Minik Kızım Hakkında Sorular 2

dollfacepersian
dollfacepersian

132611 Puan

Herkese merhabalar yine ben ve bebek kedi bakımında uzun yıllardır alakadar olmadığım için gelişen sorular:))
1.Oğlumu ve kızımı virus testi yaptıracağım bir sorun olmazsa.Tam olarak hangi testleri yaptırmalıyım?
2.Kızım oyun ve kaşınan dişleri için ısırıyor.Beni avlıyor.Bunu engellemek için canımın yandığını belli edip şşşt deyip oyuna ara veriyorum
Bunun için diş kaşıma oyuncakları ve kedi oltası almayı düşünüyorum.Başka neler yapabilirim böyle davranmaması için?
3.Kızım virus testi ve aşıları olmadığı için bir odada kapalı yaşıyor.Tüm ihtiyaçları orada ve tabi ki gün içerisinde yanına gidip ilgileniyoruz.Fakat o minicik
bir bebek ve hep yanında birileri olsun istiyor ama bu mümkün değil.Kendini yalnız hissetmemesi için neler yapabilirim?
4.Kızım 1,5-2 aylık ve 500 gr. Aşı ve kan alımı için küçük mu?
5.Tuvaletini yaptıktan sonra poposunu ılık suyla ıslattığım pamukla temizliyorum.Bunu yaparken çok miyavlıyor ve kaçmaya çalışıyor.Neden böyle yapıyor olabilir?
6.Diş fırçalama,taranma,tırmalama tahtası alışkanlıkları edinmesini istiyorum.Bunları nasıl öğreteceğim hakkında önerileriniz var mı?
7.Şuan bir ismi yok,biz isim koyana kadar öğrenme döneminin geçmesi gibi bir durum var mı?


Burada soracağım sorularım bu kadar,süt tozu ile ilgili bir sorum daha var ama onu ayrıca sormak istiyorum.Cevaplarınızı bekliyorum:)

14 CEVAP

KedimVar
KedimVar

119251


  1. Diş Kaş'ıma oyuncakları alabilirsiniz. Isırınca kolay kolay parçalayamayacağı ve tadı güzel olan çubuklardan alabilirsiniz.

  2. Normal kedi boyutunda tüylü oyuncaklar koyun. Ama çok daha tüylü, kirli veya tozlu olmasın. Ona arkadaş gibi oluyor.

  3. Hoşuna gitmiyordur. Tutuyorsanız tutulmayı da hiç sevmiyorlar. Hele ters tutulmaktan nefret ediyorlar bebekken.

  4. Diş fırçalama hakkında fikrim yok. Taranmayı zaten çoğu kedi sever. Bizimki yere yatıp taratıyor, bir tarafı bitince yuvarlanıp diğer tarafını açıyor. Ama eğer sevmiyorsa uyurken ya da uykudan yeni uyanmışken tarayın. Anlayamıyorlar ne olduğunu. Tırmalama tahtasına da gidip patilerini, tırnaklarını sürtün. İçgüdüsel olarak orayı tırmalamaya başlıyorlar. Farklı bir yeri tırmaladığını görürseniz uyarın. Tırmalama tahtasını tırmaladığında ödül maması verebilirsiniz.

  5. Kediler her zaman öğrenir. Ama en kolay bebekken öğrenirler. Sonra öğretmek için uğraşmak zorunda kalırsınız. Bence artık seçin ismini. Ölüm kalım meselesi değil sonuçta. :) Sokakta onu bulan ve eve getiren sizsiniz. Diğer aile üyeleriyle ortak bir karar alamıyorsanız sizin dediğiniz olsun :))

KedimVar
KedimVar

119251

Jingles
Pubbles
Bunlar da benim sevdiğim kedi isimleri:
Felix
Nyks
Lupa
Coco
Gizmo
Moca
Skye
Cora
Luna
Lupa
Moana
Zora

KedimVar
KedimVar

119251

Tüh ya koca bir paragraf yazmıştım sorularınız için hepsi gitti :(( şimdi bir daha yazacağım.

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

KedimVar
Sizin kullanıp memnun kaldığınız ödül çubukları var mı acaba?Evde küçüklüğümden kalma oyuncaklara bakacağım,uygun bir şey bulamazsam ona özel alacağım.
Normal şekilde tek elimle tutuyorum,hoşuna gitmiyorsa yapacak bir şey yok.Öğrenmesi geriyor ve hala gelişme yok.Sadece ön patileri ve biraz karnını yalıyor.Bazen arka bacağını kaldırıyor ama ne yaptığından emin olamıyormuş gibi geri indiriyor.Acaba ben öğretemezsem oğlum öğretebilir mi?
Tamam deneyeceğim,umarım alışkanlık edinir.Oğlumda bu alışkanlıklar olmadığı için çok zorlanıyorum.Kızımın öğrenmesini çok istiyorum,belki oğlum ondan görerek yapar.
İsim konusunda genelde şöyle oluyor
-Şu ismi beğendim,sence nasıl?
+Anlamı ne?Kediyle hiç bağdaştıramadım,zor söyleniyor,hiç güzel değil
-Tamam,başka bulayım o zaman
Böyle gidiyor,dediğiniz gibi onu bulan,canı çıkana kadar en olmadık yerlerde peşinde koşup kurtaran benim ama sağlık karnesinde adı yazılmaya ve isim koymaya hakkı olan onlar:)
Bu kadar uğraşıp cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim:)

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

ŞİMDİ AKLIMA GELEN SORULAR
Kızımın dışkısı berbat kokuyor,odanın kapısı sürekli kapalı olduğu için tuvaletini yaptığında zehirleniyorum resmen.Neden bu kadar kokuyor olabilir?
Kızımın gözleri sürekli akıyor,bunun haricinde hiç sorunu yok.Neden akıyor olabilir?

KedimVar
KedimVar

119251

Ne demek rica ederim :))
Ben şu an Tomi diye bir marka kullanıyorum ödül maması olarak. Deli oluyorlar ona ama küçük kedimde kusma oluyor onu yedikten sonra. Belki de ben fazla veriyorum bilemiyorum. Ama gimcat de denemiştim ve memnun kalmıştım. internetten yavrular için olanını alabilirsiniz.
Kediler çok titiz hayvanlardır merak etmeyin mutlaka öğrenir. Oğlunuzu örnek alabilir onun kendisini yaşadığını gördükçe.
Bu siteden dişi kedilere verilen isimlere bakabilirsiniz. Ben de internetten güzel ve mantıklı isimler arayabilirim. Rengiyle alakalı olmasını ister misiniz?

KedimVar
KedimVar

119251

Yaladığını*

KedimVar
KedimVar

119251

Mamasından dolayı kokuyor olabilir. Bir de bizimkilerin yaş mama yiyince kokuyordu dışkısı. Ya da belki kum yeterince tutamıyorsunuz kokuyu.
Yavru kedilerin gözleri akıyor zaten. Bizimkilerin de akıyordu. Bunun için özel olarak üretilmiş mendiller var her gün onunla silin.

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

KedimVar
Tamam bakayım o zaman.Kızım kum kullanma konusunda minik bir yavru olmasına rağmen çok titiz.Umarım yalama konusunda da dediğiniz gibi titiz davranmaya başlar.
İsim konusunda yardımcı olursanız sevinirim.Türkçe haricinde her dilde olabilir,rengi ile alakası olmasa çok daha iyi olur.Çok sık duymadığımız bir isim olmasını istiyorum.Burada isimler aşırı bilindik ve çok kullanılan isimler.
Rc kullanıyoruz ama daha birkaç gün oldu kullanmaya başlayalı.Bu yüzden mamadan olduğunu sanmıyorum.Oğlumda kullandığım kumun aynısını kullanıyorum ve onda çok az koku oluyor.Kum için olan parfümlerden alsam mı acaba?Mendillerin linkini verebilir misiniz?

KedimVar
KedimVar

119251

Rc den değildir çünkü ben de kullandım ve koku sorunu olmamıştı. Evet parfümlerden alabilirsiniz bence. İşe yaradıklarını duymuştum. http://www.*********.com/beaphar-kedi-ve-kopek-temizlik-mendili-100-parca ben bu mendilleri kullanıyordum. İsterseniz siz bir bakın araştırın. Uygunsa deneyebilirsiniz. Şimdi başlıyorum isim arayışına :))

KedimVar
KedimVar

119251

Bambi
Beta
Buddy
Eight (bu benim aklıma geldi. Hani kedilerin 9 canı olduğu söylenir ya. Sizinkinin 1 canı sokakta gitti 8 canı kaldı anlamında. Halamın kedisi de 2 ölümcül olay atlattı ve adı Seven)
Daha bulmaya çalışıyorum ama güzel isimler yok.

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

KedimVar
Buddy hariç bulduğunuz isimleri beğendim.Çünkü erkek ismi gibi ve köpeklere daha uygun geldi bana.Eight çok yaratıcı bir isim bence,yardımınız için çok teşekkür ederim:)

KedimVar
KedimVar

119251

Rica ederim :)) evet buddy genellikle erkek köpeklere konuluyor :))

SelinTuksal
SelinTuksal

118368

Bu sorunuz bana da çok yardımcı olacak. Çünkü yakında benim de bir kaç tane bebek kedim olabilir :)))

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 961 Görüntüleme
  • 14 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 77392 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR