Exclusion Markasını Merak Edenler İçin

Deliladilan
Deliladilan

13477 Puan

burda geçen sene kullanmaya başlayıp hakkında çok güzel şeyler yazdım çünkü kısa sürede herhangi bir sorun teşkil etmedi.
Fakat aylar sonra 2 tane erkek kedimde de maalesef kanlı işeme idrar yolunda taş sorunu ile karşılaştık ve o gece veterinere gidilmese ikisi de ölecekmiş idrar torbaları çok dolu olduğu için. Dişi 3 adet kedide de kullandık herhangi bir sorun olmadı fakat erkek kısır kedilerde idrar yolunda böyle sorun yarattığı için de tekrardan N&D ye geçmek zorunda kaldık.


Şu anda durumları iyi mamayı değiştirince öyle bir sorun yaşanmadı çok şükür.


Başka insanların kedilerine sebep olmak istemem o yüzden paylaşıyorum 🙏🏼

34 CEVAP

simbakedi
simbakedi

136172

https://sosyal.petlebi.com/soru-cevap/130073-exclusion-ton-balikli-kisir-kedi-mamasi-inceleme
bu olayı ben de ilk duyduğumda çok şaşırmıştım ama büyük bir kitle var bunu söyleyen. zaten marka bana çok güven vermese de denemek için şans vermiştim, tekrar şans vermem.


açıkçası iyi içerik önerenlerden biri olarak @dilanbulent söylediklerine katılmıyorum. insanlar öneri yaparlarken burada içeriklerini iyiden kötüye sıralıyor. proplan ile nd kısır mamalar arasında %3lük protein oranı farkı varken proplan düşük protein sayılmaz, aynı şekilde orijen ile de aralarında %3 fark var. burada asıl soru yüksek proteini neye göre belirlediğiniz. çünkü çiğ besleme vs olduğunda olay bu hayvanlar full proteinle besleniyor. önemli olan protein oranındansa protein kaynağının güvenilirliği. ayrıca et çeşitliliği de önemli faktör.


sizin çok iyi dediğiniz proplan mama da benim kedime iyi gelmedi. ee hani en çok memnun kalınan markaydı? en memnun kalınan mama da içeriği en iyi olan mama da her kediye iyi gelmez. ancak öneri yaparken iyi içerikten daha az iyi olana göre sıralama yapıp bunlar arasında en iyi geleni kullanması gerektiğini söylemenin gayet doğru olduğunu düşünüyorum. en çok memnun kalınan diye belirli mamaları önermek ama diğerleri için yorum yapmamak bana göre yanlış olan. yurt dışında bu mamaların türkiyede olmayan serileri genelde en çok övülenler arasında ancak orada da içeriği kötü olarak geçiyor. ek olarak yurt dışında da en çok kullanılan mamalardan biri de whiskas. burada reklamın da etkisi büyük.


kimse dediğiniz mamalara kötü diyemez ama icerik olarak daha iyi mamalar olduğu aşikar. içeriği iyi olan mama da en iyi mama değildir bu da ortada zaten. ancak proplanı kullanıp memnun kalan sizin bunu önermesi ne kadar doğalsa sizin beğenmediğiniz brit care'i kullanıp memnun kalanın önermesi de o kadar doğal. bence sizin görüslerinize direkt zıt insanları bu şekilde yargılamak yerine olayı bütün şekliyle (daha iyi içeriğin olduğu ancak bunun da kesin yarar sağlamayacağı gibi) söylemeniz daha doğru. sonuçta burada mama öneren kimse kötülüğüne önermiyor. ya bilmediği için kullandığını öneriyor ya da kendi doğru bildiğini

dilanbulent
dilanbulent

17235

Çok geçmiş olsun. Hayatında daha önce hiç araştırmadığı mamaları ordan burdan duyduğu bilgilerle ona buna tavsiye eden ve mamalarda yüksek oranda protein olunca o mamanın iyi olduğunu sanan arkadaşlar umarım bu başlığı okurlar da artık bilmedikleri şeyi kimseye önermezler inşallah. Sakın yanlış anlamayın bu yaptığım yorumun sizinle alakası yok. Kısır ve hareketsiz kedilere bile ND Orijen falan öneren değişik bir kitle var lafım onlara. Hayatlarında mamaların şikayet oranlarını araştırmamış tipler şikayet oranları çok yüksek mamaları içeriğinde et var cart curt deyip elaleme övüyor, insanlar da yorumlara bakıp iyi sanıp alıyorlar. Sonuç hüsran. Yiyen kedilerin yarısını bitmek bilmeyen bir şekilde ishal eden Brit Care'ı bile hala öve öve bitiremeyen insanlar var bu sitelerde. Tekrardan çok geçmiş olsun diyorum, ND alıyorsanız da en azından tahıllı serisini almanızı öneriyorum, tahılsız serisinden uzak durmanızı tavsiye ederim.

Deliladilan
Deliladilan

13477

mama kaynaklı olduğunu da bu mamayı kullanırken hastalandığı için tahmin ettim.

veteriner direkt olarak mamasını değiştirtti Virbac ın idrar yolu için olan bir maması var iyileşene kadar kullandım. veterinere kalsa ömür boyu bu mamayı kullanacaksınız diyordu (çünkü sadece vetlerde satılan mama demek ceplerine daha çok para girmesi demek)
virbac ın arkasında yazan 5-12 hafta kadar kullanılması gerektiği ben idrarı düzelene kadar kullandım sonra da tekrardan N&D ye geçtik zaten eski mamasıydı ve tekrardan böyle bir sorunla hiç karşılaşmadık çok şükür.

Deliladilan
Deliladilan

13477

siz ne çeşit bir hastasınız ya 🤣 yemin ederim sokakta malum partiyi savunanlardan hiçbir farkınız yok şu anda emin olun. Kedinize de size de acıdım cidden umarım yaşayarak tecrübe etmek zorunda kalmazsınız bunları.
kendimde arayacak bir hata yok bahsettiğim iki ayrı köpek ayrı ayrı zamanlarda ayrı evlerde yurtdışındaki ailemde yaşıyordı. tek ortak nokta aynı mamayı kullanıyor olmaları. Kalkıp size burada kurtardığım hayvanları yaptığım icraatları anlatacak değilim. Siz bu kafayla bu şekilde bir markaya körükörüne inanarak ilerlerseniz sizin de sonunuz belli zaten.
yabancı kaynaklardan araştırdım diye Yalandan ahkam kesiyorsunuz ama Pet Fooled isimli belgeseli izlemenizi tavsiye ederim. benim çocukluğum yurtdışına geçti emin olun sizden daha çok yabancı kaynak okumuşumdur. Daha fazla burada kalabalık yapmayın lütfen hayırlı günler dilerim. @dilanbulent

Deliladilan
Deliladilan

13477

kendi ağzınızla ‘Ha Whiskas gibi rezil mamalarla bile 20 yıl yaşayan kediler var mı var’ diyen de sizsiniz. boş konuşup hills ve royal canini savunmaya girmeyin o yüzden lütfen. Ben sadece insanlık yapıp başıma gelen bir olayı paylaştım. Sizin bu gereksiz fikirlerinizi görmek için değil🤣

stellabennett
stellabennett

119987

bilgilendirdiğiniz için teşekkürler ben şu an dişi kedim için kullanıyorum siz dişi kedilerde bir sorun çıkmadığını belirtmişsiniz ama yine de sormak istiyorum sizce devam etmeli miyim bu mamaya

Deliladilan
Deliladilan

13477

açıkçası hem dişi hem erkek kedilerime tüy yumuşaklığı açısından vs iyi gelmişti bu idrar sorunu olmasa zaten kullanmaya devam edecektim ama kediden kediye değişiyordur benim kediler fazla hassaslardır belki.

Dann
Dann

1170

...

simbakedi
simbakedi

136172

@dilanbulent "Kısır ve hareketsiz kedilere bile ND Orijen falan öneren değişik bir kitle var lafım onlara."
"BritCare gibi şikayet oranları inanılmaz yüksek mamaları tavsiye eden insanlar benim gözümde başkalarının kedisine bile isteye kötü bir mamayı tavsiye eden insanlardır, bu konuda tavrım bu kadar net."
özellikle bu cümleler için yazdım zaten burada annesinden babasından çok marka savunanları ciddiye alan kimse yok. sizin dediğinizi de çok iyi anlıyorum, oranları da ciddiye almadım zaten. sizin bu konuya bu şekilde yaklaşmadığınızın farkındayım ama siz böyle dediğinizde yine kullandığı mama proplan,rc,hills olanlar annesi babası gibi koruyor. yani iki tarafın da çomarı mı denir o şekilde olanlar türüyor bi tık :D bu başlık ya da altında yazan kişiler için değil diğer başlıklara yazıyorum çünkü çok gördük. bu yüzden bu şekilde iki taraf için de bir cevap yazılmasını daha doğru buluyorum bu sayede insanlar bilinçleniyor da. ondan dolayı böyle bi yanıt verme gereği duydum

lg23
lg23

1267

Sorunun mamadan kaynaklı olduğu tanısına nasıl vardınız öğrenebilir miyim? Ben de aynı marka mama kullanıyorum merak ettim.

Deliladilan
Deliladilan

13477

siteminizi anlıyorum fakat royal canin ve hill’s i övmeyin lütfen. zira 2 tane köpeğimiz royal canin yüzünden öldü. 2 ayrı köpekten bahsediyorum. Bununla alakalı belgeseller var hayvanın mama yüzünden hastalandığını kanıtlayamadıkları için bu markalar bu kadar meşhur madem bu kadar bilgilisiniz bunu da biliyor olmanız lazım.

Deliladilan
Deliladilan

13477

siz yine de baktırabiliyosanız değerlerine baktırın veterinerde 🙏🏼

CakilYavrukus
CakilYavrukus

8993

@dilanbulent e katılıyorum, 1 kere mama içeriği okumamış insanlar mama tavsiyesi veriyor. geçmiş olsun. ucuzsa vardır birşeyi her işi ehline bırakacaksın..

dilanbulent
dilanbulent

17235

@CakilYavrukus mamaların içerik kısımları çok tartışılan bir konu. İçeriklerini öve öve bitiremedikleri ND Britcare gibi mamaların şikayet oranları ortada. İçerik olarak iyi gözükmesi bir şey ifade etmiyor. Şu an elimde bir link yok kaybettim ama yabancı kaynaklardan bakmıştım zamanında. Hani bu kendini içerik profesörü ilan edenlerin eleştire eleştire bitiremedikleri Royal Canin, Proplan, Hills gibi mamalar varya, dünya genelinde en memnun kalınan mamalar bunlar :) Ee içerik profesörleri noldu, bunların içinde tahıl var ama? Demek ki günümüzdeki kedilere böyle mamalar yarıyor arkadaş. Veteriner hekimlere gidin sorun, 15 yaşının üstündeki kedilerin çoğu bu Royal Canin, Proplan gibi mamalarla beslenen kediler. Ha Whiskas gibi rezil mamalarla bile 20 yıl yaşayan kediler var mı var, yalan olmasın cidden var. Fakat kimse bana gelipte milyonda 1'lik örnekler vermesin. Ben orana bakarım, yüzdeye bakarım. BritCare gibi şikayet oranları inanılmaz yüksek mamaları tavsiye eden insanlar benim gözümde başkalarının kedisine bile isteye kötü bir mamayı tavsiye eden insanlardır, bu konuda tavrım bu kadar net.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1331 Görüntüleme
  • 34 Cevap
  • 6 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79876 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR