Unique Mama

mervegck06
mervegck06

10457 Puan

merhabalar bunca zaman ND mama kullandım kedime ve tüyleri mahvoldu. inanılmaz tüy dökümü de cabası .
unique diye bir mama çıkmış ve tüy dökümü konusunda dönüşlerinin çok iyi olduğunu söyledi veterinerim.
bu mamayı kullanan var mı? dönüşleriniz nasıl bilmek isterim.


somonlu kısır mamanın içeriği
İşlenmiş Hayvansal Protein (%30), İşlenmiş Somon Proteini (%14), Yulaf, Pirinç, İşlenmiş Hamsi Proteini, Balık Yağı, Tavuk Yağı, Pisilyum Kabukları, Şeker Kamışı Lifi, Hidrolize Hayvansal Protein, Mısır Glüteni, Balık Aroması, Keten Tohumu, Ksilo-Oligosakkaritler, Bira Mayası, Tuz, L-Karnitin, Yucca Schidigera, Koruyucular – Antioksidanlar, Kalsiyum, Fosfor, Sodyum, İyot, Çinko, Bakır, Vitamin.A, Vitamin.D, Vitamin.E, Vitamin.C, Vitamin.B1 ‐ B2 ‐ B3.(Niasin) – B6 ‐ B7.(Biotin) ‐ B9.(Folik Asit) ‐ B12, Vitamin.K, Kolin, Kalsiyum Pantotenat.


Ham Madde Bileşenleri
Ham Protein %38
Ham Yağ %12
Ham Selüloz %4
Ham Kül%8
Kalsiyum/Fosfor (Ca/p)1,2 / 1,0
Metabolik Enerji3300 – 3500 kkal/kg
Besleyici İlaveler
Vitamin A 18.000 IU/kg
Vitamin D3 1500 IU/kg
Vitamin E 200 mg/kg
Vitamin C 200 mg/kg
Taurin 1500 mg/kg
L-Karnitin 300 kg/mg


değerli yorumlarınızı almak isterim.

68 CEVAP

dilyas
dilyas

882

Merhaba size yardımcı olmak adına yazdığım mesaja yeni hesap, reklam şeklinde yorumlar yapılmış bu mamayı bize veterinerimiz tavsiye etti. Yurtdışındaki prenium mamalara denktir diye 9 ay boyunca royal caninİn kitten, babycat, savour exigent kullandık. Şeronun çenesinde siyah noktalar derisinin birkaç yerindede sulu kabuklu yaralar olup birde çok tüy dökmeye başlayınca veterinerimiz bu mamayı verdi. Şuan altı ay oldu kullanmaya başlayalı ilk olarak selective cat somonlu ürünü kullandık bu ay ise sterilised Somonluya geçtik. 2 paket Yani 4 kilo tüketiyor ve 210 tl ödüyorum. Bu paraya sizin bahsettiğiniz ve övdüğünüz mamaları alabilirim ancak oğluma iyi gelmiyor. Mamayı gelişigüzelde almıyoruz sitesinden sipariş verirken mamayı veren veterinerimizin ismi isteniyor veteriner olmadan sipariş edemiyorsunuz. Yani oğlumun neşesini sağlığını yerine getiren bir mama için sorana cevap vermenin nesi yanlış? Sizler reklam yapıyorsunuz bence sürekli nd vs diye. Nd nin yüzüne bakmadı şero 3 gün yemek yemedi. Belki iyidir belki değil oğlumun isteği neşesi ve sağlığı sizin sığ düşüncelerinizden önemli.

Goffret
Goffret

13

Ben kullanıyorum ve yerde 1 tane bile tüy yok diyebilirim.

dilyas
dilyas

882

Yaklaşık 3 aydır kullanıyoruz. Somon ve sardalyalı tercihimiz. Oğlumun dermatit, tüy dökme sorunları vardı ayrıca neredeyse hiç anne sütü almamıştı sık sık hapşurur, tırnakları çatlar ve kırılır, bıyıklarının ucu yanık gibi kırık olurdu, patilerinin derileri çatlardı. Hiçbir sorunumuz kalmadı çok şükür. Daha önce royal canin kitten, babycat ve savour exigent kullandık. Başlarken çok tedirgindim ama Şero hiç yadırgamadı çok sevdi üstelik. Şu an mutlu ve sağlıklı. Allah nazardan saklasın. ????

sekerfare21
sekerfare21

115656

Ya bir de N&D yerip reklam yapmak Petlebi’de direkt dikkat çekiyor. Bura neden sürekli N&D övülüyor diye tartışmalar çıkan bir yer. Reklam yaparken biraz saha incelemesi yapmak lazım.
Parayı bana verselerdi daha iyi reklam yapardım. :D
Mamayı da araştırayım dedim, yabancı kaynaklarda bir şey bulamadım, yerli malıymış zaten. Dolar kuruna rağmen kilosu 30 liraya (10 kglik alınca) iyi mama alınabiliyorken, yerli işlenmiş mamaya 100 lira vermek mantıklı gelmedi bana. Para tuzağı gibi.

septikbaykus
septikbaykus

17255

@lils birde kediler zorunlu etçildir doğada avlanır diyen takık tayfa var. Kedi doğada avlanır diyip kısırlaştırıp eve alma komedyasını bi kenara bırakıyorum nerde fare avlayıp yiyen kedi ? bizimkiler öldürüp bırakıyor gidip marka pilav yiyor dkhlajkhjkh ama anlatamıycam bu tayfaya.


Doğada görüyoruz kedileri 3 sene anca dayanıyorlar.

Fatmade
Fatmade

65

Ben kızım da başka mama kullanırken çok tüy döküyordu, bu mamaya geçtim severek yiyor ve tüy dökmesi yok denecek kadar az tavsiye ederim

BalliBadem
BalliBadem

121963

İçeriği nd kadar iyi değil ama iyi duruyor bol bol balıksal şey var bu yüzden tüylere iyi gelmesi normal markayı kullanmadım ama izlenimim bu yönde

Et yok icinde bisey proteini var sadec le. Taze et veya kurutulmus et yok. İcerigi kotu aslinda.

minky
minky

15098

Bide pahalı mama gülesim geldi

Bellasmom
Bellasmom

2683

Bu mamayı kullanmadım ancak sanıyorum ki ‘işlenmiş hayvan proteini’ dedikleri şey gerçek et değil.

mervegck06
mervegck06

10457

verdiğiniz cevaplar için teşekkür ederim. bizde başladık kullanmaya kızım yadırgamadı. şu an geçiş döneminde olduğumuzdan nd ile karışık kullanıyoruz. tamamen geçtiğimde deneyimlerimi yeniden yazacağım.

mervegck06
mervegck06

10457

Ben veterinerden aldım.
Yaklaşık 3 ay oldu ve tüy sorunumuza hiç fayda etmedi :( nd nin kinoa lı skin and coat serisine geçeceğim

minky
minky

15098

Parq tuzağı gibi değilse direk para tuzağı.O mamaya vereceğin paraya neler alırsın neler

mervegck06
mervegck06

10457

Bize unique hiç iyi gelmedi deli dehşet tüy döktü kepekleri arttı. Artı miu da hiç sevmedi ve ölmemek adına yedi bu mamayı. Kilo verdi kuzum :( araştırmalarım sonucunda bize ND nin kinoa serisinin iyi gelebileceğini düşündüm kedimde çoklu besin alerjisi olabileceğinden (balık ve tavuk kesinlikle derisine iyi gelmiyor zaten balıklı mamaları da sevmiyor) ND kinoa serisi skin and coat bıldırcınlı aldım.
Geçiş dönemimiz biraz hızlı oldu çünkü miu mama kabındaki bıldırcınlı mamayı yedi unique i eve dağıttı. Yaklaşık 3 haftadır kullanıyoruz ve memnunuz. Tahıl olmadığı için içeriğinin tamamını sindiriyor. Dışkısı normal şimdiden tüyleri güzelleşti ve dökülme hızı azaldı hala tüy döküyor ama eskiye nazaran bir tık daha az.
Kepeklenme miz de azaldı. Memnunuz :) birde gimcat skin and coat güzellik macunu aldım onu da severek yiyor.

Goffret
Goffret

13

Ayrıca kedimin dışkısı da kokmuyor bu mama sayesinde:)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 56579 Görüntüleme
  • 68 Cevap
  • 4 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80264 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR