Arkadaşlar Ben Köpek Ve Kedileri Kısırlaştırmaya Karşıyım

senemkaraca
senemkaraca

2068 Puan

arkadaşlar sizce her hayvanı kısırlaştırmaya gerek var mıdır?

20 CEVAP

nildogcat
nildogcat

13724

Ben bu konuda şöyle düşünüyorum sonuçta yavruları emzirmeyi bırakınca anne kedi diye birşey kalmıyor.O bu duyguyu tatsın diye niçin hayvanı hırpalayalım ki?Sonuçta sağlığı için kısırlaştırıyoruz.Yavru kedi bakmak istiyorsanız sokakta annesiz yavru kediler var.Ben herzaman kısırlaştırmayı öneriyorum:)

yanik_kedi
yanik_kedi

111672

Kısırlaştırmak kedinin ömrünü uzatır hayvanlarda annelik babalık iç güdüsü yoktur annelerde de en fazla 3 aya kadar vardır ardından oda yavrularını istemez ve kendinden uzaklaştırır bu yüzden kedinin ömrünü kısaltilacaği yerde kısırlaştırma işlemi yapılsa daha mantıklı olur :)

Yavru_kedii
Yavru_kedii

11361

Kısırlaştırmak sağlık için en iyisidir ömrü uzatır ve sokaklarda daha fazla sahipsiz yavru ya da kısacası hayvan olmasını engeller
Kedinin ya da köpeğin hakkı elinden alınıyor aslında ben 1 kere çiftleştirip sonra kısırlaştırma yönündeyim o da bunu tatmalı bence

senemkaraca
senemkaraca

2068

:D

yanik_kedi
yanik_kedi

111672

Uzatır değil kısaltır olacaktı kusura bakmayın:)

izzy
izzy

11296

Biraz araştırma yapın derim bu sizlik bir olay değil ve siz öyle istiyorsunuz diye sokakta yaşayan canların sorumluluğunu siz almıyorsunuz hayatınızda kaç kere barınağı ziyaret ettiniz ettiniz ise bu soruyu sormazdınız sokak kedi ve Köpekleri maalesef 1 aydan daha az yaşıyor kısırlastırmasın kimse ne olacak çuvallara koyup katliamlar devam edecek kedide köpekte emzirdikten sonra annelik hissini kaybedip yavruları bırakıyor sonuc ne oluyor ya dayak yiyor ya tecavüz ediliyor ya darp ediliyor yada öldürülüyor insanlar hayvanlara işkence etmeye devam edecek keşke onların da yasamına insan bulasmasa da rahatça yaşasa. ......

senemkaraca
senemkaraca

2068

:D hahah bencede haklısınn :))

Yavru_kedii
Yavru_kedii

11361

:))

Allah'ım bu kız ne kadar olgun şu an imrenmefpdim değil:)

İmrenmedim*

tika_waylan
tika_waylan

13980

Kisirlastirma sart tabi kedi ya da kopek buna uygunsa veterinerin onerisiyle.
Kisirlastirma hem kedinin kopegin sagligi icin onemli hem de sokak hayvani populasyonunun artmamasi icin onemli.
Kopegi ciftlestirdiniz ornegin ya da kediyi eger sizinki erkekse diside kalirsa yavrular o yavrular akibetini bilebilecek misiniz hayir. Peki ya birine 14 subat hediyesi ya da birinin cocuguna karne hediyesi olarak gittiyse genelde sonlari barinak oluyor malesef. Ulkemizdeki barinaklarin cogunu malesef Golden retrieverlar olustiriyor. Azimsanamayacak kadar da Husky ve Husky melezi var. Bebekken cok tatliydi ailenin birtanesiydi ama tuyu kakasi cisi aa anne hamile kaldi falan bir sekilde o arkadasa ver o ben bakamam desin ve dogru barinaga sokaga vs.
Kedinizi kopegini ciftlestirdiginiz hayvan hasta olabilir bunu da size sahibi soylemeyebilir o sekilde hastalik kapan cok mantar, corona vs.. Ah bir de yavrulada gecince gercekten cok zor oluyor..
Bir kedi kisirlastirilmaz yilda 3 kere dogursa her seferinde 4 yavru olsa 12 kedi e o 12 kedi de oyle cogalsa. Hepsine yuva bulunavilecek mi bazen cins hayvablari bile sahiplendirmesi ne kadar zor oluyor ki genelde ilk tercih olmalarina ragmen hele bir de melezse daha zor.
Kisacasi kisirlastirma hem nufus kontroli saglar hem de sefalet cekecek yeni kedicik kopekciklerin olmamasoni saglar.
Disi kedi yipranmaz her dogum sonrasi bir stres tuy dokumu olabiliyor her zmaan olmasa da ozellikle tuy dokumune cok denk geldim muhtemelen bu da strese dayaniyordu. Bir cok hastaliktan korur ve yasam kalitesini artirir kisirlastirma eger kisirlastirmazsaniz surekli ciftlestircek saglikli bir es bulamayabilirsiniz ve bu sekilde kizginlik donemini ciftlesmeden her atlattikca onda stres olacaktir. Ve bu da omrunden goturuyor.
Cok uzun oldu farkindayim ama emin olun daha bir cok avantaji var sayamadigim.

Yavru_kedii
Yavru_kedii

11361

:))

Yavru_kedii
Yavru_kedii

11361

Ayyyy çoooook mutlu oldum:)

Havanese_Siri
Havanese_Siri

14906

Kesinlikle size katılıyorum hayvanların doğasıyla oynamamak gerekiyor

Duman14
Duman14

14039

ya şöyle ki her zaman çiftleşebileceği bir eş bulamassınız sokakta çiftleşse o zaman anne kediyide almak gerekir yavrular için ama bence en az bir kere çiftleşmeli duygularla alakası yok bu dediğimin ama ben kedimin 1 kerede olsa yavrusu olmasını isterim zaten 1 yaşına kadar kısırlaştırma asla düşünmüyorum daha 6 aylık bile olmadı yinede kısırlaştırmak bir yerden sonra gerekli bence

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 2192 Görüntüleme
  • 20 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80266 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR