Honey Bear Açıklaması
Muhteşem bir güzelliğe sahip olan Honey Bear, hakkında birçok mit bulunan ırklardan biridir. Boyutları bakımından iridir, vücut yapısı uzun ve geniştir. Kafaları da yuvarlak ve büyük olur. Bacakları gövdesi ile kıyaslandığında daha kısadır. Burun yapıları yuvarlak ve kısadır. Kulakları ise orta büyüklüğe sahiptir. Kulaklarının çevresindeki tüyleri püskülü andırır. Anlamlı bakışları ve iri gözleri vardır. Badem şekline sahip gözlerinin renkleri bakır, turuncu, yeşil ve altın tonlarında olabilir. Tüyleri genel olarak gri ve gümüş renginde olur. Koyu giden açık griye farklı tonlarda da olabilmektedir. Tüyleri uzundur ve özel bakım gerektirir. En fazla 6 kilograma kadar ulaşabildikleri ve çok büyümedikleri bilinmektedir.
Cinsin sakin ve uyumlu bir mizacı olduğu söylenir. Sevgilerini göstermeyi de sevgi görmeyi de oldukça severler. Aile bireylerine karşı her daim nazik ve sevecen bir yaklaşım sergilerler. Çocuklarla araları diğer türlerle kıyaslandığında çok daha iyidir. Meraklı olurlar, sevimli halleri ile kendilerini hemen sevdirirler. Her ne kadar ailesine karşı büyük bir bağlılık duysa da hemen güvenmeleri beklenmemelidir. İnsanlarına karşı güven duyduğu takdirde onların peşinden ayrılmak istemeyeceklerdir. Tam bir sevgi bağı oluştuğunda kucakta zaman geçirebildikleri bilinmektedir. Parlak bir zekâları vardır ve pozitif yaklaşımla verilen eğitimlere olumlu yanıt verirler. Onlarla ilgili en ilginç özelliklerden biri biraz sakar olmaları ve uykuları esnasında düşebilmeleridir. Bu nedenle uyuyabileceği kendine özel, güvenli ve rahat bir yere sahip olmaları önemlidir.
Menşe ülkesi Amerika Birleşik Devletleri’dir. Bu türün ortaya çıkışı oldukça yeni bir tarihte gerçekleşmiştir. Laboratuvar ortamında kokarcadan alınan genlerle İran kedisinden alınan genlerin birleştirilmesi onların üretilmesi sonucunu doğurmuştur. Kayıtlara resmi olarak 1990 yılında geçmişlerdir. Birçok uluslararası kuruluş tarafından tanınmazlar. Çok yeni bir ırk olması nedeniyle haklarında çok güvenilir bilgilere erişmek zordur.
Ortalama ömürlerinin 9 – 15 yıl olduğu söylenir. Ancak ırk henüz çok yeni olduğu için bu konuda elde ettiğimiz bilgiler kısıtlıdır. Üstelik ortalama yaşam ömrü ile ilgili net bir şeyler söylemek genel anlamıyla çok da doğru değildir. Her kedi; beslenmesine, hareket düzeyine ve veteriner kontrollerinin yapılıp yapılmadığına göre farklı sürelerde yaşayabilir.
Uzun ve gösterişli tüyleri vardır. Ancak korkulduğu gibi aşırı derecede bir tüy dökme sorunu yaşamadıkları kabul edilmektedir. Tüylerinin karışmaması ve ciltlerinin nefes alması için günaşırı fırçalanmaları ve taranmaları gerekir. Taranmaları esnasında dişli taraklar kullanılabilir. Tüy bakımı onların güvenini kazanmak için bir fırsat olarak değerlendirilebilir.
Tüy bakımı onun sağlığının ve konforunun korunması için yeterli olmayacaktır. Tırnaklarının düzenli olarak kesilmesi kesinlikle ihmal edilmemelidir. Tırnaklarının kısaltılması haricinde kulaklarının da temizlenmesi önemlidir. Dişlerinin bakımı aksatılmamalıdır. Hijyen gereksinimlerini karşılamak için kumlarının her gün temizlenmesi ve belli aralıklarla tamamen değiştirilmesi gerekir.
Gebelik süreci 58 – 63 gün aralığında olabilir. Gebelik belirtileri arasında ilk görülen memelerindeki renk koyulaşmasıdır. Bu süreçte her zamankine oranla daha sessiz, daha çekingen ve hatta başlarda daha iştahsız olabilirler. Hamilelik dönemi ilerledikçe iştahlarında belirgin bir artış yaşanır. Gebelik sürecinde besin, mineral ve vitamin gereksinimleri değişecektir. Daha çok kalsiyum ve fosfor tüketmeleri gerekir. Öğünlerindeki protein ve sağlıklı yağ oranı da arttırılmalıdır. Bu süreçte hamilelere özel kuru mamalar güvenle verilebilir.
Ortalama yavru sayıları her bir doğum için 4’tür. Bu sayı yalnızca genellemeden ibarettir. Dişinin yaşı, ilk doğumunda kaç yavru doğurduğu, erkeğin genleri ve dişide herhangi bir enfeksiyon olup olmaması gibi unsurlar yavru sayısını etkileyebilir. Yavrular doğduklarında anneleri plasentalarını çıkarır, kordonlarını keser ve onları temizler. Hemen emmeye başlayabilirler. Hareketlenmeye başlamaları için yaklaşık 3 hafta gereklidir. Cinsin dişileri yavrularına titizlikle yaklaşır ve zorunlu olmadıkça yanlarından ayrılmaz.
Yüksek kalitede içeriklerle zenginleştirilen kuru mamalar ile beslenmeleri tavsiye edilir. Mama seçimi gelişim dönemlerine uygun yapılmalıdır. Hamilelik döneminde, yavruluk döneminde, yetişkinlik ve yaşlılık döneminde ihtiyaçları farklılaşır. Mama miktarlarının dikkatli bir şekilde belirlenmesi de gereklidir. Yaşları, aktivite düzeyleri, kilo durumları ve ek hastalıklara sahip olup olmamaları mama miktarı belirlenirken dikkate alınmalıdır.
Honey Bear Yorumları
Atletik, oyuncu, hareketli, oldukça zeki, uyumlu, dost canlısı, sevecen, eğitilebilir.
Bakımı zordur. Sık sık taranmalı/fırçalanmalı.
Açık gri, koyu gri.
Uzun
A.B.D
Büyük
Bir Honey Bear sahiplenmek istiyorsanız, Honey Bear sahiplendirme ilanlarına göz atın.
ilanları GösterHoney Bear dostunuza vermek istediğiniz isme karar verdiniz mi? İsim rehberine göz atın.
Kedi İsimleriİLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
SİTEDEKİ ÜYELERİMİZ