En İyi Kedi Maması Hangisi ?

3 yaşında tekir cinsi bir kedim var 3 yıldır whiskas veriyorduk ama kusmaya başladı veterinerimiz mama değişikliği yapmamız gerektiğini söyledi en iyi kedi maması hangisi ?

80 CEVAP

dilanbulent
dilanbulent

17235

En iyi kedi maması diye bir şey yoktur. Dünyanın en pahalı maması da olsa kedinin sevmeme olasılığı olabilir veya kediye kötü gelme olasılığı vardır. Dünya üzerinde şikayeti bulunmayan bir mama yok yani. Genel olarak en çok tercih edilen ve en az şikayet oranına sahip mamalar Royal Canin, Proplan, Hills markalarıdır. Benim şahsi tavsiyem her zaman bu en çok kullanılan mamaların alınması yönünde.

LilaMiaLuna
LilaMiaLuna

13980

Whiskas hiç ama hiç iyi bir mama değildir, ben sokakta ki kedilere bile vermem öyle düşünün. En iyi kedi Mamaları şunlardır:
Orijen
Acana
N&D
Fitmin
Mera
Nature's Variety
Sanabella
Bozita
Optimeal

dilanbulent
dilanbulent

17235

La Vital markasına üst segment diyen veteriner herhalde ya mamalardan habersiz ya da kendisi sattığı için öyle diyor. Şu mama konularında en ufak bir araştırma yapan insan bile La Vital'e üst segment demez. Samimi diyorum şunu benim veterinerim dese direkt veteriner değiştirirdim bir daha gitmezdim

Mia_____
Mia_____

2981

Tahilsiz mama kullanayim da deme protein oranı çok fazla mamalarda şikayet çok oluyor. Dengeli mama kullanın içinde tahıl da olsun et oranı da iyi olsun en iyi şey dengeli mama kullanmak . Royal caninin dengeli olduğunu düşünüyorum. Felicia kullandık çok memnun kalmadım .

Cennet29
Cennet29

123875

Her kafadan başka ses gelecek herkes başka mama kullanıyo kedisine yarayanı öneriyor. Siz hills aldınız hala daha hills tekire uygun değil mi diye sormayın deneyip göreceksiniz kedinize yararsa severse devam edersiniz herkes deneneyerek doğru mamayı buluyor . Bence sevecek çünkü şuana kdr cok kötü mamalar tatmış. 😊

Whiskasta domuz eti varmış yeni öğrendik pro planı önerdi veterinerimiz ama kafamız karıştı iyice kaç ayda bir mama değişikliği yapılmalı ?

En iyi mamaları listeyebilirmisiniz ?

blue_hpood
blue_hpood

128183

domuz eti kedi için beslenme açısından sorun yaratacak bir içerik değil fakat whiskas’ın kendi içeriği problemli ve yetersiz. benim tavsiyem bütçenizi göz önünde bulundurarak içerik kıyaslaması yapmanız. ben yaklaşık 3 senedir n&d kullanıyorum ve sık sık et/balık/ciğer/kuzu haşlamayla, ara sıra da sulandırılmış yoğurt ve kısmi yumurtayla desteklemeye çalışıyorum ve memnunum. bütçenizi göz önünde bulundurarak acana, n&d, orijin, taste of wild içeriklerini değerlendirebilirsiniz. bozita da içerik olarak fena sayılmaz. dediğim gibi mutlaka içeriğini kontrol edin.

Mia_____
Mia_____

2981

Proplan, Royal canin gibi mamalar şikayetin en az olduğu mamalardir. En iyi diye protein oranı fazla mama aldım kedim hasta oldu ve geçmiyor aylardır. Size tavsiyem içeriği en iyi mamadan ziyade kedinize en iyi gelen mamayı kullanmanız tabiki icerigini de göz önünde bulundurarak. Mesela whiskas çok kötü içeriği de çok kötü . Fakat dediğim gibi Royal canin ,proplan gibi mamalar şikayet çok çok az ben Royal canin öneririm çünkü kullandım ve aşırı memnundum kedim parliyordu resmen Royal kullanırken. Ama tabiki size iyi gelir mi bilemem şikayet en az olan mamalardan kullanmaya başlayın bence kademeli olarak

Bozita güzel mi hiç denediniz mi ?

blue_hpood
blue_hpood

128183

bu arada ben hiç mama değişikliği yapmadım, sadece bir kez maddi sebeplerden felicia denedim, o da fena değildi. şimdi tekrar n&d kuzulu kullanıyorum. ben değişiklik yapmak gerektiğini pek düşünmüyorum fakat içerik olarak tavuk, balık, kuzu, hindi, bıldırcın vs olarak aynı markada değişim yapabilirsiniz. veya kedinize iyi gelen iyi içerikli mamaları senede bir değiştirebilirsiniz. bütçeniz dâhilinde et, balık vs haşlamayla desteklemeniz de bağışıklık ve beslenme için çok iyi bir seçenek:)

Proplan ve Bozitayı deneyeniniz oldu mu hiç ?

Kısır olmayan 3 yaşında ki kedimiz için bozita uygun mu sağlıklı mı sizce ?

LilaMiaLuna
LilaMiaLuna

13980

Zaten size üst segment Mamaları sıraladım bozita da iyidir proplan da

Bozita kısır olmayan bir kedi için uygun değil dediler ama yine de denemeye değer diyorsunuz öyle mi ?

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 5644 Görüntüleme
  • 80 Cevap
  • 4 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80266 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR