Sahte Mama Hakkında Bilgilendirme

Gul36
Gul36

113362 Puan

Merhaba arkadaşlar,


Sizlere son birkaç gündür sahte (ya da sahte tarihli) mama konusunda yaşadığım üzücü olayları anlatmak istiyorum. Herkesin bilgisi olsun, herkes bundan sonra mamasını kontrol etsin diye buraya da yazmak istedim. Çok kısa olmayacak ama KEDİLERİMİZİN SAĞLIĞI İÇİN ÇOK ÖNEMLİ olduğundan okumanızı rica ediyorum.


Her şey ************'daki bir mağazadan Orijen Fit & Trim almamla başladı. SKT'si Haziran 2019 demişlerdi ve ben her ne kadar şüphelensem de nasıl olsa param güvende, tarih doğru değilse iade ederim diye almıştım. Daha sonra bu mamanın distribütorü olan Şadanlar'a sordum, geç attıkları mesajda güvenmeyin dediler ama mama çoktan gelmişti zaten. Baktığımda LOT yazması gereken kısımda bir tuhaflık hissettim çünkü lot numarası yazmıyordu, ayrıca SKT Ekim 2019'du ve bu daha da şüphe çekiciydi çünkü distribütör, stoklarının tükendiğini uzun süredir söylüyordu. Sonra paketi incelerken açma yerinde farklı rakamlar olduğunu gördüm. (SKT 16 SEP 2018 ve lot numarası.) Şadanlar'la tekrar görüştüğümde mamada bir gariplik olduğunu, hemen iade etmemi söylediler. ************ mağazasıyla yaptığım görüşmeler sonucu sorunsuz bir şekilde mamayı iade ettim.


(Devamı yorumda.)

70 CEVAP

Gul36
Gul36

113362

Her şeyin bittiğini zannederken dün yeni gelen Petcurean Go mamayı, Türkiye distribütörü Anadolu Pet sağ olsun mesajlara dönmediğinden, direkt Kanada'daki üreticisinden doğrulatmak için lot fotoğraflarını gönderdim. Sizce ne dediler? "Bu mama bize ait gibi görünmüyor." Ve ben aynı yerden aldığım mamayla bundan önce 4 ay kedimi beslemiştim. Bu markanın sahte olduğundan şüphelenmeme, premium mamaların açma yerlerinin fermuarlı olmasının zorunlu olduğunu söyleyen biri sebep oldu. Benim mamalarda fermuar yoktu. Ancak daha sonra Kanada'dan bir mail daha geldi ve paketin Avrupa paketlerine benzediğini, önümüzdeki haftaya kadar dönüş yapacaklarını söylediler. Şu anda 7 kilogramlık mama, ben ve kedim beklemedeyiz yani.


Uzun lafın kısası, bundan sonra hangi şirketten, hangi petshop'tan mama alırsanız alın sizlere tavsiyem mutlaka lot numarasını sorgulatın. Lot numarası genelde SKT/BB yanında yazılı olur. Distribütörlere ya da üreticilere bu kısmın fotoğrafını ilettiğinizde mutlaka dönüş sağlıyorlar. Umarım kimse bebeğine, haberi olmadan sahte mama yedirmek zorunda kalmaz.

Gul36
Gul36

113362

Bir ricam olacak arkadaşlar, tanıdığınız fazla takipçili hayvan severler, hayvan sahiplendirme sayfaları vesaire varsa lütfen bu konuyu paylaşın ki olabildiğince kişiye ulaşsın. Konuştuğum birkaç kişi daha onlarda da aynı mamalardan olduğunu söyleyince düşündüğümüzden daha fazla sahte tarihli mama olduğunun farkına vardım. Bir kazancımız olmasa da en azından başkalarının almasını engelleyebiliriz.

kimnana
kimnana

1115

Biz royal canin kullanıyoruz ama ben pek fazla mama verilmesi taraftarı değilim. Genelde sabahları, tüyleri dökülmesin, alacağı besinleri alsın vs. diye veriyoruz. Onun dışında hep ev yemeği. Neden bilmiyorum ama bana bu petshop, internet siteleri, veterinerler bana hep işbirliği içinde gibi geliyor. Kısır bir döngü yani. Kalitesiz/sahte mama=hastalık. Hastalık=veteriner gibi..

Gul36
Gul36

113362

@minnossever1 , O halde bir telefon edip mail adreslerine ulaşamadığınızı söyleyin, bakalım ne diyecekler.


Bu arada arkadaşlar, bir panik hali oluşmasın lütfen. Aldığımız her mama sahte tarihli olacak diye bir kaide yok. Sadece piyasada böyle mamaların dolaştığı bilinsin diye yazmak istedim. Çünkü ben kırk yıl düşünsem aklıma gelmezdi böyle bir şey. Ben şahsen artık onca para döktüğüm mamayı doğrulatmadan vermeyi düşünmüyorum ama yine de paranoyak hale de gelmeye lüzum yok. :)

Feronia
Feronia

117611

Sağ olun. Beni asıl üzen şey bu bile yapılıyorken insanların açık mama kullanması.

Gul36
Gul36

113362

Ne demek. Aynı şekilde düşünüyorum. Petcurean ile ilgili "sahte olabilir" mailini aldığım andan beri nasıl büyük şok yaşadığımı ve ağladığımı anlatamam. Aleyn'le birlikte birkaç gündür teoriler üretip duruyoruz kendimizi rahatlatmak için. Açık mama verenler nasıl rahat olabiliyorlar hiç bilmiyorum gerçekten.

Musege
Musege

2124

***'de seker_mama isimli satıcıdan açık nd alıyorum. Biraz araştırdım çeşitli yerlerde bu satıcının ve ************'da adını hatırlamadığım diğer bir satıcının verdiği mamanın orjinal olduğu söylenmiş. Puanları da epey yüksekti.


Umarım mamalar orjinaldir yazdıklarınızı okuyunca içime bir kurt düştü doğrusu.

FarraigeXVIII
FarraigeXVIII

2432

Yuh ya bunu da mı yapıyorlar mamayı almadan nasıl emin olacağız ki sahte olup olmadığından

ursaminor
ursaminor

116511

Benim canıma okudun ha sabahtan beri :D Karşıdan karşıya geçerken bile panik olabilen bir insanım ben ve son aldığımız N&D mamanın içinde büyük bir kısmının boyutları normalin yarısı kadar. Yani alenen bariz bir şekilde başka mama gibi. Biraz kıllanmıştım olaydan paketi açınca. Bugün bu yazıyı da gördüm tam oldu. Şu anda Fıstığa alerji yapıyor olsa bile Go! Veriyorum çocuklara. Farminaya yazdım. Ama mamayı aldığım yer ünlü bir site. Pek olasılık vermesem de yine de içimi rahatlatmaları lazım. :/ Gelişmeleri size de yazarım sevgili arkadaşlarım :)

Terranova
Terranova

2391

LOT olayı haricinde mama nın tam olarak sahte olup olmadığı belli değil gibi. Sahte derken, LOT numarası yazması gereken yer de yazmadığı veya skt değiştirildiği için mi sahte deniyor, yoksa içinde ki farklı mama olduğu için mi ? Ya da her ikisi mi ? :)

Gul36
Gul36

113362

Bu arada, soru sorarken bir türlü ekleyemediğim için paketlerin fotoğrafları eksik kaldı. Daha sonra tarihleri ayrıca açıklarım diye düşünmüştüm ama unutmuşum. Kafa gidik ya. :D


Şimdi, Orijen'in meselesi şu: Paketin üzerinde 2 tarih olduğunu söylemiştim. Birisi arka ortada siyah daktilo harfleri gibi olan. Orada " LOT BB // 30 OCT 2019" yazıyor. Bir mamanın LOT'u, tarihi olamaz herhalde. Bir diğer tarih ise tam açma yerinin üstünde. Eciş bücüş harflerle "BB 16 SEP 2018" yazılı ve yanında lot numarası ile farklı harfler var. Benim önceki orijinal Acana'larda paketin arka tarafındaki daktilo harfleriyle yazılı olan SKT " LOT rakamrakamrakam BB tarih " şeklindeydi. Aynı firma olduğuna göre tarih yazış şekilleri de aynıdır diye düşünüyorum. Şüphelenmeme neden olan bunlar olmuştu. Mamasına bakmak isteyen varsa diye açıklık getireyim dedim. Az önce de instagramdan ulaşan biriyle konuştuk ve skt'si 6 ay sonra olduğu söylenen Orijen Tundra'sının aynı benimki gibi 30 OCT 2019 tarihli olduğunu gördüğünü söyledi. Yani piyasada gayet rahat dolaşıyor bunlar. :/


Petcurean Go'da ise şüphe çekici şey hem paketin fermuarı olmaması, hem de Kanada sisteminde LOT'u bulunmaması.


Yani @Terranova, Mamanın içini açıp bakamadığım, ya da orijinal olduğundan emin olduğum bir mamayla karşılaştıramadığım için tanelerin farklı olması konusunda bir şey diyemeyeceğim. Şadanlar da Orijen'de garip buldukları şeyin kendilerinde LOT numarasının görünmemesi mi, yoksa paketteki bir gariplik mi olduğunu söylemediler. Ben de o sırada zaten sinirli olduğum için sormayı akıl edemedim. Yarın onu da bir sorayım.

Gul36
Gul36

113362

Orijen'in meselesi şu: Paketin üzerinde 2 tarih olduğunu söylemiştim. Birisi arka ortada siyah daktilo harfleri gibi olan. Orada " LOT BB 30 OCT 2019" yazıyor. Bir mamanın LOT'u, tarihi olamaz herhalde. Bir diğer tarih ise tam açma yerinin üstünde. Eciş bücüş harflerle "BB 16 SEP 2018" yazılı ve yanında lot numarası ile farklı harfler var. Benim önceki orijinal Acana'larda paketin arka tarafındaki daktilo harfleriyle yazılı olan SKT " LOT rakamrakamrakam BB tarih " şeklindeydi. Aynı firma olduğuna göre tarih yazış şekilleri de aynıdır diye düşünüyorum. Şüphelenmeme neden olan bunlar olmuştu. Mamasına bakmak isteyen varsa diye açıklık getireyim dedim.


Az önce de instagramdan ulaşan biriyle konuştuk ve skt'si 6 ay sonra olduğu söylenen Orijen Tundra'sının aynı benimki gibi 30 OCT 2019 tarihli olduğunu gördüğünü söyledi. Yani piyasada gayet rahat dolaşıyor bunlar. :/

Gul36
Gul36

113362

@Emrondre , Benim Orijen'i aldığım mağazada bir petshop. Çok iyi bilinmese de adı belli olan, yasal gerekleri yerine getiren bir site. Ama demek ki güvenmemek gerekiyormuş. İddialarına göre onlar da bu sahtelik meselesinden haberdar değillermiş. Bir toptancıdan alıyoruz dediler telefonda, tam anlayamadım. Sonra ************'dan ürünleri hemen kaldırdılar.

Gul36
Gul36

113362

Petcurean'ı aldığım yerle de şimdi görüştüm, bu mamaların bazılarını direkt Anadolu Pet'ten, bazılarını ara toptancılardan alıyorlarmış. Ara toptancı nereden alıyor, kendisi mi bir şeyler karıştırıyor bilinmiyor yani. Kendisinden rica ettim, faturalara bakıp nereden geldiğini söyleyecek. Ama piyasada çok fazla mama var, hepsine tek tek bakmak kontrol etmek imkânsız, mahkemeye verseniz de bir şey olacağını sanmıyorum, dedi. Sonra Kanada'ya bunları anlatan bir mail daha attım ve en azından onların bir şeyler yapmasını rica ettim. Ben de pek bir şey olacağını zannetmiyorum ama yine de geri durmayacağım. Sizler ne diyorsunuz?

kurban1525
kurban1525

14349

Elinizdeki bu paket hala duruyorsa (inşallah atmamışsınızdır) tüketici hakem heyetine götürün derim. Orada size seçeneklerinizi bir bir anlatırlar. Eğer ürünün cidden sahte olduğu kanıtlanırsa maddi tazminat ödemek hemde çok büyük miktarda ödemek zorunda kalırlar. Akıllarısıra siz uğraşmazsınız, nereye gideceğinizi bilmiyorsunuzdur diye nereye istersen git diyorlar. Ama durum öyle değil. Bulunduğunuz ilin il hakem heyetine gidip şikayetinizi hemen bildirin.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 24165 Görüntüleme
  • 70 Cevap
  • 15 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80221 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR