6.5 Aylık Kediye Olur Mu?

Senakca
Senakca

391 Puan

Arkadaşlar merhaba,
3 gün içerisinde kedimi kısırlaştırmayı düşünüyorum. Kendisi scottish fold Sabahları çok fazla bağırıyor kendini değişik şekillere atıyor ve hiçbir şekilde sevdirme olayı kalktı. Kendisi erkek. Daha önce yazdım 1 yaşını doldursun dediler. Ancak veterinerimle konuştuğumda püskürtme olayları yapmadan kısırlaştırmamızı söyledi sizce ne yapmalıyım?

81 CEVAP

lwb
lwb

120782

Veterinerinizi dinleyin, 1 yaşını beklemek için hiçbir bilimsel veri yok. Nasıl dağılmış bu şekilde anlamış değilim, kendini geliştirmeyen hekimlerin teorileri.
Kedileri 6 aylıkken bebek görme vs bunlar tamamen insani duygularla alakalı, onlar o aylarda bile birer anne baba adayı. Kedinizin cinselliği öğrenmesi çiftleştirilmicek bir kedi için mantıken de gereksiz, ayrıca öğrenmesi de bir kaç davranışın kronikleşmesini sağlayabilir.
Böbrek hastalığına yakalanır, o olur bu olur vs, binlerce kez yazdım ama yine yazıcam erkek kediler fizyolojik olarak bunlara müsaittir çünkü idrar yolları dardır, bu yüzden kısır olsa da olmasa kediniz siz onun yeterli su alımına dikkat etmek zorundasınız. Bol bol su ve yaş mama.

kayrae
kayrae

11267

geç yaşı bekleyip ameliyatı riskli hale getirmenin hiçbir manası yok. araştırmalarla kanıtlandı bu zaten. kristalleşme mevzusu kanalların çapının daralmasına bağlanıyor. ama araştırmaya göre pediatrik dönemde, 6 ay civarı ve bir yaşından sonra kısırlaştıran kedilerde idrar kanalı çapı ölçümleri aynı çıkıyor. böbrek ve idrar yolu problemleri yaşayan kedilerin en belirgin ortak özelliği kuru mama yemeleri. kalitesiz ve nem içeriği düşük beslenmeleri.

srplzngl
srplzngl

113865

Amerika’da barınak gönüllüsüyüm. Barınağa giren bütün yavru kediler pediatrik dönemde kısırlaştırılıyor. Yani yeterince yaygın. Kendi kedim de 9 haftalıkken kısırlaştırılmış barınakta. Başta endişe ettim, sonra araştırdım ve bir sıkıntı olmadığını öğrendim. Şimdi yetişkin, çiğ besleniyor, sağlığı yerinde. Kilo problemi bile yok erkek olmasına rağmen. Sürekli idrar tahlili yaptırıyorum, değerler olması gerektiği gibi.

Catloveerr
Catloveerr

13260

https://www.suzionline.com/kedi/kedilerde-kisirlastirma/?doing_wp_cron=1582065274.1381840705871582031250


Veterinerinize güveniyorsanız yaptırabilirsiniz paragöz olsa zaten bunu fark ederdiniz. 6 aylıkken kısırlaştırılan birçok kedi var.

lwb
lwb

120782

Ben size demedim, genelde konuşulan şeyler bunlar ama 6. ayda kısırlaştırmakla ilgili size bilimsel makaleler yollayabilirim bu bir teori değil asıl 1 yaşına kadar beklemem uydurulan birşey
Bazı ülkelerde pediatrik kısırlaştırma bile var yani 6. aydan bile küçük

kayrae
kayrae

11267

kedinizi düzgün beslerseniz böbrek ve idrar yolu problemlerinden endişe etmenize gerek kalmaz. amerika’da barınak kedileri pediatrik dönemde kısırlaştırılıyorlar.

Zeke
Zeke

118626

Arkadaşlar niye minnacık kedilerin önünde kavga ediyorsunuz kaç saattir.. sizi profil resmimdeki şekil izliyorum

Catloveerr
Catloveerr

13260

Sunmak zorunda değilseniz o zaman saçma sapan düşüncelerinizi dayatmaya çalışmayın. Gelmiş burada bilimsel açıklamalar gösteriyorlar siz hala ben okuyorum siz canisiniz demeye getiriyorsunuz. Okuyorsanız nereden okuduğunuzu söyleyip bizi de aydınlatın. Burada insanlara sataşmayın gerçekten olaya dahil olmayan biri dışarıdan baktığında çok komik gözüküyorsunuz.

lwb
lwb

120782

Hayvanı sadece kısırlaştırıp aç sussuz bi şekilde yaşatıyoruz sanki, kısırlaştırma objesi görmekmiş kxkdkxf
Sabır ya, ne insanlar var cidden

ygiz_mrtt
ygiz_mrtt

11583

"Erkek Kediler ile ilgili konuşuyorum sadece"


Erkek kedilerde erken kısırlaştırılmadan dolayı kaynaklanan böbrek rahatsızlığı, idrarda kristalleşme ve kesik idrar gibi yan etkileri var. "Dişi kedilerde" 6 aylık bir kedinin kısırlaştırılması normal olarak kabul edilse de cinsel yapısı dişi kedilerden farklı olan erkek kediler için işkence haline döneceği barizdir. Çünkü o bölgeyi sadece üremek için değil idrarını boşaltmak için de kullanıyorlar.Napsınlar konuşamıyorlar diye riskler göz önünde bulundurulmuyor ve belirti göstermeden miyavladı diye bıçak altına yatırılıyorlar sonuçta kedi bunlar kendilerini ifade edemez herşeyleri insanların rızalarına bağlı. 6 ay, yavrunun bebeklik ve çocukluk evresinden genç(ergen) dönemine geçtiği zamandır ve elbette bu zaman içerisinde cinsellik nedir bunu keşfedecek ama bu erkek kedilerin erkenden kısırlaştırılabilmesi için bir neden değil doğal süreçten ibarettir. Eğer kedinin ileride ki süreçte de devam edecek olan genital bölgeye bağlı bir hastalık var ise o zaman riski ortadan kaldırmak için teslter vs. Yapılır ve işte o zaman erken kısırlaştırma tavsiye edilir. Onun dışında kısırlaştırma gibi kediye birsürü faydası olan işlemin zararları ön planda kalır

lwb
lwb

120782

Bilimsel dayanağı yok mu? Yok artık.
Sağlık da değil bilim konuşturuyoruz, sürekli gelişen ve takip edilmesi gerekilen birşey hani.

srplzngl
srplzngl

113865

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6070019/


kalça çıkığı köpekler için bir risktir kediler için değil. bu araştırma raporunda doğrulanmış. discussion kısmında kedilerde pediatrik kısırlaştırmanın riskli olmadığından fakat köpeklerde, özellikle bazı ırklarda, durumun gözden geçirilmesinin daha doğru olduğu sonucuna varıldığı söyleniyor ve tartışılıyor.
zaten bu sorunun cevaplarında da bahsedildiği gibi köpeklerde küçük yaşta yarı, 1 yaşından sonra da tam kısırlaştırma yapılır. pediatrik kısırlaştırma kedilerde kalça çıkığı riski teşkil etmez.

srplzngl
srplzngl

113865

https://www.americanveterinarian.com/journals/amvet/2017/june2017/new-advice-on-sterilizing-kittens-earlier-is-better


artık insanlar 1 yaşından sonra kısırlaştırmanın gerekliliğini tartışmıyorlar bile. burada 6. ay mı daha iyi pediatrik dönem mi ondan bahsediliyor.

lwb
lwb

120782

Yardım! Kedim kısır ve işe yaramıyor. İşime yarıcak hale nasıl getirebilirim??


Bunu daha önceden yine yapmıştınız, güzel algı yönetiyosunuz:D
Bilimle kalın

Kevserhaksever
Kevserhaksever

13514

Kedim 7 buçuk aylıktı kısırlaştırdım 2 hafta olcak ve gayet iyiyiz 2 haftada bile o eski halinden eser yok gayet huzurlu ve keyifli üzgün üzgün bana bakmıyor yafa miyavlamıyor kapılarda. Beslenmesine şimdiden özen göstermeye başladım haftada 1 verdiğim yaş mamayı şuan 3 veriyorum onun dışında da evde kendim kedi çorbası yapıp veriyorum. Kediniz uygun kiloda ise bir sorun olmayacaktır. Biz operasyona girdigimiz zaman 4 kılo 500 gramdık. Kedinin yaşı ile değil beslenme şekli ile ilgidir yaşadığı rahatsızlıklar. Kısır olmayan erkek kedilerde de idrar yolu problemi görülebiliyor. Eğer kedim 6 aylıkken kızgınlığa yoğun girseydi o zaman da kısırlaştırma yapardım. Vakitli kısırlaştırma işlemi sonrası kedinizde oluşabilecek kötü huyları da engellemiş olursunuz. Az kolumla çiftleşmedi benim kedim şuan tek sorunumuz hala gün içinde 1 kere muhakkak yapıyor yine o hareketleri. Uygun vakti ile yaptırın kısırlaştırma işlemini.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 4974 Görüntüleme
  • 81 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 93.103 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR