Cins Kedi Sahiplenmek + Bahçeli Ev Sorunsalı.

FurkanKoc
FurkanKoc

255 Puan

Şimdi arkadaşlar,


Ara ara buraya sorular soruyorum. Gayet hayvensever bir insanım. Bahçeli bir evimiz var ve çevredeki sokak kedilerine elimden geldiğince yardım ediyorum, hala öğrenciyim.


Henüz bir evcil hayvanım yok; ama başından beri siyam kedisi hayranlığım var. Arıyorum, tarıyorum siyam kedisini ücretsiz verecek bir kişi dahi bulamadım maalesef.


Bir kişiyle görüştüm, evde doğup büyümüş yavru siyam kedisi var. Sadece şimdiye kadarki masraflarını istiyor ve karşı taraf da öğrenci. Böyle, bir yandan empati kurmaya çalışıyorum ama petshop'a ve hayvan ticaretine karşı biriyim. Hiçbir şekilde etik bulmuyorum. Eğer siyam'ı bu kişiden alırsam, daha çok yardım edeceğimi hissediyorum, ticaretten daha çok. Çünkü anne siyam hala karşı taraftaki kişiyle yaşıyor.


Bir diğer sorum da: evimiz bahçeli. Çevrede sokak kedileri var ve daha önce eve alma çalışmalarım hüsranla sonuçlandı. Yaşamıyorlar arkadaşlar. Eğer siyam'ı alırsam, onu bahçeli evde tehlikeye mi atmış olurum? Çünkü çevrede kediler geziniyor bizim sitede ve bizim evin önünde de.

14 CEVAP

Glman
Glman

974

Siyam sahibi olarak siyamlar çok hassas oluyorlar diğer kedilere göre ve çok meraklılar bahçeden kaçma ihtimali var diye düşünüyorum

SelinTuksal
SelinTuksal

118368

Kısırlaştırın, iç-dış parazitlerini yaptırın, sonra bahçeye kaçsa da sıkıntı olmaz

akitalove
akitalove

19709

O zaman sikinti yasicagini sanmiyorum kedinizi bahceye ve disariya alistirmayin :)

Alfam
Alfam

2476

Kedinizi bahçeye salmadiktan sonra sıkıntı yok :)

SelinTuksal
SelinTuksal

118368

Benimkiler çıkıyor bahçeye, dolaşıp geri geliyorlar. Ama kızgınlıktayken izin vermiyorum çıkmalarına

FurkanKoc
FurkanKoc

255

Cins kedi almayacağım, hayvan ticaretine katkıda bulunmayacağım. Siyam hayranlığımı tekir'de, tuxodin'de, sarman'da da bulabilirim.

KedimVar
KedimVar

119251

Evet öyle yapın. :)) Ama aslında dediğiniz şekilde yani sırf aşı, mama masraflarını ödeyerek aldığınızda satın alma gibi olduğunu düşünmüyorum. Sadece sizden önceki masraflarını karşılamış oluyorsunuz.

FurkanKoc
FurkanKoc

255

Hayvansever bir insanım dedim; çünkü yazının girişinde kendimi tanıtttım. Bu olaya nasıl yaklaşıyorum gibi. Türcü bir yaklaşım tabii.. Zaten öyle olmasam, bu sitede ne yapıyorum, öyle değil mi? :)


"Çıkartmayacaksınız olup bitecek" çok da gerçekci ve yapıcı bir öneri midir sizce, özellikle de evin mimarisini görmemiş olduğunuzu bilerek.


İyi akşamlarınız olsun.

Benim1kedimvar
Benim1kedimvar

16581

Zor olur bence cunku benim veterinerim 1 yasina kadar cikartmayin demisti sizde 1 yasina kadar bahceli evinizde onu zaptedebilir misiniz . bilemiyorum


Bir de ben kedi sahiplenmek istiyorum dediğim zaman bana ücretsiz olarak siyam getirmişlerdi ama Bakımlarının zor olacağını düşünüp sahiplenmemistim. Hala baska yavrular doguyor onlari sahiplendiriyorlar ama aynı şehirde değiliz maalesef

Glman
Glman

974

Bahçeli bir eviniz varsa bence köpek bakımı için daha uygun bir eviniz var ama ben kedi istiyorum diyorsanız bahçenin çevresine teller oluyor inçe yapılı kaçmasını önleyecek onlardan yaptırmalısınız diye düşünüyorum çünkü dışarda kalan kediler dolaşıp geri geliyorlar evlerine fakat yabanileştikleri bir gerçek tabiki bu sizin kararınız fakat aşılarını yaptırmanız lazım kedi ilgi isteyen bir canlı evdeyken bile bakımları zor olabiliyor ki dışarda daha çok hastalık yaralanma ezilme gibi tehlikelerle karşı karşıya kalabiliyorlar almadan önce kendinizi tatmin edici değilde kedimi mutlu edebilir miyim diye düşenmelisiniz

akitalove
akitalove

19709

Evet ama camlara sineklik taktirirsaniz bu sorundan kurtulmus olursunuz

FurkanKoc
FurkanKoc

255

sineklik var demirler de var

Hayvansever bir insanım demek ... neyse anlayan anladı bence
Çıkarmayacaksiniz o kadar evin içinde duracak

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1347 Görüntüleme
  • 14 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80256 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR