Petlebi Proplan Mamanın İadesini Gerçekleştirmiyor

Mlissa
Mlissa

203 Puan

Kısır kedime 10 kg proplan somonlu kısır kedi maması aldım son durumlardan ötürü çok endişe duyuyorum iade etmek istediğimi belirttiğimde bana mamanın bir sıkıntı çıkartmadığını ve yanlış anlaşıldığını belirttiler proplan da bunu kendi sayfasında açıkça belli etmiş ama yine de güvenemiyorum şu an elimde hiç açılmamış 10 kg mama var ne yapacağım fikrim yok

30 CEVAP

Aynı konuyu ben de petlebi ile görüştüm, iade almayı Proplan yani Nestle talep etmedikçe açılan mamaları iade almayacaklarını söylediler. Konuyu nestle ile görüşebilirsiniz dediler. Nestle ile görüştüm, kendi kamuoyuna duyurdukları gibi mamaların sorunsuz olduğunu söylediler, fakat yapılan testlerin tarafıma iletilmesini istediğimde henüz bir yanıt alamadım, telefon numaramı bıraktım ama halen dönüş yok. Kendileri de durumun olağandışı olduğunu kabul ediyorlar ve açıkçası ben Fransa’nın yaptığı resmî açıklama ve kendilerinin yaptığı resmî açıklama ile bana telefonda söylenenler arasında birkaç farklı yanıtlar olduğunu tespit ettim. Markaya ne olursa olsun su an güvenmem imkansız. Sizlerin de kedilerinize vermenizi tavsiye etmem. Örneğin mamalarda problem olmadığına dair testi kim yaptı soruma yanıt alamadım, kendileri de bilmiyor. Testi Nestle kendisi yaptıysa ne kadar güvenebiliriz?
Mamalar piyasaya sürülmeden zaten test ediliyor yanıtını aldım, o zaman test edilen bu zehirli mamaların nasıl piyasaya sürüldüğünü merak etmekteyim haklı olarak.
Petlebi’nin su an açılan mamaları alma zorunluluğu tabii ki yok ama A mazon, trendyo l, H epsiburada hatta küçük petshoplarin yaptığı gibi müşteri memnuniyeti icin kendi insiyatifi ile mamaları iade almayı tercih edebilir.

Arkadaşlar Türkiye pazarında satılan ürünlerde sorun yok sadece Fransa'yı kapsıyor demesine inanmayın lütfen. Türkiye'ye gelen ürünler Fransa üretimi olan ithalatı yapılan ürünler. Mamanın yanına bakarsanız FR ONLY yani France only yazdığını görebilirsiniz.

Ararstirirsaniz bu olayın aynısı, hatta dünya çapında şimdiye kadar yasanan en büyük mama kaynaklı toplu ölüm 2007 yılında oldu. Bu mamalar ne test ediliyor ne doğru düzgün yönetmelikleri var. O yüzden lot numarası tutmasa dahi ben kedilerime asla proplan yerdirmeyeceğim bundan sonra. Nestle ile görüşmemde elimdeki mamalara bulasmadigindan nasıl emin olabilirim, test sonuçlarını bizimle de paylaşın dediğimde ‘farklı lot numaralarına bulaşmamıştır’ gibi bir yanıt aldım. Bu iş ‘yok yaa bir şey olmaz’ denerek çözülecek bir süreç degil.


Bu saatten sonra hiçbir markaya güven duyamamakla birlikte purinaya asla inanmıyorum. Yapılan açıklama zorakidir, hiçbir bilimsel veriye dayanmamaktadir.


Umuyorum ki Petlebi de elimizdeki en azından kapalı mamaları iade alır, yoksa bir daha asla Proplan kullanmayacağım gibi Petlebi’den de alışveriş yapmayacağım. Bu süreçte satıcı firmalar müşterisine ve hayvanlara verdiği değeri gösterdi. Bana değer verecek bir yerden alışveriş yapmayı tercih ederim.

teo33
teo33

2523

Benim elimde de 3 paket açılmamış 9 kilo somonlu pro plan mama var; tam hindiliden geçecektim ki bu açıklama geldi... Bu mamaların lot numaraları farklı ama kullanmayacağım. Diğer kedilere zarar verme korkusu nedeniyle maalesef çöpe gidecekler. Bunlardan sadece 1'inin ****** parasını iade etti... ****** tüm firmaların yapması gerekeni yaptı, bir örnek teşkil etti.


Nestle Purina adlı şirketin "tepki üzerine yapmak zorunda bırakıldığı" özensiz açıklamalarını kabul edilebilir bulmuyorum; güvenim sıfır; kesinlikle bir daha Purina ürünü almayı düşünmüyorum. Burada ve başka mecralarda kedileri sarı safra çıkaran, kusan, hastalanan birçok kişiden ses çıktı. Kendi kedimdeki 6 ay önceki beklenmedik dışkı sorununda da aynı mamadan şüpheleniyorum şimdi.

Gunesyildirimm
Gunesyildirimm

12853

Mamayı müşteri memnuniyeti için iade almasını beklerdim. Petlebi diğee sitelere göre hep daha pahalı bir site çoğu insan sırf güvenilir ve müşteri hizmetleri çok iyi diye buradan alıyor. Ben açıkçası bundan sonra arada çok bir fark yoksa hep a mazondan alacağım. Sadece mama için de demiyorum genel olarak. Bir de paketi açmamışsınız da. A mazonun proplanla başka bir mamayı karıştırıp kullanan birine karıştırdığı mamanın da iadesini yaptığını okudum. Yani istese gayet iade alır petlebi. Üzücü bir durum olmuş :(

kedibabasi66
kedibabasi66

13837

Umuyorum ki Petlebi de elimizdeki en azından kapalı mamaları iade alır, yoksa bir daha asla Proplan kullanmayacağım gibi Petlebi’den de alışveriş yapmayacağım. Bu süreçte satıcı firmalar müşterisine ve hayvanlara verdiği değeri gösterdi. Bana değer verecek bir yerden alışveriş yapmayı tercih ederim.


15.07.2022 11:00 ✓✓✓

cat_expert
cat_expert

12742

Aldığınız mama sorunlu olan somonlu kısırlaştırılmış, tavuklu kitten veya purina one junior mama değilse ve sorunlu parti numaralarına sahip değilse muhtemelen sorun yoktur bu durumda iade hakkı olmayacaktır fakat endişe duymakta haklısınız insan ister istemez şüphe ediyor.


Bu konuda nestle/purina firması muhtemelen baştan savma bir politika yürütüyor bu da satıcıların iade işlemlerinde sorun yaratıyor. Petlebi müşteri memnuniyeti konusunda kolay kolay kimseyi üzmez fakat böyle bir durumda maalesef marka ve tedarikçinin toplu iade süreçlerine onay vermesi gerekiyor aksi halde ciddi sorunlar yaşanır.

Mlissa
Mlissa

203

@Warriorsans
Haziranın 26’sında aldım mamayı seri noları uyuşmamasına rağmen yine de güven vermiyor bu durum

PattiSmith
PattiSmith

15

Petlebi'yi kullanmaya yeni başladım ama son derece hassas bir konu olmasına rağmen sorumluluk almayı ve Proplan'ların iadesini bu kadar rahatlıkla reddediyorsa ben de bir daha alışveriş yapmam sanırım.

Mlissa
Mlissa

203

@cat_expert
kısırlaştırılmış somonlu mamasını aldık onun haricinde seri numarasıyla uyuşmuyor çoğu site para iadesi yaparken petlebi gibi bir sitenin kabul etmemesi üzdü beni maalesef

teo33
teo33

2523

A- mazon (sansürlenmiş )iade etti, demek istedim.

halcyonx
halcyonx

796

Farklı olarak hangi mamaya geçtiniz, benim kedim çok seviyordu nu mamayı :(

Chibi09
Chibi09

3233

E v i n e m a m a dan aldıgım mamayı kodları aynı olmamasına rağmen mamada sorun yok ama içiniz rahat edicekse iade alabiliriz, diyerek aldılar 😥

Chibi09
Chibi09

3233

E v i n e m a m a dan aldıgım mamayı kodları aynı olmamasına rağmen mamada sorun yok ama içiniz rahat edicekse iade alabiliriz, diyerek aldılar 😥

Mlissa
Mlissa

203

@PattiSmith
Çok haklısınız neredeyse kedilerimin tüm ihtiyaçlarını bu siteden gideriyorum şahsen böyle bir durumla karşılaşmak beni de şaşırttı çoğu site iade kabul ediyor çünkü

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1188 Görüntüleme
  • 30 Cevap
  • 5 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81661 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR