Sahiplendirme Konusunda Kiracı Mı Arıyoruz Yoksa Bir Yuva Mı?

denizaksoy
denizaksoy

166 Puan

Bu soru bu sitede nasıl cevaplanacak bilmiyorum. Ama çok sıkılmaktan bu konuyu yazma zorunluluğu hissettim. Evini kiralar gibi karşı tarafa güvenmeyen yirmi beş yaş üstü, bahçeli evi olan, aile hayatı olan ( Bundan ne anlamam gerektiğini hala anlamadım.) sorumlu kişiler arıyoruz gibi ilanlar dert oldu içimde. Evlilik programlarında üstüne ev isteyen talipliler gibi isteklerimizi sıralamak yerine karşınızdaki insanı tanıyınca karar vermek daha güzel olur diye düşünüyorum. Bir kedi veya bir köpek sahiplenmek için hatta onlarla ev arkadaşlığı yapmak için araştırmaya giriyorsunuz. Karşınıza şu seçenekler çıkıyor. Sözleşme isterim, aile hayatı isterim, yaşı yirmi beşten büyük olsun isterim, Kırıkkaleli, Ankaralı olsun isterim. Kırıkkaleli olmazsan olmaz yani. Bu çok komik değil mi? Dostlarını sahiplendirmek için uğraşan arkadaşlarım doğru bir yuva bulmak için uğraşıyorlar kabul ediyorum; ama bunun b*ku da çıkmasın. İnsanız sahiplendiğimiz hayat için gelin konuşalım, buluşalım. Sonra baktınız sizin işinize gelmiyor vazgeçin gitsin, vermeyin. Sözleşme ile bir insanı dizginleyeceğinizi düşünüyorsanız Türkiye'de yaşamıyorsunuz demektir. Yemin eden insanların pek de yeminine sahip çıkmadığını yıllar içinde gördük. Neyse şimdi sonuç olarak şunu söyleyeyim. bu siteden bir dost sahiplenemeyeceğim. Üzgünüm. İ

3 CEVAP

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Tek tek açıklayacağım,umarım anlaşılır olur
1.Bu devirde insanlar ailesine,en yakınlarına güvenmezken,birbirine en yakın olan insanlar birbirinin güvenlerini yerle bir ederken birkaç defa buluşup görüşülen bir insana güvenmek ve bir can emanet etmek bence saçma olan şey bu ve polyanacılık oynamak gibi bir şey, sahiplendirme görülmelerinde hayvanı alacak kadar iyi görünüp hayvanı aldıktan sonra bodruma kapatıp üretim fabrikası gibi kullan,satan,dövüştüren vb. berbat şeyleri yapan insanlar olabiliyor. Bunları bizzat hayvan sahiplendiren insanlardan duydum.
2. Bir cana bakarken maalesef en başta maddi yeterlilik olması gerekiyor. 25 yaş üstü şartı,maddi olarak özgür olma durumu ile ilgili bir şey genellikle.
3. Özellikle köpek ilanlarında bahçeli ev şartı bulunuyor. Ben şahsen bunun iki nedeni olduğunu düşünüyorum. İlk olarak hayvanın evde kapalı olarak yaşamaya uygun olmaması,ikinci olarak arada gezebileceği,oynayabileceği geniş ve doğal bir ortamın olması istenmesi olduğunu düşünüyorum.
4.Bunu da kendi görüşüm ile cevaplayacağım. Hayvanın bir ailenin ferdi olarak yaşaması istendiği ve kalabalık onu seven,ilgilenen daha çok insan olması istendiği için bu şart olabilir.
5. Ülkemizde sözleşmeyi takan çok fazla insan olmasada olası bir olumsuz durumda hayvanın üzerinde hak iddia etmek daha rahat olabileceği için sahiplendirme sözleşmesi bence gerekli bir şey.
6. Bunun sebebi kendileri ile sahiplendirdikleri hayvan ile aynı şehirde olmak istemek,bunun nedeni ise olumsuz bir durumda hemen hayvanı geri almak,arada kontrol edebilmek için olduğunu düşünüyorum.
Bu şartlar size fazla ve komik geliyorsa bence en iyisi siteden hayvan sahiplenmemeniz olur. Son olarak bu şartların hiç biri bulunmadığı ilanlarda bulunuyor sitede ve site buradan bir hayvan sahiplenin diye sizi zorlamıyor.
Siz gerçekten bir dost edinmek isteyen iyi bir insan olabilirsiniz fakat herkes sizin gibi değil maalesef

betulaltundal
betulaltundal

35470

Gerekenler söylenmiş ancak yaklaşık 6 senedir sahiplendirme işiyle uğraşan birisi olarak ben de cevaplamak istiyorum. Dönüp baktığımda yaşım dolayısıyla da tercih ettiğim, güvendiğim birçok insan güvenimi boşa çıkararak tecrübe kazandırdı bana. Başta askerlik yapmış arıyorlar bu ne sanki evlendiriyoruz diye düşünürken zamanla hak vermeye başlıyorsun sütten ağzın yandıkça. 25 yaş üstü isteniyor çünkü daha küçük yaştakiler sorumluluğu alamadıklarını bizzat göstermişlerdi, maddi güçlerinin yetmediğini, aileleriyle sıkıntı yaşadıklarını bizzat gördüm. Askerlik şartı koşuyoruz çünkü askere giderken emanet edecek kimseyi bulamayıp sokağa salan, veterinere terk eden ya da barınağa bırakanları bizzat gördük. Aile yaşantısı istiyoruz çünkü nişanlım korktu, alerjisi çıktı, mobilyalar yeni, bebeğimiz olacak, kaynanam gelmiyor gibi sebeplerden artık bıktık. Aynı şehir istiyoruz çünkü babanın oğlu da olsa bir şekilde yüzünü kara çıkarırsa eğer hayvancağızın tutunacak bir dalı olsun, geri bize gelsin sokağa gitmesin sahip çıkanı olsun diye. Kendiniz diyorsunuz yeminle iş yürümüyor bu sebepten daha bağlayıcı olsun ciddiyeti kavransın diye sözleşme yapıyoruz bunu göze alabildiğinizi görmek için. Kaldı ki çok güveniyorsan kendine imzalarsın. Ama bütün bu önlemlere, ince eleyip sık dokumalara rağmen, sözleşmelere rağmen yine de yüzümüz kara çıkabiliyor. O yüzden sahip değil aile arıyoruz. bu kadar nazımızı çekip yine de evet istiyorum diyen kararlı bir aile. Siz buyrun almayın ben de size vermezdim zaten.

Alfam
Alfam

2476

Bende köpeğimi sahiplendirmek zorunda kalmıştım sizin gibi düşünen biri onu hayvan gini görüyor yada eşya gibi görüyor demektir ama bizler yavrularimizi evlat olarak nitelendirdiğimiz için bu şartları koymak zorundayiz siz evladınızı canınızı tam anlamıyla güvenmeden birine verir miydiniz acaba çok merak ediyorum?25 yaş üstü şartı mantıklı çünkü 25 yaşındaki bir insan artik bir bireydir ve kendi parasini kazanacak ve bir canın sorumluluğunu alabilecek düzeye gelmiş sayılmaktadır bu yüzden bizler bu şartı koyarız sözleşme işin resmiyetini ve ciddiyetini arttirir takip şartı tabikide olmasi gerekenlee arasinda sonuçta harhangi bisiyden dolayı siz çok sevdiğiniz birinden ayrisiniz onu merak etmez miydiniz? Askerlik şarti tabiki olmali askere giderken bırakacak yer bulamayip geri getirmeye çalışanlar oluyor ve taktir edersiniz ki genç ve yetişkin kediler köpekler yavru kedilere köpeklere nazaran daha az yuva bulabiliyorlar bu kadar şartı kabul eden birine vermek insanin içini bi nebze rahatlatir ama bu sartlar ağır geliyorsa korktuğu yada kendine güvenmediği şeyler var demektir kusura bakmayın ama sizin kafa yapinizdaki birine evladımı değil evlat olarak vermek günlük emanet bile etmem

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 886 Görüntüleme
  • 3 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80264 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR