Neden?

minnoskoss_123
minnoskoss_123

127658 Puan

Merhaba evde üç tane su kaplumbağam var. İkisi dişi biri erkek. Erkek ve dişi olanların kabuklarında beyaz lekeler var. Kireç gibi. Diğer dişide hiçbir şey yok. Bulaşıcı olmadığını düşünüyorum. Haftada iki kez sularını değiştirip haftada bir kabuklarını fırçalıyorum. Mamalarına vitamin dökerek veriyorum. İnternette kaplumbağalarınıza güneşli bir yerde bakın yazıyor ama kış olduğu için eve güneş girmiyor. Kaptaki suları boylarını geçiyor ama bir tane taş koydum orada kurulanıyorlar. Bir tane taş yetmez diye bir kaç tane daha alacağım. Temiz, içme suyu veriyorum. Kapları plastik, cam akvaryum almak istiyorum para biriktirip. Neden böyle lekeler oluşuyor? Nasıl geçirebilirim?


6 CEVAP

Bue
Bue

773

Eğer güneş ışığından yararlanamıyorlarsa özel ısıtıcı lambalar var onlardan kullanabilirsiniz. Ben kullandım işe yaramıştı. Veteriner tavsiye etmişti yeterince güneş ışığı almayan kaplumbağaların kabuklarında böyle sorunlar oluyormuş.

Kontesiim
Kontesiim

104582

Uv lamba kullanabilirsiniz kışın güneş açisindan sorun olduğu için bende uv lamba kullanıyorum kaplumbağama

minnoskoss_123
minnoskoss_123

127658

Teşekkür ederim.

minnoskoss_123
minnoskoss_123

127658

Kaplarının yanına hafif yanan bir gece lambası koyduk sarı ışık yayıyor ama ısı vermiyor. Dediğiniz gibi bir UV lamba veya ısıtıcı almamız gerekecek gibi gözüküyor. Teşekkürler.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 746 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80183 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR