahipsiz can var , ya da sahiplenildigi halde kimligi cikartilmamiş ya da çikartilamamis niceleri var.
Onlar ne olucak peki ? Cipin hayvanlarin sokağa terki engelleyecegi söyleniyor , şahsen ben pek inanamiyorum.Daha veteriner yüzü görememiş bir cana çip takilsa ne olucak ?
Sokaga terk edebilicek potansiyeldeki bir insan çip nedeniyle terk etmiyecek inanci ,çok saglam gelmiyor bana.Kirmizi isikta daha durmasi gerektigini idrak edememis bir cok vatandasimiz mevcut.Bazi hayvanlar zaten sahiplenilme maskesi altinda zulm görücekse sokakta kalmali.Herneyse fazlasiyla çetrefilli konular bunlar.
Ben derisinin altinda bir şey olsun istemezdim ancak zorunlu.Büyük sehirleree yasiyan ve evcili kaçan insanlar icin kavusumu hizlandirabilir .Ya da çalinan bir canın bulunmasini hizlandirir umudundayim.O da çip okutucuya denk gelirse.
Zorunlu olduğum icin taktiracagim.Biraz uzatmalardayim kedim icin.
Insallah onlara cip zorunluluğu kadar , onlara zarar veren insanlara da saygili olma zorunlulugu ve bu bilinç asilanir.
Asıl dertler perde arkasinda kalmadan çözümlensin..

deniznergis
deniznergis

12866

evde beslediğim bir kediye neden çip taktırayım'ki .bence gerek bile yok zaten kimliği var aşıları tam sokağa cıkıp dolaşan bir durumuda yok .bu çip olayı sadece çip'ten çok daha kapsamlı bir sürece benziyor ben taktırmıyorum ,aldığım bir mamaya lüks tüketim diye %18 kdv al ,benim kedimin sokakta özgürce yaşama hakkı zaten yok , hayvan hakları kanunu yok gel bana çip tak ,tabi canım başka ,ondan sonra evde 1 canlıdan başka bakılamayacak diye kanun çıkart digerlerini topla imha et oldumu.

Zorunlu olduğunu bile yeni duyuyorum... Hiçbir fikrim yok ama üstte kalsın belki taktıran çıkar

baranertaga
baranertaga

12029

Gerçekten zorunlu muymuş? Ben pek taktırmak istemiyorum kemik arasına falan konacak diye pek içimden gelmiyor

alabalik32
alabalik32

13406

2021 sonuna kadar köpekler
2022 sonuna kadar kediler takacak. Zorunluluk getirildi. Taktırmama cezası 10.000 TL

Cansumuezza
Cansumuezza

23418

Yaptırdık pirinç tanesi kadar bişey zaten sakin olun yani :) 250 tlydi sanırım

edosh
edosh

686

@gurkanguller Kısırlaştırma sırasında taktırdık. Hiç bir sorun yaşamadık. Çalınma, kaybolma gibi sorunların önüne geçmek için taktırdık. 180 TL. İki sene önce 50-100 TL arasındaydı. Şu anda 150-250 arasında. Nasıl 75’e düşecek? Çipler ithal geliyor zaten. @alabalik32

losive
losive

12288

Bende bekleyeceğim zaten 2022 sonuna kadar süre var hem zararlı vs. varsa görürüz

alabalik32
alabalik32

13406

@edosh alıntı yaptım kopyalıyorum


Yıl sonuna kadar köpeklerine mikroçip taktırmayan hayvan sahiplerine para cezası uygulanacağını söyleyen Mehmet Kızılinler, şunları aktardı:
“75 TL ücreti var. Bugüne kadar 225 TL'ye yapılıyordu. Şimdi neredeyse üçte bir fiyatına yapılacak. Tarım Bakanlığı ve merkez birliğimizin çip konusunda çok ciddi destekleri var. Böyle bir maliyet düşüklüğünün asıl sebebi budur. Yaptırmayanlara ise 10 bin TL'nin üzerinde bir para cezası var.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 2652 Görüntüleme
  • 35 Cevap
  • 5 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80274 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR