Her Gün Farklı Yaş Mama Vermek Zararlı Mı

pompompurin
pompompurin

16763 Puan

merhaba. kedim seçici olduğu için ve çeşitlilik amacıyla farklı farklı yaş mamalar deniyorum. bazen gün içinde iki farklı mama yediği oluyor. kuru maması hep aynı. yaş mamayı farklı vermem sindirim problemi yapar mı sizce

32 CEVAP

deniznergis
deniznergis

12866

yaş mama candır bütçeniz yettikçe yaş mama ile besleyin ,karışımları günler halinde yapın kediniz vett yüzü görmez.

pompompurin
pompompurin

16763

yaş mama her gün verilmemelidir sözünü doğru bulmuyorum. kedimin özel bir sindirim sorunu yok. kuru mamasını da severek yiyor. su alımının hayati olduğu için bana kalırsa kuru mama yiyen bir kedi her gün yaş mama yemelidir. ki sadece kuru mamayla beslendiği zaman dişinde tartar vardı, şu an yok

mervedoganay
mervedoganay

11076

Veterinerimiz her gün yaş mama verilmesine karşı değil. Hatta farklı farklı proteinler verirseniz hem hepsine alışmış olur hem de daha sağlıklı beslenmiş olur dedi. Schesir adlı markayı önermişti. Ondan alıyorum İrmik'e. Çok farklı çeşitleri var. O yüzden mutluyum çünkü zaten hep aynı kuru mamaları yiyorlar. Bu öğün değişiklikleriyle mutlu oluyorlar bence. Bu arada ton balıklı ve sığır etli olanları oğlumun favorisi.

Ah ah, klasik tartışma yine baş göstermiş :D Deniz Bay' e katılıyorum, yaş mama candır be ya. Ne kadar farklı et kaynağı o kadar dengeli ve sağlam bir diyet demek :D

mervedoganay
mervedoganay

11076

Sanıyorum kuru mamada olduğu gibi yaş mama da kedinin kilosuna göre verilmesi gerekiyor. Oğlum 3,5 kg. Ben 3 çay kaşığı veriyorum sabahları ve alıştığı için güne mutlu başlıyor. Halini görmeniz lazım sabahları :))

ailur0phile
ailur0phile

1709

Bende nerdeyse her gün farklı marka ve çeşitte veriyorum bazenleri 30-35 gram yaş mama yiyor günlük. 10-15 gram kuru mamasını vermiyorum ama benimkisi kilo almaya meyilli biraz

Beyzaduman
Beyzaduman

10222

Kaliteli, içinde gerçekten et bulunan yaş mamaları her gün gönül rahatlığıyla verebilirsiniz. Ancak tavsiyem dişleri her gün fırçalamanız. Yaş mama dişlere yapışıp diş taşı yapıyor. Fırçalayarak diş temizliğini yaparsanız sorun yaşamazsınız.
Kaliteli bir yaş mama böbrek dostudurz

ailur0phile
ailur0phile

1709

Kuru mamanin dişlere iyi geldiği bir safsata. Nasıl iyi gelebilir ki? Çoğu zaman kedi kuru mamayı direk yutuyor ya da bir kere kırıp yutuyor. Hemde hemen kırılan bir şey üstündeki tozlar dişe yapışıyor. Özellikle karbonhidratlar dişlerde tartar oluşumunu destekliyor. Kuru mama da yese yaş mama da yes her gün diş fircalanmasi gerek.

Ya oral olarak satılanlar boyut olarak biraz daha büyük yapılıyor ki yutmadan önce bir iki kıtkıtlasınlar. Onun haricinde kuru mama diş sağlığına iyi falan gelmiyor ve hatta tozlar yapışıyor, sararmaya sebebiyet veriyor.

https://feline-nutrition.org/answers/answers-what-dry-food-does-to-your-cats-teeth
Özet geçeyim: Küçük formda olan kuru mamalar, kediler tarafından çiğnenmiyor aksine yutuluyor. Dolayısıyla temizleme etkisi falan yapmıyor. Kuru mamaların içeriğinde bulunan karbonhidratlar, ağızdaki salgıyla birlikte dişlere yapışıyor ve tartar ve plağa sebebiyet veriyor. Çözüm, tabi ki daha doğru bir beslenme.

Ben de sevdiği yaş mamalardan hergün farklı vermeye çalışıyorum bazen sabah akşam da değiştirdiğim oluyor. Hem damak tadı hem vitamin açısından çeşitlilik iyidir bence

Elliiiis
Elliiiis

13024

Hergün ben de yaş mama veriyorum. Gramaj olarak ne kadar veriyorsunuz arkadaşlar?

Thor2020
Thor2020

671

Haftada iki kere veriyorum ben bagırsaklarını yumusatmaya yetiyor🎈

Elliiiis
Elliiiis

13024

Yani balıklı ve tavuklu yarı yarıya karıştırıp veriyorsunuz. Doğru mu anladım? Şayet doğruysa bence hiçbir sıkıntı teşkil etmez.

Eğer kaliteli bir yaş mamaysa karıştırılabilir fakat yinede Mesela bir markayı bir gün verin diğer markayı ertesi gün. Öyle olabilir.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1337 Görüntüleme
  • 32 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80920 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR