Çok Acil Bakın! Kedim Saldırıyor!

tofuiscat
tofuiscat

1172 Puan

Arkadaşlar öncelikle kedim doğum yapalı hemen hemen 1 ay olacak,2 hafta önce başka bir şehire taşındık,şimdi anneannemlerin evindeyiz ve burası eski evimize göre kat kat daha küçük. Geceleri kediyi odaya kapatmak zorunda kalıyorum 1 haftadır oyun oynatamıyorum kaldığı oda da küçük. Neyse evin durumu bu şekil. Buraya taşınmamız biraz vukatlı bi olay... Babam yavruların ve annenin olduğu kutuyu aşırı sarstı üzerindeki örtüyü falan attı hep,kedi yavruları ve kendini korumak için (korktuğu içinde)babamın peşinden koştu ama kediyi durdurmaya çalışan ablama saldırdı bacağını pert etti,birkaç gün sonra yine aynı olay oldu bu sefer babamın koluna saldırdı. Sonra buraya geldik işte.


2 gün önce ben anne kediye yemek verirken ablam yavruları sevmek için koltuğa oturdu. Ablam oturunca iki tane kırlent var onlar yavruların üstüne düştü anne kedi (tofu) hemen hırladı tısladı bağırdı ve ağzındaki yemeği çıkarıp ablamın bacağına saldırdı,diğer odaya kadar kovaladı mahvetmiş yine bacağını. 10 dakika sonra falan ablam odaya tekrar geldi bu sefer tofuyu sevmek için kendinden zarar gelmeyeceğini hissetirmek için geldi,karşı koltuğa oturdu tofu ne yapacak diye ben de ablamın yanındayım bir anda yine hırlayıp tıslayarak yapıştı kızın bacağını yine kovaladı başka odaya kadar kıyafetini falan yırtmış sonra anneannem bağırınca tekrar odaya geldi. 20 dakika sonra ablam eşyalarını almak için girdi odaya bende tofuyu sakinleştiriyordum ablam masayı çekince biraz ses çıktı tofuyu tutmaya çalıştım beni de patiledi ablamı kovaladı yine ve yine ısırmıştı anneannem bu kedi evden gidecek diyor. Bana anneme ve teyzeme saldırmıyor anneannemden korkuyor,ablama saldırıyor. Bugün gayet sakindi ben yerde tofu ve yavrulara bakıyordum kapı açıktı,odadan buzdolabı görünüyor ablam dolaptan bişey almış tofu ile göz gelmiş. Tam ben tofuyu sevecekken fırladı gitti yine yapıştı ablamın bacağına kanattı yine bu sefer ben bağırdım çünkü saldırmaya devam ediyordu tekrar odaya gitti ben de peşinden gittim -

76 CEVAP

Anonymus552223
Anonymus552223

145961

Yine insanlarin hatasini kedi ödeyecek yani. Oncelikle dogurtmamaliydiniz, hadi dogurttunuz diyelim anne kediler hassas olur, ordan oraya taşinmissiniz, tasinma sirasinda cok daha dikkatli olunmaliydi. Tasinma zaten stresli. Hayvanin psikolojisi kalmamis. Aşiri gergin ne bekliyordunuz ki? Simdi de digerlerinin hareketleri etkiliyor onu. Yavrulari nerede? Yavrularla onu sakin bir odaya alin ve siz de onlarla kalin yalniz olmasinlar. Anladigim kadariyla da ev kalabalik. Hataniz cok ailecek. Kediden hic anlamadiginiz belli.

Ozge00
Ozge00

131723

Kedinin suçu yok ona kızmayın. Siz kizdikca o daha cok hircinlasir. Anne içgüdüsü ile saldırmış ablaniza çünkü yavrulara zarar verdiğini düşünmüş. Cok normal bunlar. Ablaniz yaklaşmasin cok ve goz temasi kurmasin kediyle, yavrulara da yaklasmasin. Kedi onu tehdit olarak algılıyor Göz teması kurmasin o yüzden, dik dik bakmasin. Sakinleşir zaten birkaç güne unutur. Ondan sonra da yavruların yanında olmadığı bir zaman yere eğilip kedinin hizasina gelsin ve eliyle sevdiği mama falan versin. Zamanla gecer sakın bağırmayin, odaya kapatmayın veya vurmayın. Özellikle ablaniz uzak dursun şimdilik kediden :)

Zeke
Zeke

118626

Öf takmışsınız yargıya bilmem neye. Teselli edilmek için yazdınız belli ki ancak biz olayın duygu kısmında değil mantık kısmındayız. Haliyle o evde yaşamadığımız için. Empati kuramıyorum kendi adıma, çünkü resmen travma okuyorum. O kedinin travmasını.
Siz konuşabilir halledebilirsiniz ancak o kedi size bağlı bir hayat sürüyor. Çekip kapıyı çıkıp devam edemez. Empati kurmuyorum sizinle. O kedi ile kuruyorum. Ve acı çekiyorum kurdukça.
Kediniz ne yapsa hakkı çünkü psikoloji namına hiçbir şey kalmamış hayvanda.....
Doğum yapmış kedi dünyadaki en hassas canlılardan biri olur.
Siz tutup başka eve götürmüşsünüz. Zaten burada güven kaybı yaşamış. Ayrıca kediler istenmediklerini anlarlar.
Aynı zamanda evdeki gerginliği de.
Aile içi şiddet durumu gibi bir şey düşündürdünüz bana yazdıklarınızla.
O şiddetin suçunu zavallı hayvan çekiyor.
Teselli veremem ancak fikir istiyorsanız en en en acilinden sahiplendirin toptan o kedileri.
1 ay kadar geçici yuva olacak bir ev bulun....Sonrasında sahiplendirsin teker teker.
Hiçbirini ama hiçbirini sokağa bırakmayın. Ölürler direkt.
Canla başla nefes almadan yuva bulun hepsine.
Yavrular daha kolay da inşallah anne kediyi sahiplenecek vicdanlı birisi çıkar........

Anonymus552223
Anonymus552223

145961

Kedi sahiplenerek hata yapmissiniz evet, uzulerek hicbirsey cozulmuyoe, kedi de sizin hevesinizin kurbani olacak o da dogru. Evde herkes sahiplenmeli kediyi. Sokakta yasayamaz bunu gececeksiniz eve alisik hayvan sokakta buyumedi sonucta. Acilinden kisirlastirin emmeye devam ediyor. Yargilamaya hakkim yoksa bunlari yazip uzmeyeceksiniz. Yapilan cok fazla yanlis var bunlari soyluyorum. Cunku belli ki sizde anlamamissiniz hatayi. Kediyi sucluyorsunuz. Durduk yere saldiriyor diyorsunuz. Yargilama degil bu yapilan hatalari soyluyorum, cok uzuluyorum ama mecburum demek cok kolay. Hatayi gorup duzeltmek zor. Ama gec degil duzeltirseniz vazgecerler belki.

Anonymus552223
Anonymus552223

145961

Eve alisan kedi disarda yasayamaz. Yemek vermemeniz ceza oldugunu anlamaz daha cok stres olur. Yapacaginiz tek sey stres yaratan faktorleri azaltmak

Anonymus552223
Anonymus552223

145961

Burda olumsuz yoruma kizacak bir durum yok, olumsuz bir konuya cozum getirmeye calisiyoruz ona odaklanin egonuzu bir kenara birakip

sekerfare21
sekerfare21

115656

Oncelikle en kisa surede kedinizi kisirlastirin, ablanizla olan iliskisi konusunda da bu kadar ustune gitmemeli ablaniz. Biraz zaman verin sonra yemek vererek alistirir yine kendine.

Munevver42
Munevver42

858

Okurken içim darlandı. Umarım evden atmak isteyenlere vicdan gelir tez zaman da..

Zeynepalex
Zeynepalex

2376

Oncelikle çok geçmiş olsun. Artık neden olmuş, niye olmuş demek için çok geç, nasıl çozeniliriz onemli olan bu..
Öncelikle lütfen ablanız kediden ve yavrularından lütfen uzak dursun. İçgüsel olarak kedi ona saldıracaktır, şuan aşırı sinirli ve öfkeli bir kedi koruma içgüsüyle herseyi yapabilir. Lütfen ablanız gözüne gözükmesin, mümkünse 10gün falan..yavrularada kesinlikle yaklaşmasın.
Kediniz odasında yavrularıyla beraber yaşasın , kendini güvende hissetsin.. zamanla düzelir umarım ama yavrular büyüdüğünde bile öfkesi devam edebilir hazırlıklı olun.

Anonymus552223
Anonymus552223

145961

Hala gerginligi gecmediyse saldirir herkese, sakin huzurlu bir ortam olusmali

Anonymus552223
Anonymus552223

145961

Ablaniz veya baskasi yaklasmasin. Babaniz yolda neden kutuyu sarsti onu da anlamadim gerekirse onu ayri bir aracla goturmeliydiniz. Odada da yalniz birakmayin siz onlarla kalin

Yagizsolakk
Yagizsolakk

3184

O ablanızı tehdit olarak görmüş bundan dolayı yapılması gereken ilk şey sanki ablayla ilk kez karşılaşırmış gibi tanoştırma yapın ama ondan öncesinde kedinizi odasında bi rahat bırakın biraz kokusunu salsın yavrularına ilgi göstersin zırt pırt sevmeyin ANNE KEDİLER HIRÇIN OLURLAR!!!
**bundan dolayı bırakın kediniz bi hakimiyet kursun ev benim desin ve size hoşgeldiniz desin! Siz sürwkli üzerine giderseniz hem ona yazık olacak belliki gönderilecek hemdesizlere. ** uzatmayım kısacası ÖNCE MEKANI BENİMSESİN SONRA ZATEN SİZİNLE MUHATTAP OLUR. BİRDE YAVRILARA FALAN DOKUNMAYIN ÖZELLİKLE BU SÜREÇTE! ABLANIZ BOL BOL YAŞ MAMA YEDİRSİN EVE ALIŞINCA KEDİ!

Anonymus552223
Anonymus552223

145961

Hala anlamiyorsunuz ki... uzulup uzulmemeniz onemli degil, hayvan stres yasamis ve bunu duzeltmek sizin goreviniz, ama siz disari atmaya sicak bakiyorsunuz. Veya ac biraksam falan diyorsunuz. Biz size sorunu soyledik cozumu soyledik

Anonymus552223
Anonymus552223

145961

Ayrica sizin yasiniz kac bilmiyorum ama burda siz de kurbansiniz, aile ici siddet varsa. Fakat boyle bir konuda aman duzelir ne olacak dememizi bekleme. Durum ciddi

SBKart2207
SBKart2207

121826

Bence ablaniza karşı sinirinin geçmesi için bir iki gün bekleyin on dk sonrs zarar gelmeyeceğini hissettirmek için gitti demişsiniz ,bir de üst üste çok kez karşılaşmışlar.bence atmayın sokağa en azından yuva bulmayı deneyin. Strese girmiş hayvan . Hiç bir şey olmasa insanın enerjisinden etkileniyorlar. Herkes sevecen olsun . Bırakın gezsin evde neden gezmesine izin vermiyorsunuz. Oyun oynayın. Sevdiği mamalarla beslesin evdekiler ara sıra severken. Herkes kediye karşı sıcakkanlı sakin olursa ve kedinin evde dolaşmasına yardımcı olursanız kedinin sakinlesecegine inanıyorum

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 3177 Görüntüleme
  • 76 Cevap
  • 3 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80226 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR