Pitbull Saldirılari

Kadirbyrk
Kadirbyrk

3067 Puan

Arkadaslar youtubede duymadim deme adli kanal atmis 7 pitbull saldirisadinda ve videodaki saldirilarin cogu sahiplerine yapilmis saldirilar ve ben o kadar hayvanlari kopekleri severim hatta bir kac tane daha kopek baktiktan sonra pitbull bakmayi dusunen biri olaraktan bende suphelendim ve bu kopekler sadece disardikere saldirsa saldirgab yetistirilmis deriz gerci saldirgan yetistirilmis kopek sahibinede saldirir ama hepsimi kotu yetistirmis ve bu sorum pitbullara ozel değil bende cok severim pitbullari sadece videosunu gordum ve dikkatimi cekti sizce neden?

4 CEVAP

KedimVar
KedimVar

119251

Cogu kisi zaten pitbullari dovus amacli aliyor. Sahipleri de onlari dovusturuyor dovusturmek icin de dovuyordur kotu davraniyordur. Benim amcamin da pitbull I var. tam bir bebek kizlara bay oluyor. Beni o kadar cok yalamisti ki bir keresinde banyo etmem zorunda kalmistik. Onunla ilgilenmeyince aglar. Bana resmen asik pesimden ayrilmiyor. Tam bir maymun. Kuzucuk yaaa. Hatta evlerine yavru kedi almislardi. Kedi surekli dovuyordu onu kuyrugunu falan isiriyordu ama hic saldirmadi. Cok tatli uslu bir kopek. Kopegin karakteri sahibine bagli. Sahibi nin iyi olmasi cok onemli.

Gamzeakann
Gamzeakann

2972

Bir hayvan sahibinin yetiştirmesine göre şekil alır insanlar son derece vahşi oldukları için ve özellikle pitbullları dövüştürmek için hırçın yetiştiriyorlar üzülüyorum diğer hayvanların da saldırgan büyütülmesine

ursaminor
ursaminor

116511

12/01/2009 tarihinde Dogs With Jobs isimli programın 413. bölümünü tercüme etmişim. Bu bölümde bir pitbull'un hasta bir kadına nasıl yardımcı olduğu anlatılıyor. Aşağıya metni yapıştıracağım (çok uzun olmasın diye pitbulla ilgili kısmı yapıştıracağım). İsimler dublaj için okunduğu şekilde yazılmıştır. Ah eski yıllar :)
Görüntüyü nette bulamadım ama metinden de anlaşılıyor.


Bir hayvan -aynı çocuklar gibi- sünger gibidir. Neyi nasıl verirsen onu alır. Bir hayvanın davranışlarını evde yaşadıkları şekillendirir.
Bu seriyi bulursanız mutlaka izleyin. Genelde barınaktan alınmış köpekleri eğitip, yardıma muhtaç insanların yanına yerleştiriyorlardı.


DOGS WITH JOBS – BÖLÜM 413


00:00:41 ANLATICI Birazdan... bu köpek sahibini güvende ve acil servisten uzak
tutuyor. – Bu kızıl Kelpi, koyun güdüyor. Hem de şehirde! Olay eğer kundaklamaysa, bu dedektif hemen anlar.
00:00:58 YAZI Biyuti. Kimyasal alerji köpeği. – Luvizvil, Teksas.
ANLATICI Luvisvil, Teksas bir Dallas banliyösü. Tara Millır ve yedi yaşındaki tazı, pitbul kırması, kimyasal analiz köpeği olan Biyuti burada yaşıyor. Tara, kimyasal maddelere karşı aşırı derecede hassas. Bir sigara dumanı, parfüm kokusu ya da temizlik malzemesi bile ciğerlerinin iflas etmesine sebep olabilir. Biyuti’yi almadan önce Tara sürekli acil servise kaldırıyordu.
00:01:33 TARA Kriz geldiğinde, genelde göğsümde bir ağrıyla başlıyor. Sonra
birden nefes alamamaya başlıyorum. Çok ağrı verici bir durum ve canımı yakıyor.
ANLATICI Gıreg Vilcoks sağlık ekibinden biri ve sık sık Tara’yı kurtarmaya geliyor.
00:01:52 GREG Eğer çok ağır bir reaksiyonsa ve hemen bir doz adrenalin
vurulmazsa, bilincini kaybeder ve hemen ölür.
ANLATICI Biyuti, Tara daha onları koklamadan kokuları ve kimyasalları algılıyor. Tara, Biyuti olmadan süper markete gitme riskine giremez. – (00:02:23) Bu temizlik malzemesini koklamak onu hasta edebilir. Biyuti, Tara’nın krizlerini tetikleyecek her türlü kokudan onu uzak tutmak üzere eğitildi.
TARA Benim için tehlikeli veya zehirli olduğunu düşündüğü bir koku aldığında, beni durduruyor ya da önüme geçip kafasıyla beni bacaklarımdan geriye doğru itiyor. Bunu her seferinde yapıyor. – (00:02:53) Sorun yok. Tamam.
ANLATICI Tara’nın bu durumu, dokuzuncu sınıfa giderken başlamış. Okulundaki duvarlarda bulunan asbest çıkartıldığı zaman, Tara, çok büyük bir alerjik tepki göstermiş. Sonrasında da, her türlü toksik kokuya karşı alerjik tepki vermeye başlamış. – (00:03:13) Sık sık kriz geldiği için, Tara okulu bırakmak zorunda kalmış ve eğitimine evde devam etmiş. Biyuti’yi kendine arkadaş olsun diye almış. Biyuti’ye kötü davranıldığı için, başlarda ürkek ve gerginmiş.
00:03:26 TARA Aslında o çok tatlı bir köpekti. Onu bir kere yürüyüşe
çıkardım ve birbirimize bağlandık. Herkesten korkuyordu. Duyduğu seslerden irkiliyordu. Her şeye tepki veriyordu.
ANLATICI Tara, onun insanlara karşı güvenini yeniden kazandırabilmek için çok çalışmış. – Biyuti’nin pitbul genleri daha baskın. Amerikan Pitbul Teriyerleri, güçlü ve atletik yapıdadır ve tüyleri de kısadır.
TARA Harika iş köpekleri. Sahipleri için her şeyi yapabilirler. Yani eğer bunu yapmak zorunda kalsalar, hayatlarını sizin için seve seve feda edebilirler.
00:04:02 ANLATICI Biyuti bir pitbul ve tazı kırması. Bu da onun normal pitbullara
göre daha gösterişli ve çok daha hızlı olmasını sağlıyor. – Tara, Biyuti’yi aldıktan kısa bir süre sonra, kimyasallara alerjisi olduğunu öğrenmiş. Bu yüzden Biyuti’yi kendisinin kriz geçirmesine sebep olan nesnelere karşı eğitmeye karar vermiş.
Tara, öncelikle Biyuti’yi, güçlü bir kokusu olan ama onun kriz geçirmesine sebep olmayan tarçınla eğitmeye başlamış. Eğitimlerde, tıklama ve ödül yöntemini kullanmış. İstenilen şey yapıldığında aleti tıklatıyor ve ödül veriyor.
00:04:38 TARA Aferin sana! Aferin sana oğlum!
ANLATICI Biyuti’nin böcek ilacı, çamaşır suyu ve sigara dumanı gibi zehirli koku eğitimlerinde Tara’nın dostları yardımcı olmuş. – Tara, Biyuti’yi özel olarak tasarlanmış bir telefonla da eğitmiş.
TARA Biyuti!
ANLATICI Bir düğmeye basınca, 911 ekranında Tara’nın adı ve adresi çıkıyor ve hemen yardım geliyor.
TARA Aferin sana! Yeniden dene. Aferin sana.
ANLATICI Biyuti, Tara’nın yeniden toplum içine çıkabilmesi için gerekli olan güveni ona vermiş.
00:05:15 TARA Artık üniversiteye gidebilme şansım var. Normalde
yapamayacağım bir çok şeyi artık yapabilirim. Hasta olduğum için sürekli işten atılıyordum ama artık kariyer sahibi olabilirim. Yani normal herkesin yapabildiği her şeyi yapabilirim. Biyuti, bak. Aferin sana.
ANLATICI Ama Biyuti onunla okula gidemeyebilir. Çünkü birkaç ay önce bir sağlık çalışanı yüzünden travma geçirmiş.
TARA Hastaneye götürülecektim. Kapıyı açtılar. İçeri girdim. Biri Biyuti’yi aldı ve onu dışarı fırlattı. Onu ambulanstan sokağa attılar. – Köpeğimi tamamen yok ettiler. Bu onun, annesinin hayatını kurtarmaya gelen ve güvenmesi gereken insanlardan korkmasına sebep oldu. Biyuti o zamandan beri değişti. Eğer bir işi yapmak zorundaysa benim için yapıyor ama çok gergin. Artık çalışmak hiç hoşuna gitmiyor ve onu mutlu etmiyor.
00:06:07 ANLATICI Tara, Biyuti’nin emekli olmasını istiyor ama işi başka bir
köpeğe devretmeden bunu yapamaz. Bunun için iki ay önce bir Avustralya çoban köpeği olan Kodi’yi almış.
TARA Aferin sana!
ANLATICI Biyuti, onun eğitiminde yardımcı oluyor. – Tara’nın alerjik olduğu nesnelere yaklaşınca onu geri itiyor.
TARA Aferin sana!
ANLATICI Tara yarın okula başlayacak ve Kodi’yi yanında götürmek istiyor.
TARA Hadi çocuklar!
ANLATICI Parktaki testi geçmeyi başardı. Ama Tara’nın ona hayatını teslim edebilmesi için babasının yardımıyla onu bir alış veriş merkezinde son bir teste daha sokacak. – Tara ve Biyuti önceden gidip tehlikeli bölgeleri öğreniyor. – (00:06:58) Kodi’nin, okuldayken Tara’yı çok parfüm kullanmış öğrencilerden uzak tutması gerekiyor. – Biyuti, Kodi’nin tepki vermesi gereken yeri belirliyor. – Şimdi Kodi’nin sırası.
00:07:14 TARA Hayatını yeni bir köpeğe emanet etmek insanı oldukça
geren bir durum.
ANLATICI Eğer Kodi parfüm kokusuna tepki vermezse, Biyuti’nin emekliliği ertelenmek zorunda kalacak. – (00:07:35) Kodi, parfüm kokusuna tepki veriyor.
TARA Aferin sana. Aferin oğlum. Aferin.
ANLATICI Sınavı geçti. Biyuti, arkadaşını kutluyor.
00:07:48 TARA Düşündüğümden çok daha iyiydi. Oraya vardığımız anda
tepki verdi. Bu durumdan çok mutluydu. Bugün buraya ilk geldiğimize göre bok daha güvende hissediyorum. Umarım yarın ölmeme sebep olmaz.
ANLATICI Bugün, Tara’nın okuldaki ilk günü. Çok gergin ama Kodi’ye bunu hissettirmemeye çalışıyor. – Kodi, Tara’yı parfüm kullanmış kişilerden ve alerjik olduğu diğer kimyasal kokulardan uzak tutmaya çalışıyor. Etraf güvenliyse, Tara’nın geçmesine izin veriyor.
00:08:23 TARA Bu sabah evden çıktığımda ölümüne korkuyordum. Ama beni
hayal kırıklığına uğratmadı. Burada çok fazla parfüm kullanmış insan vardı ama ben hiç birinin kokusunu almadım. Köpeğim beni geri çektiğinde, oh çok fazla parfüm kullandığım için mi diye soruyorlar. Ondan daha fazlasını bekleyemezsiniz değil mi?
ANLATICI Tara’nın Kodi’ye Biyuti kadar güvenebilmesi biraz zaman alacak. Biyuti, Kodi için iyi bir öğretmen. Artık emekli olabilir ama o her zaman Tara’nın favorisi olmaya devam edecek.

KedimVar
KedimVar

119251

Bayiliyor*

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 712 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80266 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR