Lise Hayatında Köpek Sahiplenmek

ByMax
ByMax

2197 Puan

Arkadaşlar kuzenim okullar açılınca liseye başlayacak ve yoğun bir okul hayatı olacak bir köpek sahiplenmeyi çok istiyor ama babası karşı yoğunluğundan dolayı o da konuyu bana açtı rüyasına kadar girmiş çıldırmak üzere galiba :) dediğim gibi o konuyu bana açtı bende size açıyorum ne yapmalı sizce

76 CEVAP

Liseye gidiyorum ve 3 köpek sahibiyim golden, pitbull ve pekinez olmak üzere. Çok rahat bakabiliyorum. Özellikle sınav haftası çok yoğun olmama rağmen günde en az 4 saatimi ayırıyorum. Ve gerçekten fedakarlık gerekiyor. Okulun 8'de başladığını düşünürsek sabah en geç 5.30'da kalkıp 1 saat kadar yürütmesi gerekiyor. Kuzeniniz okuldan yorgun gelip şöyle bir uzanmak yerine kıyafetini dahi değiştirmeden köpeği çişe çıkarmayı, bebekken çiş eğitimi vermek için gerekirse uykusuz kalmayı, öğrenci haliyle iki haftada bir aşıya götürüp en az 40 lira vermeyi, günde 4 saat kadar zaman ayırabilmeyi kabul ediyorsa alsın. Ama baştan söyleyeyim ailesinin onayı yoksa ne olursa olsun düşüncesinden vazgeçsin. Bir yerden sonra o köpeğin tüy, çiş gibi sebeplerle evden gideceği kesin çünkü.

mustafaparlak
mustafaparlak

2535

Ailesinin hevesli olmadığı açık. O hayvan ortada kalırsa ne olacak? Onun yerine bir üniversiteyi kazandıktan sonra alsın.

mustafaparlak
mustafaparlak

2535

Bence hiç de iyi bir dönem değil. Lise yoğun bir dönem. Özellikle de lise dört. Köpek bakımı hiç de kolay değil. Köpeğin bakımını yapmakta zorlanır ve sahiplendirmek zorunda kalabilir bu da onu daha çok üzer.

SelinTuksal
SelinTuksal

118368

lise dönemi kçpeek bakabilmek için en iyi dönem ancak kuzeninizin hava karardığında dışarıda geniş bir alanda köpeğini gezdirmesine izni varsa tabii.

mustafaparlak
mustafaparlak

2535

Köpek 1 yıl mı yaşayacak?

mustafaparlak
mustafaparlak

2535

Ki zaten lise 4'te bir tık daha fazla ders çalışmak zorunda. Tabii ki ben de bütün gün test çözme taraftarı değilim ama maalesef ülkemiz de iyi bir üniversiteye gidebilmek için bu gerekiyor. Ve o bir tık bile köpeğin bakımının yapılmasını zorlaştırır. Eğer ev bahçeli değilse o hayvanın günde en az 2 kez yürüyüşe çıkması gerek. En basit örnekten biri.

mustafaparlak
mustafaparlak

2535

Bence o hayvana gerektiği gibi bakamaz. Zihnini açacak olsa da o, o yürüyüşe çıkarmaz. Hayvana da yazık olur. Kendisi istiyor diye bakamayacağı bir köpeği almasın. Bencilliğin alemi yok.

mustafaparlak
mustafaparlak

2535

O zaman siz de bakabileceğini tanımadan bilemezsiniz hanımefendi. Eğer sizin yüzünüzden o köpek alınırsa ve sonra terk edilirse ne olacak? :)

mustafaparlak
mustafaparlak

2535

Zaten, ben görmemiştim, kuzeni çok yoğun olduğunu yazmış. Terk etmese, köpeğini çok sevse bile gerekli bakımı yapamaz "bence". Yürüyüş kısmı basit bir şeydi. Bu hayvan eve gelince de bir sürü ilgi ve alaka bekleyecek. Oyun, tarama, banyo, aşı.... daha aklıma gelmeyen bir sürü şey.

Aydancat
Aydancat

2550

Universite sinavlarina hazirlanirken sorun olur bir tek onun disinda gayet kolay

mustafaparlak
mustafaparlak

2535

Kediyle köpeği bir tutabilmeniz de komik :)

radeha
radeha

667

Bence bakamaz. Özellikle lise sonda zorlanır.

mustafaparlak
mustafaparlak

2535

Bende eskiden 1'den fazla kedi bakmış bir insanım ve bence hiç de 1 ya da 4 kedi bakmışsınız maddiyat haricinde değişmiyor. Hatta kedinin arkadaşı olduğu için daha kolay oluyor.

mustafaparlak
mustafaparlak

2535

Son yorumunuza katılıyorum Selintuksal ve iyi geceler diliyorum.

mustafaparlak
mustafaparlak

2535

Daha önce 1'den fazla kedi bakmış olduğumu söylemiştim.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 4633 Görüntüleme
  • 76 Cevap
  • 3 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80086 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR