Kaşıntı, Yalanma, Yaralar Ve Beyaz Kedi Sorunsalı

Mini2019
Mini2019

10975 Puan

Tanısı konulmadı ama sanırım gıda alerjimiz var.
Sürekli kaşınma ve karın bölgesini sürekli yalama hali var. Tüm mamaları denedim. Bir tek zd kaşıntıyı azaltıyor. Ama o da ishal yapıyor.


Kortizonla kesiliyor fakat o da bağışıklık ve böbrekleri baskılıyormuş.


Alerji testi yaptıracağım önümüzdeki ay.


Mantar sorunumuz da var ama şu an mantar değil.


Sizin kedinizde de kaşıntı/alerji sorunu varsa nasıl başa çıkıyorsunuz?


27 CEVAP

Goksusu
Goksusu

791

Vet life tamamen alerjiyi kesiyor mu? Ve alerjik mamalar kaç günde etki eder ?

GeceFanzini
GeceFanzini

1091

Benim Ankara kedimde de uzun yıllar bu problemi yaşadık. Beyaz uzun tüylü kedilerde genel olarak cilt ve deri hassasiyeti çok yüksek. Uzun vadede en iyi gelen Virbac Somonlu ve Hills Vet Essentials Tuna. Sürekli olarak kullandığım mamalar bunlar..

Goksusu
Goksusu

791

Teşekkür ederim. Şuan advance hypoalerjenik mama kullanıyorum. 4 gün oldu kizarikliklarda azalma var gibi ama hala çok fazla kaşıyor ve yalıyor kendini. Alerji testi bize de 600 euro denildi maalesef çok yüksek bir fiyat. Umarım mama ise yarar. Kedim korona pozitif olduğu için iğne de olamıyor maalesef.

Goksusu
Goksusu

791

@huqi şişlide petcorner veteriner kliniği o fiyatı verdi. Evet antihistaminik iğne vurulmadı çünkü kedim korona pozitif bağışıklığı o iğneyi kaldırmayabilirmiş. Zyrtec verdi onu kullanıyoruz. Ek takviye ve vitamin de veriyorum çünkü hekimimiz vermemizi söyledi. Veda lacteferon ve biorhythm de kullanıyoruz korona pozitif çıktığı için. Kafam çok karıştı artık her veteriner farklı konuşuyor burda sizin gibi deneyim sahibi insanlar başka şeyler söylüyor cidden artık şu kaşıntı bitsin istiyorum sadece.

huqi
huqi

116368

Mini2019 teşekkür ederiz bilgilendirmeler için bu alerji sorununu yaşayan birçok kedi var aslında bazı hekimler anlayamıyor bile mantarla karıştırıyor, herkesin kendi tecrübelerini yazması gerekir, dediğiniz ilacı araştırcam.


Anaalerjenik mama umarım royal canin değildir ben aldım çünkü kedimi kusturdu hep. Kedim hill's z/d yiyordu ama 2. Paketten sonra yememeye başladı klinipe gidip farklı hipoalerjenik mama almak istedim royal canin anaalerjenik vardı aldım bu kadar kötü bir mama görmedim. Kedimin alerjisini tetikledi bu sorun değil her alerji maması iyi gelmiyor çünkü ama kedimi sürekli kusturdu ve kedim bu mamayı yerken 10 dakikada bir su içiyordu garip bir şekilde. Kusmasının mamaya bağlı olduğunu anlayamadım çünkü kedim bu mamadan 1 ay önce de kusma atakları yaşadı yine aynı şey sandım. Kusmasından dolayı kliniğe gittik yine bu mamayı verdik alerji yapınca kestik hemen mama çok pahalı olduğu için diğer kedime verdim ama diğer kedimi de kusturunca mamayı çöpe atmak zorunda kaldım belli ki sorunlu bir mama. Siz de kusma gibi bir şey yaşarsanız direkt royal canin ile iletişime geçin belki iade yaparlar.

huqi
huqi

116368

Beyaz kedilerde çok sık görülüyor. Hill's z/d ile geçiyorsa yaraları kedinizin gıda alerjisi vardır. Hill's ishal yapıyor dediniz mamayı bitirine kadar ishal miydi kediniz?
Kortizon tavsiye etmiyorum ileride başka sıkıntılara yol açar, maalesef pek bir çözümü yok klinikte ki hipoalerjenik mamalar kullanmak zorunda kalıyoruz bu şekilde kontrol altına alınıyor.


Test konusunu konuştunuz mu hekiminizle? Bir fiyat verildi mi? 600 euro denildi bana.

huqi
huqi

116368

Bu arada ben de kedime hill's z/d aldım çok iyi geldi ve ishal olmadı ama kedim tadını beğenmedi 2. Paketten sonra reddetmeye başladı.
Şu an vet life ultrahypo kullanıyoruz bu mamada 1 hafta kadar ishal yapıyor ama sonradan düzeliyor.

Mini2019
Mini2019

10975

Test fiyatı 4500 tl dediler ama fiyatı teyit edecekler. 600 euro çok ağır bir rakam. 15 bin tl.
Zd’de 2 haftadan sonra ishal oluyor.
Yemesi de sorunlu.
Hemen hemen bütün hipo mamalarda kaşınma alevlendi.
Bir ilaç var onu alacağım. Ama semptom giderici. Tedavisi yok sanırım bu işin.
Zd mama da yetersiz kalıyor bazen.

Mini2019
Mini2019

10975

İlginiz için çok teşekkür ederim.

huqi
huqi

116368

@Mini2019 İstanbuldaymışsınız hangi klinik 4500'e testini yaptırıyor belki ileride yaptırırım.
Test yaptırmak da aslında bir çözüm değil ama yinede yaptırmak gerekli çünkü sizin kedinizin belki de her proteine alerjisi yoktur örneğin balığa alerjisi çıkarsa tavuklu mama kullanırsınız ama bu mama'nın da monoprotein olması gerekiyor yani içinde sadece tavuk olmalı bazı mamalar tavuklu yazar ama içinde başka proteinler de olur. Benim kedimin muhtemelen her et türüne alerjisi var yinede test yaptırmak istiyorum. Bütün alerji mamalarında alerjisi tetiklendiyse ne yapılır hiç bilmiyorum o zaman hekiminizle görüşüp son çare kortizon uygulanabilir belirli aralıklarla :(
Bu hipoalerjenik mamaları verirken başka bir şey vermiyordunuz değil mi?

huqi
huqi

116368

@Goksusu
Her alerji mamasıda alerjiyi kesmiyor denemeniz gerekli. Mesela benim kedimin vücudunda ilk yara ve kaşıntı olduğu zaman klinikte antihistaminik iğne vurdurup hill's z/d hipoalerjenik mama kullanmıştık. Yaralar için herhangi bir krem, sprey vs kullanmadık. Bu süreçte bu mamadan başka da hiçbir şey vermedik yaraları geçti 1,5 haftada bütün yaraları geçti. Kaşıntı, sürekli yalanma hali de yoktu.


Sonradan başka şeylerde verdiğimiz için tekrar kaşınmaya başladı çocuğum hill's z/d mamada pek lezzetli değil sanırım kedim sevmedi o yüzden ben de klinikten Royal canin anaalerjenik mama aldım ama kedimin kaşıntıları geçmedi bir de bu mama kusturdu kedimi.
Bi ara hill's z/d hipoalerjenik yaş mama aldım kedim sürekli kuru mama yemekten sıkılmıştı ama bu mamada kaşıntı yaptı. Hill's z/d yaş mama ve royal canin anaalerjenik mama'nın içeriğine bakıp ortak olan besini buldum, karbonhidrat olarak mısır nişastası kullanılmıştı ikisinde de yani kedimin mısır nişastasına da alerjisi var.
Demek istediğim her hipoalerjenik mama işe yarıycak diye bir şey yok kedinizin tavuğa, balığa alerjisi varsa ve bu klinikteki özel seri hipoalerjenik mamalar alerji yapmaz çünkü protein hidrolize ediliyor ama bu mamaların içeriğinde karbonhidrat olarak kullanılan besinlere alerjisi varsa kedinizde alerji yapabilir. Test yaptırabilirseniz çok iyi olur ama çok pahalı her klinikte yapmıyor.

huqi
huqi

116368

@Goksusu size hangi klinik 600 euro dedi? Mamayı kullanalı daha 4 gün olmuş biraz sabırlı olun ve kesinlikle ek takviye, mama vs vermeyin vitamin bile.
Antihistaminik iğne de mi vurduramadınız? O zaman alerji hapı yazdırsaydı keşke hekiminiz.

ugurcil
ugurcil

2372

geçmiş olsun. 13 yaşındaki Albino kedim meme tümöründen başarılı bir ameliyat geçirdi birkaç ay önce ancak elime yine kitle geldi sanırım tekrarlayarak. Ki bunu veterinerimiz söylemişti kontrolümüzde olmalı diye. Mama değiştirmedim hiç, 10 senedir aynı mamayı yiyorlar. Pro Plan Hindili Delicate 3 kg-Kısırlaştırlmış değil. Şeker içeren yaş mamalsrdan hiç vermiyorum. Sadece sabahları Gimcat konserve mamanın 5'te 1'ini kurula karıştırıp veriyorum ve Pro Plan Forti Flora Probiyotik, 2 senedir tüm kedilrime.

Mini2019
Mini2019

10975

@huqi vetlab’dan yeni fiyat alacak veteriner. Muhtemelen sizin aldığınız fiyat gelecek.


Benim kedim beyaz tekir. Yani sokaktan geldi. Corona +, flev , fiv hepsinin taşıyıcısı. Şu an virüsler sadece atak yapıyor. Ayrıca ibd.. kaşıntılar bunlarla da bağlantılı olabilir. He ayrıca sürekli tekrarlayan mantarımız da var. Yazmıştım önceki iletilerde.


Yazdıklarınızı harfiyen biliyorum. Araştırarak kafayı yedik çünkü.


Ben de bugün anallergenic aldım vetten. Zd’yi değiştiriyoruz.


Süreçte sadece tüy yumağı için malt veriyorum. Mecburen.


Gelişmeleri yazarım yine.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1300 Görüntüleme
  • 27 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79584 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR