Scottish Kedim Kızgınlığa Girdi

Siriuslaa
Siriuslaa

2105 Puan

Merhaba arkadaşlar
10 aylık scottish dişi kedim var ve iki gündür kızgınlık döneminde. Şimdi çiftleştirsem sağlığı açısından sorun olur diye korkuyorum, bu cinslerde ve dişilerde çiftleşme ne zaman olmalı sizce?
Ha şimdiden söyleyip yok üretip satacaksınız yok o hayvanlar hasta vicdanınız nasıl el veriyor felan gibi bilip bilip klişe laflar söylemeyin. Azıcık araştırıp sonra bunları yazmaktan sakincee vazgeçin

66 CEVAP

Kedinizin yavrularını satmıcak sadece kendiniz alacaksanız ve bunun için gen testlerini filanda yaptırdınız. Sadece PKD testi 44.90 euro civarlarında, PKDef'te aynı şekilde....neyse.


Cins kedi istenenizde sorun yok böyle bir şey kınamıyorum. Kendimde maine coonları çok seven biriyim ve sahibiyimde ama scottish foldlar diğer kedilerin genetiğini karşılaştırmak saçma. İlk olarak scottish foldların (kırık kulaklı kedilerin) hepsi hasta olarak kabul edilir, kırık kulak gözlemlediği an osteokondrodisplazi görülmüştür demektir bu bir ırk özelliği değildir fd genin yaptığı anormal bir durum dur.


Fd geni baskın gendir ve bu olmazsa kırık kulaklı olmaz. Bir britishin, maine coonnun, Ragdolun hcm geni olmasın hastalık yapan geni taşımasın diye bilirsiniz ama scottish fold fd geni taşımasın diyemezsiniz fd geni olamazsa scottish fold olmaz. Siz kabul edin ya da etmeyin araştırmalar her fd geni taşıyan kedide farklı seviyelerde osteokondrodisplazi görüldüğünü kanıtlar.

Mahmet
Mahmet

775

Kimse cins kedi karşıtı değil sitenin %60ından fazlası cins kedi sahibi ya da zamanında cins kedi beslemiş kişiler. Bende cins kedi karşıtı değilim ama scottish fold karşıtıyım. Scottish Foldlar hasta değil british x fold olasılığı çok düşük kaynak bilinmez bir veteriner hekim belki herhangi bir İnt sitesi ya da g*tüm.


Kırık kulaklı kedilerin hepsi hastadır İstanbul Üniversitesi Veteriner Fakültesi Scottish Foldlar üzerine bir araştırmasında bile tüm scottish fold kedilerinde farklı seviyelerde osteokondrodisplazi görülmüştü. Diğer araştırmalarda aynı şekilde.


Başka bir makale;
https://www.researchgate.net/publication/13213299_Osteochondrodysplasia_in_Scottish_Fold_cats
Okumaya üşenirseniz diye kısaca yazıyım; Tüm İskoç kıvrımlı kediler bir dereceye kadar osteokondrodisplaziden muzdaripti, en iyi çözüm, üreme için kıvrık kulaklı kedileri kullanmaktan kaçınmak...


Başka bir tane daha;
https://www.ufaw.org.uk/cats/scottish-fold-osteochondrodysplasia

Yazık...

Scottish foldların hepsi hastadır, istediğiniz kadar inkar edin. İnkarın kimseye faydası yok gene size ve canlara zararı var.


https://www.walkervillevet.com.au/blog/scottish-fold-health-problems/


Bu da veteriner hekim Bahar Gün Akın'ın konuşmasını;
https://youtu.be/eUbAIDxOaM0

pompompurin
pompompurin

16763

kedinizin sağlığını çok önemsiyormuş gibi konuşmanız bir de? kimse doğacak yavruyu satacaksın ya da hastalıklı demedi. tamam yavrular acı çekecek onu geçtim. yavrular kime gidecek yavruların yavrusu kime gidecek? kedin çiftleştiği kediden hangi hastalığı kapacak? ya onu da geçtim madem yavru istiyorsun sokakta bir ton var. hepsinin hakkına giriyorsunuz. görüntü meraklısısınız hepiniz cins kedi olunca tatlı oluyor tabi. iki üreticinin lafıyla araştırma yapmış olmuyorsunuz önce siz düzgün araştırın bence

losive
losive

12288

Scottish kedisi olanlara neden bu düşmanlık anlamıyorum benim de arkadaşımın scottish kedisi var ve doğum yaptı yavrularından birini bana ücretsiz şekilde sahiplendirecek sağlıklı scottish ve sağlıklı british çiftleşmesinde hastalık olma ihtimali çok düşük ben yinede daha sağlıklı olması için kısırlaştıracağım ama üslubunuz çok yanlış kimse kimsenin hayvan sevgisini bilmeden sorgulayamaz.

Thekedi
Thekedi

4630

Kırık kulaklı kedileri Ne GCCF ne de FIF....gibi kuruluşlar bile hastalıkları dolayısıyla cins olarak tanımıyorlar. Sen hala dalga geç.


Zamanında üreticiler bile sağlıklı olduklarını kanıtlasınlar diye fırsat verdiler;
Kırık kulaklı ile düz kulaklı çiftleştirmesinin sağlıklı olacağını savunan diğer yetiştiricilerede zamanında bir idda sunuldu. 300'den fazla yetiştiriciye, bu teoriyi kanıtlamak için kedilerini ücretsiz olarak röntgen çektirme fırsatı sunuldu. Reddettiler, reddetmeleri çok şey ifade ediyor: açıkça kedilerinin sağlığı konusunda yalan söylüyorlardı.başka bir deyişle, kedilerinin hasta ve acı çektiğini biliyorlar ve buna devam ediyorlar.


Benzer anlaşma World Cat Federation(WCF) araştırmacı Leslie Lyons desunuldu onlar bile geri yanıt vermedi. Bu kediler kendi ana vatanlarında bile yasaklı. Bu sene ocağın ilk günü(1 ocak 2021'de) Flanders'te de hastalıklarından dolayı yasaklandı.

Siriuslaa
Siriuslaa

2105

Ayağını bir yere çarpsa defalarca öpüyorum. Kimse kimsenin hayvan sevgisini bilip bilmeden konuşamaz anlıyor musunuz?
Bir cins kedi düşmanları var, görseler bayılıyorlar sevgiye boğuyorlar. Ama yok parayla alınıyor şöyle böyle diye sahiplerine kin besliyorlar.
İsteyen parayla hayvanını alır isteyen sokaktaki hayvanları alır besler. Kimsenin vicdanını, sevgisini, merhametini irdelemek size düşmez.

Palyaco
Palyaco

218519

Tekir kedi hayatta bakmam scotish fold kedim var 8 aylık babasiı british shorthair ve çok sağlıklı herkes işine baksın 1 yaşında british shorthair ile ciftlestirin eklemleri daha iyi oluyor bilip bilmeden herkes konusuyor

pompompurin
pompompurin

16763

komiksiniz benim kedim de cins. kedimin sağlığı için kısırlaştırmam gerektiğinin bilincindeyim. evdeki kediyi sokağa at dedim sanki. bazı insanlara ne kadar anlatsak da anlamıyorlar malesef ben daha fazla konuşmamaya karar verdim

dezgicavus
dezgicavus

15653

Gerçekten son günlerde bu konularda çok düşmanca konuşmalar görüyorum, buradaki bir çok kişi bilinçli sahip. Değilse de bunu burada bir mesaj ile anlayamazsınız. Ve evet hasta olanları olduğu gibi sağlıklı olanları da var ve sağlıklıların testleri yapıldığı sürece üremesinde sorun yok. Ayrıca satmayıp o yavrulara kendisi bakanda ya da güvendiği kişilere sahiplendirme bir sürü insan var. Nefret söylemlerinizi keşke kendinize saklasanız. Bende satın alma sahiplen taraftarıyım, sokaktan bir sarman aldım. Ama bu düşünceleriniz insanlara sert konuşmanızı ya da hayatlarına karışmanızı gerektirmez. Son günlerde cidden çok arttı bu durum kimse kedisinin sağlığını riske atmak istemez.

Zeynepulku
Zeynepulku

122955

Scottish foldların kalıtsal hastalığı olduguyla.ilgili bir çok makale var. Belçika, İngiltere Avusturya (avusturalya'da olabilir) gibi ulkelerde de üretimi yasaklandı. Kediniz ve doğacak cocuklari için yapacağınız en iyi şey kedinizi kısırlastırmak.


https://www.researchgate.net/publication/13213299_Osteochondrodysplasia_in_Scottish_Fold_cats (makale)


https://www.bbc.com/news/amp/uk-scotland-39717634

Mila__kedi
Mila__kedi

104317

çiftleştirecekseniz en az 1 yaşını doldurması gerekir

sultansbutler
sultansbutler

12552

arkadaşlar saldırmak yerine bilinçlendirme yapsak? tecrübelerimizi falan aktarmak daha güzel olurdu sanırım. soruya gelecek olursak kedinizi çiftleştirmenizi önermiyorum. kediyi satıcaksınız falan diye de bir iddiada da bulunmuyorum. ama foldlar genetik hastalıklara çok yatkınlar. foldxfold çiftleştirilmesi yasak. nedeni ise genetik olarak eklem hastalığının kedileri mahvetmesi. kendi cinsi ile üretemeyen bir kediyi üretmenin etik olduğunu düşünmüyorum :/ doğumda kedinizi bile kaybedebilirsiniz. pedigreesi yarım, yüz tipi standartlara uygun olmayan kedilere hiç gerek yok bence. ama bu kadar şeyden sonra ben illa yavrusunu bi seveyim diyorsanız 1 yaşına kadar bekleyin.

Oqrenerde06
Oqrenerde06

120559

Her cinsin genetik rahatsızlıkları bulunuyor tekir kedilerin soyundan gelen fip rahatsızlığı da olabilir hepsi bir candır. İran kedisinin de chinçila kedisinin de british & siam kedilerin de hepsinin de kendine göre genetik rahatsızlığı vardır doğanın hayatın durumuna göre çogalıyorlar. Buna burda 3 4 kişinin yorumuyla engel olamazsınız bunun bilincinde olarak yorum yapın komple yasaklansın bu ırklar o zaman size göre hiç biri çoğalmasın tek sokak kedileri kalsın böyle bir dünya yok. Zaten çok ciddi bir durum olsa komple cinslerin çogaltılması üretilmesi bakılması yasaklanır lütfen mantıklı konuşalım hepinize sevgiler.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 2732 Görüntüleme
  • 66 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80379 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR