Schottish Fold Cinsi İle İlgili Yapılan Haberler

miasugok
miasugok

12502 Puan

Arkadaşlar bu haberler beni gerçekten çok etkilemeye ve üzmeye başladı:( lütfen gerçekten bilen biri cevap versin bu haberler doğru mu:( çok üzülüyorum acı çekiyor olma ihtimalini düşününce.


https://www.google.com.tr/amp/s/www.birgun.net/amp/haber-detay/scottish-fold-cinsi-kedilerin-sakin-gorunumunun-sebebi-belli-oldu-185471.html

65 CEVAP

Cnsygt
Cnsygt

4873

Sormussunuz insanlar da cevap vermis. Duymak istemiyorsaniz soru sormayin bence. Ve artik hayvanlarin aci cekmemesi icin cins kedi/ köpek takintisindan vazgecin!

martha
martha

13132

isteyen cins sahiplenir isteyen sokaktan. bu kimseyi alakadar etmez

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Konuyu uzaktan izliyordum ama öyle farklı yerlere çektiniz ki konuyu yazma gereği duydum.
Burada kedisini çoktan sahiplendikten sonra böyle bir şey duyunca acaba evladım iyi mi diye sorarak bilgi sahibi olmak istemiş bir anne var sadece. Sizler ise saf ırk kedi almayın , ücretli alarak ticarete destek oluyorsunuz falan diyerek konuyu alâkasiz bir yere çekmişsiniz. İsteyen istediğine bakar.Tabi ki ücretli alacaksa bunun yeri petshop değil Cattery olmalı bence.Cattery petshop arasında dağlar kadar fark var. Lütfen bir tutmayın. Şuan zaten kedi alacağım demiyor arkadaş. Bir kedisi var zaten, endişelenip onun iyiliğini düşünmüş sadece,kedisi de gayet sağlıklı mutlu bir kedi ki KedimVar'ın dediğine göre hastalıklı iki kedide gayet iyi durumda.
Bu konuyu ise scottish fold ırkına sahip tanıdığım insanlara sordum, tüm linkleri gösterdim ve kedilerinin gayet iyi ve sağlıklı olduğunu söylediler. Ben bu hastalığın tüm scottish fold larda olmadığı kanısındayım. Sahiplerinin kedilerinin acı çektiğini fark etmemesi imkansız bence. Çünkü ben oğlumun en ufak hastalığını fark edip hemen müdahale edebiliyorsam bu kadar sürekli devam eden bir hastalığın fark edilmemesi imkansız
Konunun kapatılması için şikayet edeceğim çünkü bu soru yardımcı olmak amacından çıkıp kişiye saldırma ve rahatsızlık verme amacına dönüştü gibi hissediyorum..

nyancat
nyancat

9149

Kesinlikle doğru hatta bazı ülkelerde de üretilmesi yasaklanmış onu aldıktan sonra bu kadar üzülmeniz fayda etmez ona hayatının sonuna kadar iyi bakmaktan başka bir şansınız yok evet kediniz acı çekiyor ama bu konuyu onu almadan önce düşünmeniz gerekiyordu bu yeni çıkan bir mesele değil onu sevmeniz onu almakla birlikte üretilmelerine katkıda bulunmuş olmanızı engellemiyor itiraf edin çok tatlıydı ve onu almak istediniz sokaktan istemediniz içinizi rahatlatmak için burdaki insanlara onu ne kadar sevdiğinizi kanıtlamaya çalışıyorsunuz burdaki insanların yorumlarıyla mı vicdanen rahatlayacaksınız? Emin olun onun 1 acısı sizin 1000 acınız olucak bilinçsiz sahiplenme... Umarım bir de petshoplardan, üreticilerden para vererek almamışsınızdır insanlar ne zaman bilinçlenecek acaba

nyancat
nyancat

9149

Cins kedilere hınçlı değiliz acı çeken bir ırkın sürekli üremesini onları can olarak değilde mal olarak görüp parayla satın alanlara tepkiliyiz ayrıca cins dediğiniz tekirde bi cinsttir scottishde ikisi de kedidir ama scottishler doğuştan sakat doğarlar

Patiseverler
Patiseverler

2708

Katiyen katılıyorum kimse kusura bakmasın ama kalkıp parayla satın aldığın köpek/kedi alırken ben onu seviyorum ben ona bakacam niyetiyle değil diğer kedilerden farklı olduğu için güzel göründüğü için yapmayın artık ya yazık gerçekten çok yazık kimse bana bunun masum tarafını anlatmasın alınmadığı sürece üretilmezde ama nerde illa cins olmalı insanlar bayılmalı farklı gelmeli oysa sokaklarda barınaklarda yüzlerce ilgiye ve sevgiye muhtaç hayvanlar var, bana açıkçası samimi gelmiyorsunuz. İyi akşamlar.

martha
martha

13132

cins kediler sanki uzaylı. bunlar nasıl tepkiler ya çok şaşırdım

ilknrdaisy
ilknrdaisy

12806

Şimdi bu arkadaşın kedisi scotish diye illa satın alması para vermesi mi gerekiyor? Belki sahiplendi, hiç bir yerde satın aldım dememiş. Belki çok kötü durumdaydı petshopta o almasa ölecekti. Napsın göz göre göre olumemi terk etsin. Ben de çok karşıyım tabiki hayvanların ticarete bulaştırılmasına. Hatta petshoplardan nefret ediyorum, ama bu satın alındığını göstermiyor. Belki yarın sokaktan tekir bir kedi bulup onuda sahiplenecek. Ya da siz sokakta perişan hasta bir iran kedisi görüp cins kedi deyip onu orda ölümemi terk edeceksiniz. Satılmaya bende karşıyım ancak sürekli cins kedi köpek başlığı görünce laf söylenmesine de karşıyım. Elbet onlarında canı var tabiki onlara da bakan biri olucak.

miasugok
miasugok

12502

Sizin anlamadığınız ya da bilmediğiniz şu, scottish fold ÜRETİLMİŞ bir kedi değil. Tamamen doğal ortamında iskoçyalı bir çiftçi tarafından bulunmuş, uzunca bir süre de cins olarak kabul görmemiş bir kedi. Şu üretilme mutant bilmem ne muhabbeti nereden çıkıyor hiç anlamıyorum.


Deniz_berkan ve dollfacepersian teşekkür ederim destekleriniz için dollfacepersian özellikle de kanıt niteliğindeki gönderileriniz için çok sağolun.

hazirannnnn
hazirannnnn

2001

Bahsedilen eklem rahatsızlıgıyla ilgili zerre kadar bir fikrim yok ben sadece kustugunuz nefretinizi alıp burayı terketmeniz gerektigini soylemek icin yazıyorum. Birincisi bu kız kedisini satın almadı. Ikincisi scotish labaratuvar ortamında üretilmiş/yapılmış bir ürün değildir ekosistemde zaten var olan bir canlı türü. Üçüncüsü nedir bu "cins" kedi muhabbeti ? Cinsi olmayan herhangj bir kedimi var ? Varsa bizmi bilmiyoruz(!) Hani sizler herşeyi biliyorsuz ya. Dördüncüsü sitenin uzun süreli kullanıcısi degilim henüz 2 ay falan oldu kullanmaya başlayalı. Fakat bu iki aylık süre içerisinde bu nefret içerikli söylem sahiplerinin herhangi bir soruda yardım içerikli bir cevap paylaştıklarına rastgelmedim. Sizin hayvan severliğiniz nefret kusmaya, birilerine özelliklede "tanımadıgınız" birilerine internet üzerinden hakerete iftiraya varacak suclamalar yapmaya gelincemi ortaya çıkıyor bir tek. Bu kızcağız kedisinin derdinde siz niye yaptıginızı katiyen anlamadığım bilirkişilik taslama modundasınız. Cinsi enderligi güzelliği vs her ne olursa olsun bu kızın kediside bir can taşıyor ve sizde bu canları sevdiğinizi iddia ediyorsunuz ancak tek yaptığınız "o kediyi aldın buna sen sebep oldun lanet olsun sana sen hayvan sever değilsin vicdanını rahatlatmaya çalışıyorsun" a varacak ithamlarda bulunmak. Daha ne diyeceğimi diyeceklerimi nasıl ifade edeceğimi bilemiyorum. Çok sevgili "hayvan severler" lütfen birilerine nefret kusmak için bu siteyi kullanmayın. Mümkünse aynaya doğru yapın.

miasugok
miasugok

12502

Takıntı değil cins kedi köpek bik bik saçma saçma konuşmayın. O benim OĞLUM. Evladım tek varlığım şuan ve evet SCOTTİSH. Siz cins sahiplenmezsiniz olur biter. Evet benim oğlum SCOTTİSH evet CİNS bi kedi. Size ne ya size nee ev benim evlat benim size ne

ilknrdaisy
ilknrdaisy

12806

Bütün kedileri toplayıp birden kisirlastirip soylarini tuketemeyiz, bu imkansız bir şey. Soyle bir seyde var
Benim onume aynı derecede iki kedi gelse biri cins biri tekir, tekir olanı seçerdim. Bilirim ki cins kedi elbet sahip bulur işte bu noktada aynı düşünüyoruz. Sırf dış görünüşü yüzünden alınmasına bir kediye parayla değer bicmeye %100 karşıyım

GizemAltan
GizemAltan

9985

Sevgili nyancat, boşa kürek çekmek nedir bilirsiniz sanırım. Sinirlerinizi pazar pazar yeteri kadar yopratmayın isterseniz. Herkes dilediği gibi anlamaya devam edecektir. İlk forum açıldıpında bir makale gönderdim, aldıpım cevap o kadar saçmaydı ki bir daha foruma bakmamıştım bile. Cevap yazmaya tenezzül dahi etmedim. Tek diyebileceğim, size kesinlikle katılıyorum. Talep oldukça arz da olacaktır. Ekonomik denge modeli ile bu hayvancıklar üretilmeye, kaçak olarak gümrükten geçirilmeye devam edecektir. Kısacık bir örnek, geçen sene bir arkadaşımın (!!!) aldığı scotish fold ıslak fibden öldü (üretildiği annesinden geçmiş) bu arkadaşım gitti 6 ay sonra yeni bir scotish fold aldı. Şimdi ne mi yapıyor? Bebek sahibi oldu, kediyi vermeyi düşünüyor!!!! Ben ne yapıyorum, sokaktaki yavru kedilerime yuva arıyorum, sahiplendiriyorum.

KedimVar
KedimVar

119251

Vet e sorsanız o anlar aslında. Elle muayeneyle bile anlaşılabiliyor. Büyük ihtimalle yoktur diye düşünüyorum. Daha çok iki Scottish çiftleştirilince doğan yavrularda oluyor. Ama ne olur ne olmaz bir gösterin bence, hem içiniz rahat eder.

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Eski konuyu güncel hâle getirdiğimin farkındayım. Konuyla ilgili yeni gelişmeleri paylaşmak istiyorum bu yüzden eski konuyu gündeme getirdim.
Konunun aslını öğrendim, özelikle konu sahibine rencide edici şeyler yazan isimlerini yazdığım şahısların okumasını istiyorum.
@GizemAltan
@Cnsygt @nyancat @Patiseverler
@Sipsi001
Lütfen tek tek linkini verdiğim yazıları okuyun. Resmi, veteriner imzalı tüm scottish fold ların doğuştan hasta olmadığının kanıtıdır ve doğru eşleşme,iyi beslenme ve yetiştirme ile sağlıklı scottish fold olması mümkündür yazıdan anlayabileceğiniz gibi.
https://www.instagram.com/p/BbIKGvOlg7j/
@Miagoksu umarım artık içiniz tamamen rahatlamıştır. Sizin ve diğer scottish fold sahibi arkadaşlar için iki link daha bırakıyorum. Lütfen okuyun. Oğlunuza ve size sağlıklı mutlu ve uzun ömürler diliyorum.
https://www.instagram.com/p/BbIL8Y3FfNT/
https://www.instagram.com/p/BbIPqiul-gp/

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 5121 Görüntüleme
  • 65 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79876 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR