Ücretsiz Cins Kedi Peşinde Koşup Durmak

sahraxfittiko
sahraxfittiko

13144 Puan

evet bazılarımız illa "CİNS CİNS, CİNS YOKMU YA? CİNS KEDİ VERİN BANA ÜCRETSİZ CİNS KEDİ YOKMUUUU" diyor evet hala var bunlardan.Bazıları ise "bana şöyle ücretsiz verilecek pof pof, basık yüzlü uzun tüylü kedi bulabilir misiniz?" linç yiyeceğini bilip ücretsiz iran kedisi istiyorum diyemiyor da pof pof basık suratlı kedi istiyorum tamam, olur. PİŞŞTT ! VER ABİME ŞURDAN POF POF Bİ KEDİ oldu mu canım? he? Bizim s*lak olmadığımızı anlayınca geri hemen siliyorlar zaten ne bu cins kedi şeyi ne yani cins olunca ne oluyor seni daha çok mu seviyor? Sonra da ben hayvat satmaya karşıyım sahiplenelim canım, canım benim senin amacını biz anlamıyor muyuz o hayvanlar üretim ve para olarak görülüyor ama senin hiç umrunda değil sana bedavaya cins kedi versinler yeter değil mi?

49 CEVAP

Phoenix3
Phoenix3

18333

Satın almaya karşıyım ama cins kedi nefretinize daha çok karşıyım. İsteyen cins beslesin isteyen sokak kedisi. Milletin hayatına burnunuzu sokarak en hayvansever siz olmuyorsunuz. Ayrıca her cins kedi üretilip satılmıyor. Kendinize gelin artık bu ne nefret böyle ne gareziniz var insanlara ve cins kedilere

koalandalago
koalandalago

13193

Sevgili cins kedi sahipleri, ben de sizlerden biriyim. Fakat kedimin ve benzeri kedilerin potansiyal rahatsizliklarindan, hastaliklarindan, uretim kosullarindan ve kisirlastirmasi gerektiginden haberdarim. Ki benim kedim Bailey sadece siyah oldugu icin istenmeyip sokaga birakilan ugursuz bir kara kedi. :) Kimse size/bize saldirmiyor, kedileri beslemeyi birakin atin sokaga demiyor. Kediye cok kotu baktiniz siz hasta ettiniz de demiyor. Olan neyse onu soyluyor ki sahipleri olarak bunlari bilmek ve buna gore hareket etmek zarariniza degil yarariniza olacaktir. Gercekleri reddetmek, goz ardi etmek ve hircinca savunmak sizi A noktasindan B noktasina tasimaz.

Thesudeaskin
Thesudeaskin

2643

Cins kedilere peluş oyuncak diyen insanlıktan nasibini almamış bir şahıs var. Onların da bi can olduğunu bilmiyor herhalde. Cins kedilerde bizi satın falan demedi kimseye. Ne bu nefret anlamıyorum. Alın sokak kedilerini mutlu mesut yaşayın artık cins kedi sahiplerini de bi salın.

Bu cins kedilere peluş diyen kişi sen rolönü fazla kaptırma tekir kediler de tatlı hepsi bi canlı sonuçta ama insanların neyi beslemek istediğine sen karar veremesin bu saçma düşünce sana kalsın bilip bilmeden 1,2 kişiden duyduğun şeyi burda gelip herkesi genelleme yaparak konuşma tekir kedilerin sözcüsümüsün sen konuşacaksan bütün canlılar adına konuş neyin ayırımını yapiyorsun belkide bu düşüncede olan sensin gelmişsin burda duyar kasıyorsun

simbakedi
simbakedi

136205

bizim sarmanlar, tekirler instagram storylerine guzel gitmeyecek de ondan. ayrica sokakta tonlarcasi varken arkadaslarina nasil hava aticak sarmanla?

Hafif dombülü bir sarman var bende. tekir çok afacandır algısını koca poposuyla deviriyor. Böyle bir asalet, ağırlık, topu atınca "bir de ben mi yakalicaktım? Koş getir ulan!!" İfadesi. Sanırsın babası kraliyet kedisi. Kedileri cinslerine göre kalıplaştırmayın. Bu kadar basit hayvanlar değiller.

Phoenix3
Phoenix3

18333

Nasıl cins kedilere bir şey dendiği yok? Resmen yaranız deşilmiş gibi davranıyorsunuz cins kedi muhabbeti açılınca. Yok bizim tekirleri sarmanları beğenmezler yok sokak kedileri güzel değil yok şunlara para verip üretip satıyorlar yok şunları üretiyorlar bunları bile bile

simbakedi
simbakedi

136205

olay cins kediler değil ki olay gösteriş amaçlı cins kedi arayanlar? onları eleştiriyoruz ve evet onlara göre sarmanlar ve tekirler gösteriş yapılacak cinsler değil. kimse tutup cins kedi besleyene bir şey demiyor ki. ben burada sarmanımla da övünmüyorum. ama gösteriş için almadığım bir kedi. aynı zamanda sizin de van kediniz vardı sanırım ve cins. ama siz de gösteriş için almamışsınız. ortada sorun yok ki zaten. ama gösteriş için inatla cins kedi arayanlar, cins kedi evde beslenir sokaktaki sokakta kalır mantığında olanlar yanlış yolda. sahiplendirme sayfaları bu gibi "gösterişli" kedileri alıp en ufak rahatsızlığında sokağa atanlarla dolu. altında da (çoğunluğu) aynı gösterişi sonrasında yapmak isteyen insanlar. tepkimiz buna cins kediye neden lafımız olsun. kedi kedidir.

aeri-l
aeri-l

112416

Cins kedi sahiplerini kendinizce kötü göstermeye çalışmışsınız galiba yersiz bir çaba görüyorum sizde. Cins kedi sahipleri de hayvansever. Her cins kedi sahibini zan altında bırakacak çirkin ifadelerden kaçının. Herkes çocuğunu çoğaltmıyor pek çok cins kedi sahibi kısırlaştırıyor ayrıca. Ücretsiz cins kedi alanlar da ne güzel işte sahiplenmiş parayla almamış neden bunu bu kadar gözünüzde büyütüyorsunuz? Sokaktaki bebekler sahiplenilsin diye söylüyorsanız emin olun illaki cins kedi almak isteyen verir kaç paraysa alır. Tekir kedi bakmak isteyen de tekir alır. Kime ne cidden her gün burada böyle konular görmek sıkmaya başladı. Kimsenin hayvanseverliği kimseyi ilgilendirmez. Herkes kendi işine baktığında dünya daha yaşanabilir bir yer olacak.

simbakedi
simbakedi

136205

arkadaslar sizce biz yardima ihtiyaci olan cins kedi gorsek aa bu cins yardim etmiyim mi diyecegiz? cins kedisi olan alinmis gordugume gore. kimse cins kedi beslenmesine bir sey demiyor zaten. satin alinmamasi konusunda da herkes hem fikir. tek sorun insanlarin “gosteris olarak” cins kedi aramasi. kimsenin cins kedilere bir sey dedigi yok allah askina ne bu saldirma cabasi. kim ne beslerse beslesin yeter ki gosteris ve uretim amacinda olmasin yeter. hayvanseverlik yarisi da yok su sitede su cumleyi de birakin nolur. sanki biz burda bir sey diyince madalya takiyorlar.

ebrardogan
ebrardogan

5058

Şahsen benim cins kedim var fakat daha önce tekir kedi baktım. (Hastaydı) İkisinin de kendine has özellikleri var. Benim kedim Tekir veya sarman olsaydı da severdim. Eski kedimden pek bir farkı yok. Size katılıyorum fakat bunu daha kibar bir şekilde anlatabilirsiniz

Lils
Lils

125528

Kedim sokak kedisi 4 aylıkken sahiplendim. Evdeyken dışarıdan korkuyor şu an 1 yaşında. Apartman boşluğundan bile korkar. Her kedi aynı değildir genel konuşmayın lütfen. Ayrıca genetik hastalığı olan -ya da yatkın- bir kedi yerine evde doğmuş tekir bir kedi de alabilirsiniz.

simbakedi
simbakedi

136205

@Thesudeaskin sizin cins kediniz evde dogmus olabilir, sokaktan korkuyor da olabilir. ama kedi oldugunu degistirmez. onun da avlanma ic guduleri var. ayni sekilde kizginliga girdiginde o da camdan kacmak icin can atiyor. kimse zaten sokaktan 10 yasinda kedi al demiyor. evet onlarin geneli zaten kacmaya calisiyor ama calismayani da var. cunku karakter meselesi. hala cins-tekir ayrimi yapiyorsunuz ya saskinim. bu kediler dogada yasamiyor farkindaysaniz. sokaktalar ve gayet evciller. yani eve aldiginizda alistiktan sonra oyle kacmalar falan olmuyor merak etmeyin. size kimse kediniz cins diye bir sey demiyor ama siz kedimiz cins degil diye eve hapsediyorsunuz diyorsunuz :D

@Thesudeaskin çok ters perspektiften bakıyorsunuz olaya. Bu karakter meselesi, aynı şeyi cins bir kedi de yapabilir. İsmi persian da olsa, siyam da olsa kedi bu! Evet sokakta yaşayıp eve uyum sağlayamayan kediler var ama kimse sokakta gördüğü öylesine bir kediyi ensesinden tutup eve tıkmıyor zaten. Emin olun birçoğu hasta ve perişan halde birileri tarafından bulunup sahiplenebiliyor. Geri kalanları ya soğuktan ya açıktan kışı çıkaramıyor. Sokakta çok mutlulardı da biz mi eve alarak, tedavi ettirerek eziyet ettik onlara? Sokağa çıkıp baktınız mı ki ne haldeler?

Kedisekeri
Kedisekeri

3261

İnsanlar kendini tanıtırken, isteklerini belirtirken vs. oldukları gibi değil başka bir kişilik olarak sunuyor maalesef. Kedi, köpek seviyorum ama ısrarlı şekilde cins olması lazım, satın almak gerekir diye düşünerek hareket ediliyor. Yetişkin kişilerin bu durumlarda normalde mantıklı davranış göstermesi gerekli. Örneğin S. F. cinsinin yıllardır genetik hastalığı olduğu biliniyor fakat hiçbir şey yokmuşcasına üretmeye, satmaya devam. Oysa eğitim, bilgi değerli kullanmadıktan sonra ne anlamı var. Sizin çıkarınız/sahiplenmeniz hayvanların acı çekmesinden önemli değil. Neden konuşamıyor olması yeterli mi? Hangi konuda olursa olsun bencil ve sorumsuz davranış sergileyen kişiler (istediğimi yaparım, kimseyi ilgilendirmez) Dünya da ki en zararlı, işe yaramaz, gereksiz ve daha bir sürü sıfata sahip.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 2596 Görüntüleme
  • 49 Cevap
  • 16 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80274 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR