Arkadaşlar Ailemi Bir Hollanda Lop Tavşanı Almaya İkna Edemiyorum.

Rabbits
Rabbits

192 Puan

Arkadaşlar ben bir Hollanda Lop Tavşanı almak istiyorum. Bu tavşanla alakalı her şeyi araştırdım. Nasıl bakılacağını vb. her şeyi biliyorum. Fakat bir sorun var. Ailem kabul etmiyor. Annem kabul etse babam alır zaten ama annem o tavşanı aklından çıkar dedi. Benim 2 gün önce Kuşum kaçtı buna çok üzüldüm. Eğer karantina sürecinde yanımda stresini atacak biri olsa mükemmel olurdu. Lütfen yardım edin.

25 CEVAP

Ozge00
Ozge00

131723

Onlar oyuncak değil ayrıca. Stresini atmak istiyorsan stres topu al

Ozge00
Ozge00

131723

Umarım aileniz ikna olmaz. İkna olması icin hayvan sevmesi lazim zaten demek ki sevmiyor da istemiyor hayvanı. Sevse zaten isterdi. Bu durumda da hayvanı kapi dışari etmek icin yol arayacaktır. Alipta birakmaktansa almamak daha iyi. Ben iyiliginiz için söylüyorum.

Ozge00
Ozge00

131723

Evde tavşan bakılmaz. Para veripte tavşan almayın lütfen. Onun doğası ev değil.

Ozge00
Ozge00

131723

Siz bilirsiniz. Tavşanlar her seyi kemirme eğilimindedir. Yerdeki kabloları, halıları, kıyafetinizi ve kemirir. Özelikle elektrik ile ilgili bölümler çok riskli. Biri tavşani bu yüzden geri vermek zorunda kalmıştı. Yani zaten alıp verecekseniz böyle sorunlarda almayın. Anneniz zaten istemiyormus bir de en sevdiği halısı kemirilince bakın görün ilk fırsatta nasil bırakmak isteyecek hayvanı. Bu sadece tavsan icin değil diger hayvanlar içinde geçerli. Ailede biri istemezse almayin sonra hayvanda sorun çıkınca tedavi parasi bile sıkıntı olur aileye. Kendiniz para kazanmıyorsaniz almayın.

bence de evde tavşan bakılmaz :(

Ares87
Ares87

12250

Al o zaman arkadaşım buraya niye soru sordun ki evde tavşan olmaz diyorlar (haklılar) sen ben ilgilenicem diyorsun al o zaman sormanın amacı ne ?

Ozge00
Ozge00

131723

Bildiğim icin söylüyorum zaten. Tanıdığım biri sırf bu yüzden bıraktı tavşanı. Tv kablolarını falan yukarı monte etmek gerekli. Tavşan hastalıklarına bakan veteriner bulmakta zor ayrıca. Bilin istiyorum sadece almadan önce çünkü sonra sorunlar çıkınca hayvani birakmayin diye.

Rabbits
Rabbits

192

Evde tavşan bakılır. Doğasının böyle olmadığın biliyorum zaten ailemi ikna etsem sahiplenicem. Hem bizim evimiz bahçeli onu sık sık bahçeye çıkarırım. Tek sıkıntı annemin izin vermemesi.

Ailenizi ikna etmek için tavsiye vermemem malesef. Çünkü 1 yıl sonra bir sorun çıkar ve aileniz artık onu istemez. Zaten zorla kabul ettirmişsinizdir. Anında gider. Ben de evcil hayvanımı üniversitede, tek başıma yaşamaya başladığımda sahiplendim. Hatta üniversiteye gittikten baya sonraydı.


Tavşan her yere zarar verme eğilimindedi. Bütün ev eşyaları ona göre dekore edilmelidir. Örnek verilmiş zaten. Kablolar yukarı mesela komple.


Sana tavsiyem, kendi ayaklarının üzerinde durmaya başladığında bir hayvanın sorumluluğunu alman olur.

Gokgokgok
Gokgokgok

7476

Kaç yaşındasınız? yani bir hayvanın sorumluluğunu alabilir misiniz??????

DenizTinik
DenizTinik

2671

Bir hayvana ev olmak öyle olmaz, sizin yaptığınız canlı ticaretine paranız ile katkıda bulunmak. Hala birileri aldığı için petshoplarda hayvan satılıyor, o hayvanlar biraz büyüyüp satılmadığında ne oluyor onlara haberiniz var mı? Telef ediliyorlar. Bir cana ev olmak istiyorsanız barınaktan, sokaktan sahiplenin. Birgün çiftlik eviniz olursa, bağda çayırda özgürce bakarsınız tavşana.

kayrae
kayrae

11267

parayla kedi, köpek, kuş, tavşan, balık, gine domuzu, hamster vs. neden alınır arkadaşlar? cidden anlamıyorum.


pet shop’çuların ve genel olarak bütün hayvan ticaretçilerinin ekmeğine yağ sürmeyin n’olur ya.

Gokgokgok
Gokgokgok

7476

Daha önce tavşan almıştım kafeste bakıyordum, sonra yanlız kalmasın diye bir tane daha tavşan almıştım çok büyük bir hata oldu bakımı çok zor birazda kötü kokuyor açıkcası çok büyüyünce kafeste bakamadım kapalı balkona koydum ikisi duvarları kemirmeye başladılar bakımda çok zorlanıyordum o yüzden petshopa geri vermek zorunda kalmıştım ama çok üzülmüştüm gerçekten bu bakımı yüklenebilirmisiniz bir daha düşünün derim. Stres için bir hayvan almak kadar saçma bir şey görmedim bu arada bir heves uğruna alıp 1 hafta sonra geri vericekseniz hiç almayın daha iyi. Onun yerine bakımı daha kolay yine bir muhabbet kuşu alabilirsiniz diye düşünüyorum umarım iyi düşünüp alırsınız :/

Gokgokgok
Gokgokgok

7476

Herkes evde bakılmaz yazıp durmuş evde bakılmak için petshopta Satılıyor Evde bakılabilir evet doğası dişarısı olabilir bugün bu kız o tavşanı almasa başkası alıp evde bakacak bir şey değişmeyecek yani, ama evin her yerini kemirebilir alacağınız tavşan az Kemirebilir ama adı üstüne KEMİRGEN yani yinede siz bilirsiniz

Gokgokgok
Gokgokgok

7476

Ailenizi ikna etmek için ailenizin hayvan sever olması gerekiyor zaten hayvan sevmeyen her şeye bir bahane bulan insanlar gibiyse kesinlikle ve kesinlikle almayın bir yere vermek için ellerinden ne geliyorsa yaparlar

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1706 Görüntüleme
  • 25 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79784 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR