Kedim Çok Değişti Başa Çıkamıyorum

deleted_12985
deleted_12985

1809 Puan

Bayramda şehir dışına çıktığımız için kedimi teyzeme bıraktım. Evde 17 yaşında erkek kedisi vardı yaklaşık 10 dakika birbirine meydan okudular anlaşırlar diye beklerken kavgaya tutuştular, ayırayım derken bende nasibimi aldım avucumun içine kadar derin çizikler var. Önemli değil. Sonra evdeki kediyi dışarıya aldık.. Teyzemin dışarıda köpekleri de var. Förb hayatında hiç görmediği kadar kedi ve köpek gördü normalde asosyal ve hiç arkadaşı olmadı..
İki gün önce eve döndük ancak Förb hiç susmuyor sürekli miyavlıyor, komşulardan şikayet gelmeye başladı, hırçınlaştı ve mama yememeye başladı. Dışarı çıkmak istediğini düşünüyorum ama bizim sitenin bahçesindeki kediler de puma gibi güvenemiyorum... Böyle giderse kedi beslemede deneyimli birisini bulursam sahiplendireceğim sokağa salmam mümkün değil..
Förbü bayram boyunca bıraktığım yerde hata etmiş olabilirim ama bu durumda ne yapmam gerekiyor kedim çok değişti yardıma ihtiyacım var

7 CEVAP

PetlebiAlisveris
PetlebiAlisveris

106539

Öncelikle aklınıza ilk gelen opsiyonu biraz daha ertelemeniz dileğiyle tamamen kendi deneyimlerimden yola çıkarak bazı küçük tavsiyelerde bulunmak isterim. Bizim kedimiz şu an 12 yaşında ve tamamen asosyal, hayatı boyunca başka hiç bir kedi ile iletişimi olmadı ev içinde hele asla başka bir kedi olmadı, köpekleri ise 1 kere uzaktan görmüştür belki.Bizim ki küçükken ve gençken bile diğer kedilerden hep korktu uzak durdu,dışarı nadiren ot yemek için çıkıyor ve dışarı çıkmak istediğini kapının önünde durup miyavlayarak bize anlatıyor çok net biçimde, önce evin sonra apartmanın kapısı açılıyor hanfendi iniyor otunu yiyor ve yukarı beraber çıkılıyor dışarı çıktığı zamanda annem başında bekliyor eğer annemi görmezse zaten ya çıkmıyor ya da hemen içeri giriyor artık gerisini siz düşünün, büyük veya yavru herhangi bir kedi gördüğü zaman direk kaçıyor hiç bir şekilde muhattap olmayan bir kedi. geçmişte dışarı çıktığı zaman başka kedilerle 1-2 kez kavga etmişliği var ve bu durumlar sonrasında acaip hırçınlaştığını söyliyebilirim ,miyavlaması olmadı ancak yemek yememe ve ev içinde gizlenme durumu oldu inanıyorum ki sizin kediniz de bence şu an böyle bir durumdan geçiyor ve insani tabirle biraz depresyonda. bence biraz vakit tanırsanız çok üzerine gitmeden ilgilenirseniz eski haline geri dönecektir.Eğer yemek yememe durumu devam ederse veterinere götürmenizi öneririm psikolojisi ise düzelecektir bu dönemde bence bizimkinin kapıda miyavlaması gibi durumları gözlemleyin belki başka bir şey istiyor olabilir.

atay
atay

12507

Profilinizdeki kediyse, anladığım kadarıyla henüz daha çok küçük. Etkilenmiş olması normal diye düşünüyorum. Ona biraz zaman tanımalı, bol bol da oyun oynamalı derim :)

deleted_12985
deleted_12985

1809

Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Ben ve ailem kedimiz ile iyi anlaşıyoruz. Tuvaleti balkonda, ihtiyacı olduğu zaman miyavlar ve balkonun kapısına gider, oyun oynamak istediğinde oyuncaklarının olduğu sepete gider ve patisi ile vurmaya başlar. . Bunun gibi bir çok şeyde iletişim kurabiliyoruz. Şuanda evin koridorunda oturup hiç miyavlamadigi şekilde miyavlıyor, normalde yanına gittiğimde yan yatar gerilirdi şimdi ise salona kaçıyor masanın altına saklanıyor.


Acaba dışarı çıkarsam durumu düzelir mi?

PetlebiAlisveris
PetlebiAlisveris

106539

bence şu an size tabiri caizse trip atıyor ben öyle algılıyorum yere yatmak yerine kaçmasını. bence sevdiği mama varsa onu verin biraz gönlünü almaya çalışın zamanla düzeleceğine inanıyorum dışarı çıkarmak bence şu an için çözüm olmaz daha kötüye götürebilir.

korkmuş olabilir psikoloji bozulmuş olabilir ona sevginizi daha fazla gösterin ve ona bu zor süreçte yardımcı olun

Dediğiniz gibi yanlış seçimler yapılmış. Yaşlı bir kedi ile bir anda onun sahibi olduğu mekanda beraber kalmaya çalışması sağlıklı olmamış. Kediler, mekan sahiplenen hayvanlardır. O nedenle 17 yaşına gelmiş bir kedinin meydan okuması da doğaldı. Bir eve tek kedi olarak gitseydi belki hiç böyle şeyler olmayacaktı. Biraz zaman tanıyın, birkaç gün içerisinde belki düzelebilir. Kızmaktan ziyade, sakinleştirmeye çalışın.

Badems
Badems

12123

Aslında bence hiçbir şekilde evini değişştirmemeliydiniz. Hep söylüyorum, kediler köpeklerin aksine sahibine değil evine bağlıdır. Bu yüzden de bu tip durumlarda günde 1-2 saat kendi evinde ilgilecek ve mamasıyla suyunu tazeleyecek biri olursa günlük hayatına devam eder. Mekan değişikliği en uysal kediyi bile etkiler, hırçınlaşabilir ki bu çok doğaldır. Üstelik gittiği yer kedili bir ev ise daha da sıkıntıdır. Komşular istediği kadar söylensinler, onlara aldırmayın. Siz kedinize her zamankinden daha çok ilgi gösterin kısa zamanda atlatacaktır diye düşünüyorum.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 3652 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80226 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR