Çiğ Et İle Beslediğiniz Kediler

poughkeepsie
poughkeepsie

117401 Puan

Çok fazla çiğ et sorusu gördüm, gerçekten o kadar zengin misiniz siz :( Çiğ et ile beslemek şart mı ki ben vermiyorum ki istesem de veremem öğrenciyim gerekli mi vermem

63 CEVAP

kayrae
kayrae

11267

şu anda bir sıkıntı görmüyor olmanız ömürlerinin kısaldığı gerçeğini değiştirmez. zorunlu bir etçilin vücuduna proteinden çok karbonhidrat ve katkı maddesi sokmanın doğru bir şey olduğuna inanmak nasıl mümkün olabilir? günümüzde her 2 köpekten 1 tanesinin hayatlarının bir noktasında kanser olduğunu ve kanseri %50 etkileyen nedenin beslenme olduğunu düşünürsek bunu bir tesadüf sayamayız değil mi?
evet, gerekirse huzursuz olacağız. kedilerin her gün hayatlarını kısaltan yiyeceğimsiler yediğinin farkında olmak gereksiz telaş değildir. isterseniz bu huzursuzluğu ömür boyu içinizde taşırsınız. isterseniz de gözünüzü açıp araştırarak gerçeği görüp bir adım atarsınız.

TATA4242
TATA4242

118617

@kayrae gine ders veriyor.Zorunlu etçil ama zorunlu olarak evde yaşıyor :):)akarsudan su içen canlı,kaplardan yada su pınarından su içiyor :):)
Paraziti tespit edilirse,doğadaki gibi parazit hapı veya damlası kullanıyor.Gerçek fare görse, arkasına bakmadan kaçıyor,hobisi ise oyuncak fare ile oynamak.Tırnaklarını ağaç yerine tırmalama zımbırtısı ile törpülüyor.Hayatında ağaç görmüş mü soru işareti (?)Tüyü döküldüğünde,anaokuluna giden kızların saçları gibi binbir emekle uğraşılıyor.En sevdiği yatak,sahibinin yatağı veya yumuş yumuş yapay yataklar.Toprak yerine,en doğal olarak gördüğümüz pelet kum üstüne ve kücücük yere sığarak dışkılıyorlar.Toprağa dışkılamayı bile unutmuşlardır.Suyu arıtma suyu veya çeşme suyu,ne kadar sağlıklı,orası muallakta.Çiğ et yese,yediği etin sahibi,gdolu tohumların ürünü ile beslenen,acınası haldeki bir canlı,tıpkı bizim gibi.Daha çok sayarım :):)Bence herşey yapay bu kadar fazla düşünmeye gerek yok.
Doğal düşünen bir insan evde elektronik cihaz kullanmamalı,elektrik kullanmamalı ve plastik kullanmamalıdır.Konserve diye aldığımız ürünlerde bile içinde plastik olduğunu bilmek lazım.Kısaca herşey yapay, insanlar bile yapaylaştı.Sevgiler,saygılar ve aşklar.Bu kadar düşünmeyin.

kayrae
kayrae

11267

evet her şeyleri yapay. elimizden bir şey gelmiyor. ama beslenmeleri gerektiği gibi besleyebiliriz. bu mümkün. kedi evcilleşse de biyolojik ihtiyaçları aynı kalır siz neyin dersini veriyorsunuz acaba? ben hiç gerçek fare görünce arkasına bakmadan kaçan kedi görmedim bu arada. sevgiler saygılar hürmetler mutluluklar sağlıklar iyi akşamlar gülücük gülücük.

kayrae
kayrae

11267

aylık 110₺’ye bile mümkün.

kayrae
kayrae

11267

temiz ve titiz bir insansanız, kedinizin sağlığı yerindeyse çiğ et parazit yapmaz
sizin bakış açınıza göre benimkiler parazit ilaçsız ve çiğ beslenerek şansa yaşıyor. Allah aşkına şu konuyu düzgün araştırın.

lwb
lwb

120668

kediler sadece görünüşlerine göre değişmiş canlılardır, tekir dediğimiz kediler (sokakta beğenilmeyen) görünüş olarak da vahşi atalarına çok benzerler.
siz british kedinizi etle beslediğinizde bile farkı görüceksiniz

kayrae
kayrae

11267

o zaman salalım gitsin. kedilerimiz kanser olsun, diyabet olsun, kronik böbrek yetmezliği çeksin, idrar yolları tıkansın, 7 yaşında ölsün. nasıl olsa doğalarında yaşayamıyorlar. çok iyi çözüm. tebrikler. size nefes yetirmeye çalışmak istemiyorum artık ama düşüncelerinizle insanların kafasını karıştırmamanız adına daha fazla bir şey yazmamanızı rica ediyorum. isterseniz özelden tartışabiliriz.

kayrae
kayrae

11267

sağlıklı bir kedi parazitten etkilenmez. sizin kuru mama ile beslenen kediniz parazitlenebiliyorsa bu kedi sağlıksız diyebiliriz.


işDe bu kadar.

kayrae
kayrae

11267

@ladyandcat


sakın kimseyi böyle bir şeye yönlendirmeyin. inanılmaz dengesiz bir tarif veriyorsunuz. tamamen bu şekilde beslemek uzun vadede ölümcül bile olabilir.


beğenmediğiniz çiğ mamaları hazırlarken dengeli olsun diye saatlerce kafa patlatıyoruz biz.

Catloveerr
Catloveerr

13260

@ladyandcat ben çiğ beslemiyorum fakat burada çiğ beslemeyi kötüleyip purina markasını desteklemek ve önermek ne kadar mantıklı.. Pet fooled belgeselini izlemenizi öneririm purina zaten uzak durduğum bir markayken nefret ettirdi kendinden

kayrae
kayrae

11267

pet fooled izleyin sonra tartışılır bu konu :)

onurtemiz
onurtemiz

116286

Yukarıdaki tartışma çok manasız. Post sahibi çiğ beslenme hakkında bilgi istemiş. Çiğ ete karşı çıkanlar neden bir tartışma ruh halinde olmuşlar onu anlayamadım. Çok ön yargılı yaklaşılmış.


Yavru dönemlerinde birkaç kere çiğ ciğer vermiştim, farklı zamanlarda, gram kötü etkisi olmadı. En basiti Google a yazıp ön yargılar kırılabilir. Hadi dense ki '' aa parazit oluşmaz mı hayvanın midesini bir yerini bozmaz mı '', gelen cevap ise '' şu kaynakları inceleyebilirsiniz ve ya suzionline a bakabilirsiniz. Bu araştırmaya göre çiğ beslenmek en sağlıklı yol olup hayvanın ömrünü uzatıyor''


Yani sakin ve ve böyle cevapler yerine atasözleri ile ya da başka şeyler ile neden alev çıktı :D


Her neyse, Kayra acaba benim postumda ve ya burada başka diyebileceğin bir şey var mı ? çünkü ben sağlıklı yoldan ama maliyeti fazla olmadan çiğ beslenme düşünüyorum. Gerçi en doğru yol mu bilmiyorum ama şu an araştırma aşamasındayım. En basitinden kendi yavrundan bahsedebilirsin.

kayrae
kayrae

11267

tabii ki kader diye bir şey de var. kedilerimin hiç hasta olmayacağını iddia edemem. ama bugüne kadar hiç hapşırmadılar bile.

kayrae
kayrae

11267

gözlerinizi gerçeğe açtığınızı zannederken sorumluluklarınıza karşı gözlerinizi yumuyorsunuz. düşünce yapınız beni hayrete düşürüyor. madem artık bu hayvanların doğası bozuldu. neden daha fazla üremelerini ve üretilmelerini doğru bulmakla kalmayıp bir de destek oluyorsunuz?

lwb
lwb

120668

Yapay demek istemedim, sadece görünüşlerinin değiştiğini vurgulamak istedim

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 3118 Görüntüleme
  • 63 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78305 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR