Kedi Ve Köpek Kaplumbağa İle Anlaşır Mı?

Kuzucansu44
Kuzucansu44

15870 Puan

Evde 2 kedim, 3 köpeğim var. Bir tane kaplumbağa almak istiyorum. Acaba kaplumbağaya birşey yaparlar mı? Ya da alışabilirler mi?

8 CEVAP

Kuzucansu44
Kuzucansu44

15870

Üçünü veya ikisini birlikte besleyen yok mu hiç?

Oske22
Oske22

14228

Bilmiyorum vallahi kediyle kopek alistiysa birbirine kaplumbağa ile de anlaşırlar gibi. küçük su kaplumbağası mi yoksa büyük olanlardan mi?

Kuzucansu44
Kuzucansu44

15870

Su kaplumbağası olacak. Birde kaplumbağa bakımı hakkında çok şey bilmiyorum. Daha önce besleyen var mı?

Merhabalar benim 8 senelik ortalama 15-20 cm boyutunda bir su kaplumbağam var, evimizde suan 2 tane yavru 1 tane de anne kedi var. Arada sırada gidip akvaryumunu izliyolar merak edip buneymiş diye inceliyorlar ama saldırma vs bi durum olmadı aksine birazcık korkuyorlar :D gecen haftalarda sabah duydugum bi ses üzerine uyandıgımda kaplumbagamın akvaryumundan kacıp kedilerin arasında gezdiğini gördüm sanki arkadaşları gibi umursamadan aralarında geziyordu :D

Kuzucansu44
Kuzucansu44

15870

İnşallah benimkilerde alışırlar

Kaplumbağa bakımı için de şöyle söyleyebilirim, öncelikle petshopların verdiği plastik kücük kaplumbaga adalarından kesinlikle uzak durun. Ona akvaryum yapabiliyorsanız akvaryum yapın en kötü ihtimal büyük bir saklama kabında besleyin. Yazın cok gerekmiyor ama ısıtıcı edinin ve bir tane iç filtre kullanın. Suyun yüksekliği ve genişliği ne kadar fazla olursa o kadar rahat ederler. Sudan cıkıp kurulanıp güneşlenebileceği bir kuru alan oluşturun. Kuru alanın tepesine ısı veren bir ışık kullabilirsiniz. İmkanınız varsa uvb ampul kullanın eğer yoksa kuru alanını güneş gören bir yere konumlandırın. Temel ihtiyacları bunlar, google üzerinden birazcık araştırmayla daha detaylı bilgilere forumlardan ulaşabilirsiniz :)

Eğer kaplumbağaya zarar verebilmelerinden şüphelenirseniz akvaryumun üzerine tel örgü kaplayabilirsiniz sineklik gibi hem kaplumbağanız kaçmamış olur hem de diğer canlılar zarar veremez ve göre göre alışırlar.

Kuzucansu44
Kuzucansu44

15870

Teşekkür ederim. Peki su kaplumbağaları büyüyor mu? Büyümeyen cinsleri var mı

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 2170 Görüntüleme
  • 8 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79822 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR