Yavru Kedi Buldum Biraz Acil

dollfacepersian
dollfacepersian

132611 Puan

Arkadaşlar en fazla 1 aylık yavru kedi buldum ve 4,5 saat uğraştıktan sonra yakalayıp eve getirdim. Bu konu hakkında sorularım var. Biraz acil bir durum.



  1. Kedi taşıma kabında iken kedim yaklaşıp kokladı. 10-15 dakika aynı odada kaldılar. Bu sürede hava yoluyla bir şey bulaşmış olabilir mi ve kediye dokunduktan sonra elimi güzelce yıkayıp kedimi sevdim. Sorun olur mu?
    2.Kedicik sulu yoğurt ve sulu yağsız konserve balık yedi. Sorun olur mu? Bunları yiyorsa kaç aylık olabilir?
    3.Yemek yedi ama bağırmaya devam etti. Neden olabilir?
    4.Kendi başına tuvaletini yapabilir mi?

  2. Kafesten çıkarmalı mıyım? Çok korkak ve bir yere girip çıkamamasından korkuyorum.

  3. Kedim bebeğin bulunduğu odanın kapısının önünde miyavlıyor. Yavruya karşı hiç saldırgan davranmadı ama ben hafifçe iterek uzaklaştırınca tısladı gibi oldu. Ne yapmalıyım?


Veterinere yarın gideceğim. Arayıp konuştum,hava yoluyla çok bir şey olacağını sanmıyorum dedi ama korkuyorum. Yardımcı olursanız çok iyi olur

57 CEVAP

pongul
pongul

113342

bir süre yavruyu kafeste değil ama o odada tek tutma şansınız var mı? yavruyu bulunduğu odada salın ve diğer kedinizi o odaya sokmayın. tıslaması çok normal korkulacak bir şey yok. süreç içerisinde alışacak. daha ilk gece sadece tıslaması bile düşük bir tepki.

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Not::Saatler boyunca beklememe rağmen annesi gelmedi. Onun yerine bir sürü erkek kedi ve kopekler geldi geldi etrafına. Annesi olsa gelirdi değil mi?

pongul
pongul

113342

bahsetmediğim, sorulara numarasıyla cevap vereyim



  1. sorun olacağını sanmıyorum ben. yarın vet iç dış parazitine de başlar muayene de yapar. dışkılama durumu nedir?

  2. en az 2 aylık bile olabilir. yoğurt- light ton balığı yiyebilir ama çok yoğurt bazı hayvanlarda bağırsakları fazla hareketlendirebiliyor.

  3. kucak, sıcaklık ya da bucakta durmak istiyor olabilir, muhtemelen psikolojik temelli.

  4. kum kabı koyup gözlemlemek gerekiyor, yapabiliyor olabilir yoksa da eğitimini hemence alır sıkıntı olmaz. eğer veterinere bırakacaksanız orada da alabilir eğitimi.

pongul
pongul

113342

adult mama olsa da hafif nenlendirip verebilirsiniz bence kuru mamadan muhtemelen yağ değeri de yüksek değildir sıkıntı olmaz 1 -2 günlük.

pongul
pongul

113342

kumdan şimdi çıkmış olabilir ama gelince gidip yapabalir hiç belli olmaz, eğer kabızımsı bir durum varsa yoğurt isabet olmuş olur o zaman. gazı da olabilir kabızdan ziyade. uzun süre bağırdıklarında sesleri öyle çatallı çıkıyor maalesef. göbiş bebek kedilerde olur ama şişlik iç parazitten de kaynaklanıyor olabilir :(

KedimVar
KedimVar

119251

Karnı şişse iç paraziti olabilir. Belki annesini istiyordur ya da açtır ya da sevmenizi istiyordur ya da susamıştır ya da bir rahatsızlığı vardır. Miyavlamasının bir sürü sebebi olabilir. En az 1 aylıktır çünkü 1 aylıktan sonra kuru ama yiyebiliyorlar fakat sizin dediğiniz kadar hızlı ve çok koştuysa en az 1,5 gibi geldi bana. Vet daha yardımcı olur :D

pongul
pongul

113342

bence kalsın, kendini rahat hissetmesi önemli.

pongul
pongul

113342

hava yoluyla bu kadar kısa sürede birşey bulaşabilir mi bilemiyorum maalesef. sanmıyorum ama. siz de elinizi yıkadıktan sonra bir şey olmaz.


kaka konusunda belki de sıvı ağırlıktan oluyor ama daha fazla ton balığı vermeniz de bence iyi olmaz bir kitten mama bulana dek biraz bekleyecek o zaman, ya da diğerinin mamasından azcık ılık suyla ıslatıp ezip verebilirsiniz. gerçekten uzun süredir yapmaması ilginç.

pongul
pongul

113342

önce sıcak suyla yıkayıp sonra sirkeyle silin bence, ben de o şekilde kullanmıştım önceden bir sıkıntı olmamıştı.

Reyyanhan
Reyyanhan

123983

4 saatte gelmediyse gelmez bence . Bırakmadığı niz iyi olmuş .. bence onu da sahiplenin :)

KedimVar
KedimVar

119251

Çok merak ettim Nasıl bir kedi fotoğrafını koyabilir misiniz? :D

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Reyyanhan
2 saat güneşin altında dikenli çalılıkların içinde elim ayağım kanayana kadar peşinden gittim.Sonra tuttum ama kaçtı ve araba motoruna girdi. Motordan çıkardım,bu sefer park halinde arabalar arasında kovaladım, çakıl taşlı rezil yerlere diz çöküp kediyi aradım akşam karanlığında,siyah bir kediyi gece vakti görmek çok zormuş:)
Şuan iyi ve deli gibi çırpınıp her yerimi ısırıp kanatan bebek kucağımda durdu ve mırladı.
Fakat oğlum maalesef kediyi gördü ve bakmaya çalışıyor. Bakarken dokununca tısladı. Ne yapsam bilemedim. Bebek çıyak çıyak bağırıp taşıma kabından çıkmak istiyor

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Pongul
Öyle yapmaya çalışıyorum. Fakat oğlum kapalı kapılardan yavruluğundan beri nefret ediyor. İstediği anda istediği odaya girmeye alıştı. Yarın veterinere gideceğim ve büyük ihtimalle kediyi oraya bırakacağım. Sahiplensem bile bir müddet orada kalması daha iyi olur diye düşünüyorum. Ben bunları yazarken göğsüme yatmış mırlayıp kendini yalıyor.
Yemek yiyor ve kendini yalıyorsa kaç aylık olabilir acaba?
Birde diğer sorularıma cevap verebilirseniz çok iyi olur

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Pongul
Cevabınız için teşekkür ederim. Kedimin portakal kokulu kumundan koydum kaba. Kediyi koydum ve patilerini tutup eşelettim kumu ama çıkmaya çalışmak dışında bir şey yapmadı.
Karnı şiş biraz,bebek olduğu için olabilir mi yoksa kabız falan mı acaba?
Birde masaj yapıp bir yandan yüzüme bakıp ağzını açıp miyavlamaya çalıştı. Yaklaşık 4 saatir bağırıp durduğu için sesi kısılmış olabilir mi ve ne istiyor olabilir?

pongul
pongul

113342

bu arada şöyle bir başlık varmış: link

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 2677 Görüntüleme
  • 57 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80300 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR