Annesi Olan Yavru Kedi

Merhaba,size önemli bir konuda danışmam gerekiyor.Hemen anlatmaya başlayayım:
Ben 1 yıla yakındır kedi sahiplenmek istiyorum ve ailemden onay aldım evimizin önünde 3-4 ayıkken bakmaya başladığım kedi 8-9 aylıkken doğurdu tam 1 ay önce.5 tane doğurdu,biri doğarken öldü diiğer 3 tanesine de tecrübesiz olduğu için bakamadı,öldüler.Biz dğumundan beri hergün bakıyorduk büyük karton kutuya altına havlu sererek yavruları koyuyorduk anneye mama götürüyorduk ama öldüler maalesef 1 tane kaldı görseniz bir de sarman öyle tatlı ki her neyse dediğim gibi annesi ile 1 yavru kaldı.Sonra annesiz kalmış bir yavruyu sarmandan daha küçük bizim annenin yanına koymuşlar bizim anne de hemencicik kabul etmiş yavruyu yani şuan ikisinede bakıyor.Şimdi ben bu cuma sarmanı almak istiyorum ama annesi var ve annesinin psikolajik olarak kötü olacağını da biliyorum ama hani sonuçta sokakta yaşıyorlar ve sokaktan kurtarıp almak istiyorum anneyi ve diğer yavruyu ise kedi sahilendirme sitelerinden sahiplendirmeyi düşüyorum hatta petshopa versem olurmu?Ama kesinlikle para ile satılmamak şartı ile! Zaten öyle tatlılarki almamaları olanaksız.Demem o ki sonuçta uzun süredir çok istiyorum ve almam yanlış olur mu? Sizden hem bunun cevabını hem geri kalanları petshopa mı veteriner kliniğine mi yoksa shiplendirme sitelerine mi vermem gerektiğinin cevabını istiyorum...Şimdiden çok teşekkürler

9 CEVAP

Havanese_Siri
Havanese_Siri

14906

petshopa verirseniz satar o yüzden vermeyin ve kedi şu an ne kadarlık

canakavi
canakavi

11151

Bence tanıdığın bir yakınına yada çevreden birine ver petshop olayı biraz saçma bana göre

didemsahin
didemsahin

785

Almak istediğin yavruya sağlıklı bir şekilde evinde bakmak istiyorsan öncelikli olarak bakman şey kedi anne sütünden kesildi mi? En azından tahmini olarak 1.5 - 2 aylık olduysa alabilirsin hiçbir sakınca yok. Zaten zamanla aşılarını da yaptırırsın. Anne ve diğer yavruya gelecek olursak; petshopların tekir kedi kabul edeceğini sanmam. çünkü genelde cins hayvan ticareti yaparlar.. Zaten hayvan ticaretinede karşıyım. Çevrene bir sor gönüllü olarak sahiplenmek isteyen olur belki. O da olmadı petlebi yada petarkadas gibi sitelerde sahiplendir.

Anne kedi 1 yaşına yakın sarman,van kedisi kırması.Annesi olmayan yavru 3.5 haftalık sarman olan yavru ise 32 günlük.Bizim tanıdığımız bir petshop var ona güveniriz kesinlikle uyarırız ama satarsa vicdanına kalmış.Ya hiç yok tanıdığım kedi isteyen kedileri olan yakınlarım var diğerleri de hiç kedi almak gibi düşünceleri yok. Olmazsa veterinere versem kabul eder mi?

canakavi
canakavi

11151

bir bedel talep eder veteriner illaki

nasıl bir bedel?

Teşekkürler

Ya ama ben bunu yerim kii yarım saat önce baktım kuru mama yiyordu yani sütten kesilmiş ;)

kediler
kediler

2596

Benim kedim de 2 ay önce yavrulamıştı. Yavrular bir aydan sonra mama yemeye başlıyorlar ama veteriner bize kesinlikle bir buçuk aylık olmadan vermeyin demişti. Çünkü anne sütü ona gelişmesi için lazım. Mama yemesi sütten kesildiği anlamına gelmez. Bizde kalan yavru şimdi 3 aylığa yaklaştı ama bakıyorum hala annesini emiyor. Bence kaldıkları yer güvenliyse ( köpeklerin ulaşamayacakları, insanların zarar veremeyeceği) bir yerdeyse bir buçuk aylık olmadan annesinden ayırmayın.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1328 Görüntüleme
  • 9 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80239 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR