6 Aylık Erkek Van Kedim Var Dişi Bulamıyorum Sizce Kısırlaştırmalıı Mıyım Dişi Mi Araştırıyım?

Sebnemakar
Sebnemakar

643 Puan

Kısırlaştırmak mı mantıklı dişi bulmak mı?


85 CEVAP

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Sağırlık beyaz oldukları için ve aslında beyaz dışında renk olabilen bir ırk, insanların isteği ile sürekli beyaz renklerin çiftleştirilmesi ile bu hale gelmiş diye biliyorum. Sağırlık hiçbir şekilde normal iyi bir şey gibi görülmemeli,bu bir hastalık bence.
Birde erkek kedi sahibi olarak yavrular üstünde hakkınız neredeyse hiç yoktur. Babalık hakkı 1 tanedir,fazla yavru olursa 2 taneye çıkabilir. Yani size verilen kadar yavrunun üstünde hakkınız vardır. Geri kalan yavrular satılabilir, kötü muamele görebilir,her türlü şey olabilir. Dişi sahibine kalmış bir durum bu.
Kısacası yavruların hepsine bakarım,iyi yerlere sahiplendiririm gibi bir düşünceye kapılmayın. Dişi sahibi izin vermezse elinizden hiçbir şey gelmez.
Ayrıca sizin kediniz secereli bir Van kedisi değil ise soyu tükenmesin diye üretmek mantıksız bence çünkü %100 safkan olduğundan şeceresi olmadan emin olamazsınız dolayısıyla saf Van kedisinin soyunu devam ettirmiş olamazsınız. Bunu yapan bu işin eğitimini almış yetiştiriciler varken bu işi onlara bırakmak en iyisi olur bence.
Yerinizde olsam kısırlaştırırdım kedimi.

NehirC
NehirC

2449

Ben de Scottish fold umun yavruları olsun çok istiyordum. Fakat sonra Scottish lerde yanlış eşleşme olunca sık rastlanan bir eklem hastalığına sahip olduğunu öğrendim. Şimdi ne kadar üzülsem de çiftleştirmeyeceğim. Çünkü yavrularında da bu hastalığın olma ihtimali yüksek. Ve eğer yavruları bu hastalığa sahip olurlarsa ömür boyu ağrı çekecekler. Sizin kediniz de sağırmış. Düşünsenize ya yavruları da sağır olursa? Evet anlıyorum yavruları olsun istiyorsunuz ama o yavrular sağlıklı olmadıktan sonra ne fark eder ki? Düşünsenize ömrünüz boyunca kimseyi duyamıyorsunuz. Biraz saçma bir örnek belki ama en basitinden sahibinin adını söylediğini duyamayacak. Siz sağırlığı hastalık saymıyor olabilirsiniz ama ne yazık ki öyle. Bir engel. Siz kedinizi çiftleştirirseniz engelli yavrular doğabilir. Lütfen kedinizi çiftleştirmeyin. Benim burada bunu yazmam hiçbir şey değiştirmeyecek biliyorum. Sadece sizin anlamınızı sağlamaya çalışıyorum. Lütfen yanlış anlamayın. İyi geceler.

DogaM
DogaM

1045

Ben sadece gözüme çarpan ufak bir noktayı belirtmek istedim.
"Ayrıca sizin kediniz secereli bir Van kedisi değil ise soyu tükenmesin diye üretmek mantıksız bence çünkü %100 safkan olduğundan seceresi olmadan emin olamazsınız dolayısıyla saf Van kedisinin soyunu devam ettirmiş olamazsınız." demiş Dollfacepersian. Siz de kedinizin safkan olduğunu söylemişsiniz. Ama şimdi de kedinizin annesinin sokakta yaşayan bir Van kedisi olduğunu söylediniz. Yani babayı bilmiyorsunuz. Yani kediniz büyük bir ihtimalle safkan değil, kırma. Bu da demek ki eğer kedinizin yavrusu olursa Van kedilerinin soyunu devam ettirmiş olmayacaksınız. E çünkü kediniz safkan değil. Ayrıca tamam kısırlaştırmak istemiyorsunuz anladım. Ama bu illaki çiftleştirmek zorunda olduğunuz anlamına gelmez. Yani tamam kısırlaştırmayın ama çiftleştirmeyin de. Ama siz çiftleştirme konusuna takmışsınız. Kediden çok çevrenizi ve kendinizi düşünüyorsunuz. Bence "kediler sağır doğsa ne olur ki, kedi işte" havalarında gibisiniz. Sokağa atılan onca kedi var. Ya sizin kedinizin yavrularının da ya da sizin kedinizin yavrularının yavrularının da sonu sokak olursa? Siz sadece kedinizin yavrularını düşünüyorsunuz. Ama o yavruların da yavruları olacak ve bu böyle sürüp gidecek. Sonunda o kedilerden bazılarının sonu da sokak olacak ve bu sizin suçunuz olacak.

sekersoytolga
sekersoytolga

1805

Ya afedersiniz de,komşularınızın kedi isteği size mi kaldı ?? Komşularınızın vericeğiniz yavruları üretip satmıcağını,yavruların fazla gelip sokağa bırakmıcağını nerden biliyosunuz ?? Van kedisi bırakılır mı saçmalamayın de tam olsun. Sokaklarda barınaklarda ne kadar cins kedi köpek var bilmem farkında mısınız. Siz şuna açık açık deyin ki ben kısırlaştırmaya o kadar para vermek istemiyorum. Yavrulatıp masraflarını çıkarsın diye komşularıma satıcam Ona buna satıcam. Biraz mantıkla hareket edin ya. Hayat arkadaşlar bunlar. İnsanlar gibi tutku şehvet gibi hisleri olmayan,sadece üreme iç güdüsüyle çiftleşen canlılar. Kısırlaştırarak onlardan bişey almıyosunuz,aksine sokağa atılıcak belki bi yavruyu kurtarmış oluyosunuz. Van kedisininin nesli size mi kaldı ? Van belediyesi,türkiye cumhuriyeti devleti nesli tükenen canlılar için çalışma yapmıyosa siz elinizdeki şeceresi bile olmayan kedinizle mi kuratırıcaksınız Van kedisi türünü.

sekersoytolga
sekersoytolga

1805

Ve ısrarla anlatmaya çalıştığım şey sizin sokağa bırakıcağınız değil. Verdiniz bi aileye,herşey çok güzel. Üç ay geçti beş ay geçti,evin hanımı bu çok tüy döküyo dedi. Alerjisi olduğunu öğrendi(!),hamileydi Doğum yaptı bebeği oldu aman bebeğimin ağzına burnuna kıl tüy kaçar dedi bla bla bla bu liste uzun ve sokağa attı. Kim bunun sorumlusu ??

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Aek
Bilip bilmeden genelleme yapmayın. Hiç bir koşulda oğluma zarar verecek bir şeyi kendime yararı var diye yapmam. Kısırlaştırma hakkında yaptırmadan önce onlarca yerden araştırma yaparak karar verdim ve sadece ve sadece oğlumun iyiliği için kısırlaştırdım. Siz kısırlaştırmaya karşınız diye kısırlaştırmayı savunanlara böyle terbiyesizce davranmaya hakkınız yok.

aek
aek

645

ksırlaştırmaya karşıyım ve devam etmesi gereken bir soyu var van kedileri yok denecek kadar azaldı ve van kedilerininde gözleri farklı olcak diye birşey yok kaç yavrusu olursa sahiplenirim kısırlaştırıp yazık etme

ilknrdaisy
ilknrdaisy

12806

Merhaba erkek kedi sahibiyim, öncelikle kısırlaştırmak tamamen sizin kendi düşüncenize kalmış, kediniz henüz ergenliğe girmedi sanırım, erkek kedilerde ev içerisinde ergenlik biraz sorunludur. Bazı kedilerde (Çok azında) rastlanılmasada sitede kedim yatağa işedi gibi, ya da kedim evden kaçtı gibi başlıkları okursanız hep erkek kedilere rastlarsınız,bende hiç istemezdim kısırlaştırmak ancak gözümün önünde hiç yavrusunun olmayacağını bile bile bu duruma dayanamadım pencere kenarına geçip sokağı izleyip dışı kedi sesi dinliyordu, her gün ama her gün evin içerisine çişini yapıyordu ve malesef o koku normal idrar değil çok daha anlatamadığım bir koku, en kötüsü en ufak boşlukta kapıdan kaçmaya çalışıyordu kaç kez apartmanda arkasından koşup yakaladım anlatamam. Bunlar evde mutsuz olduğundan değil hormonlarından dolayı. Sadece bizim psikolojimiz değil onunda psikolojisi bozulmuştu. Şimdi yanına dişi kedi alsanız bir kez yavrulasalar daha yavrular meme emerken, erkek kedi her daim kızgınlıkla olduğu için dişi kediniz yine kızgınlığa girecektir. Sürekli çiftleşip üremeye başlayacaklardır, ayrı oda vs. Çözüm olmaz bu soruna. Siz 3 yavruya yuva bulurken bir bakmışsınız kediniz yine gebe :/ Ben size erkek kedi sahibi olarak kısırlaştırmanizı tavsiye ederim, dişiler kadar uzun ve yorucu bir operasyon değil aynı gün içerisinde toparlanıyorlar. Yinede şahsi gorusurunuze kalmış :)

Friolero
Friolero

12756

5 sayfa tartışacak ne vardı bunda :d


Ben her zaman kısırlaştırma taraftarıyımdır ama sizin kararırınız bu. madem bu kadar çok isteyen var yakınlarınızdan dişi kedi sahiplenin.

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Hanımefendi konu zaten yeterince uzamış daha fazla uzatmadan bana yazdığınız cevaba cevap vereceğim.
Sağırlık bir engeldir,normal bir şey değildir. Hastalık derken bunu kast ediyorum. Siz bunu böyle görmeyebilir, kabul etmeyebilirsiniz ama bu böyle kabul ediliyor.
Ben "dişi arıyorum bulamadım " cümlesini sahiplenmek için arıyorum değil çiftleştirmek için arıyorum olarak anlamıştım. O kısımları o yüzden yazdım. Çiftleşmek için dişi ararsanız olacaklar bunlar. Bende erkek kedi sahibiyim ve bir dönem oğluma eş aramıştım. O dönemde edindiğim bilgiler bunlar. Sonrasında hiç çiftleştirmeden kısırlaştırdım. Çok da memnunum bundan.
Dişiyi sahiplenmekle ilgili olarak ilknrdaisy 'e cevap vermiş zaten. Aynen katılıyorum.
Safkanlık konusu ise kedinizin dedesinin dedesine kadar saf Van kedisi olduğunu bilmiyorsaniz %100 safkan olduğundan emin olamazsınız. Soyda bir tane bile safkan olmayan Van kedisi var ise kediniz safkan değildir.
Benim kedim görünüş olarak tam bir İran kedisi,anne babası da görünüş olarak İran kedisi bildiğim kadarıyla ama %100 safkan olduğundan emin değilim aynı sebepten.
Soyun devamı konusunda da yorumlarda görünce yazdım,size yönelik değildi siz yazmadiysaniz.
Son sayfadaki yorumunuzdan anladığım kadarıyla biraz daha büyünce kısırlaştırmayi düşünüyormuşsunuz. Sevindim bunu,bunun hakkında da birkaç şey söylemek istiyorum. Kedinizde ergenlik davranışlarının edinsel kalması gibi bir durum olabilir. Koku bırakma, eşyalara çiftleşme davranışları gösterme gibi şeyler kısırlaştırma sonrası da edinsel olarak devam edebiliyor maalesef. Buna dikkat etmenizi( mesela eşyaya battaniye gibi şeylere çiftleşme davranışları yaparsa uyarıp engel olmak gibi) tavsiye ederim.
Umarım ne karar verirseniz verin oğlunuz ve sizin için en iyisi olur..

akitalove
akitalove

19709

@aek kullanicisina katiliyorum van kedileri çoğalmaları gereken bir cins ve illaki de cok sevenleri ve sahiplenmek isteyen bir sürü aile cikacaktir fakat 6 aylık bir erkek kediden dölü yetersiz olabilir bu yuzden 1 yas gibi ciftlestirirseniz yavru verimliligi daha fazla olur :)

sekersoytolga
sekersoytolga

1805

Golden,Labrador,Alman çoban köpeği gibi köpeklerde genetik olarak kalça çıkığı yatkınlığı var. Sizin gibi düşünen insanlar yüzünden sokakta orda burda bir sürü var bu köpeklerden. Sebep ?? Ay benim köpeğim anneliği tatsın. Ay benim köpeğim babalığı tatsın. Ya bırakın arkadaşlar bu lafları. Siz bu hayvanları kendinizi tatmin etmek için yavrulatıyosunuz,ona buna verip yaranmak için yapıyosunuz,oraya Buraya satıp parası için yapıyosunuz. Bırakın artık bu işleri. Bi türün neslini kurtarmak sizin 6 aylık kedinize kalmadı. Komşularınız kedi bakmak istiyosa sokaklarda bir sürü cins kedi var. Şu an tam olarak sitemin bahçesinde russian blue var. Pet shoplardan kaç paralara aldıkları cins işte,ne işi var sokakta ?? EGO’nuzu başka şekilde tatmin edin.

ilknrdaisy
ilknrdaisy

12806

Bu arada yanlış anlamayın ilk kez kedi baktığınızı söylemişsiniz bende size kısırlaştırmak için nedenleri saydım, malesef ki kısır olmayan erkek kedi dişi kedinizi sürekli rahatsız edecektir, erkek kediler her daim eşleşmeye hazırdır belirli bir dönemi yoktur. Eminim ki belirli bir süre sonra dişi kedinizin sürekli yavrulaması sizinde içinizi üzecektir :( bu yolun sonu her şekilde aynı yere çıkıyor. Sizin yinede iyi bilgiler almak için kısır olmayan erkek kedilerle ilgili yazıları okumanızı tavsiye ederim,sizi anlıyorum kısırlaştırmak ben ve ailem içinde zorlu bir süreçti çünkü

pisicikpisicik
pisicikpisicik

10660

erkek kediler 1 yaşından önce kısırlaşmamalı,9-10 aylık olunca kızgınlığa girerler

Sebnemakar
Sebnemakar

643

Yanlış biliyorsunuz :) Van kedileri iki gözü farklı , iki gözü kehribar yada iki gözü mavi olur. Kedimin annesi iki gözü farklı Van kedisi. Van’da yaşıyorum biraz daha araştırırsanız örneğin Van kedi evi ne gitme imkanınız olursa öğrenirsiniz. Van kedisi çiftleşmelerinde göz rengi anne babanın ne renk olursa olsun yavrunun gözlerinin farklı olma oranı %16’dır.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 5221 Görüntüleme
  • 85 Cevap
  • 3 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78354 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR