Kesin Çözüm, Ama Ne Kadar İnsanca?

piko06
piko06

1843 Puan

duyduğuma göre gelişmiş avrupa ülkelerinde sokakta kedi veya köpek bulunmazmış. hasta veya yaralı bir hayvan olduğunda devletin görevlileri derhal onu alır tedavisini yaptırır ve bundan sonra 9 gün koruma altına alırmış. bu süre içinde sahiplenen olmazsa uyutulurmuş. çözüm mü, evet. ama ne kadar uygarca ve insanca orası tartışılır.

13 CEVAP

Hayvist
Hayvist

5811

Plansız çoğalma sonucu böyle bir olay yaşanıyorsa da uyutmayı desteklemiyorum.
Nasıl ki bizim için doğmadılar, bizim vesilemizle de ölmemeliler..

resit212
resit212

836

ıyımıs vala ozaman kaybolan cocuklarıda oyle yapsınlar bırı geldı geldı gelmedı uyutun gıtsın vazgecsınler yaw boyle ıs mı olur uyutmada oldurmenın nazıklesmıs halı

umut61
umut61

2877

Animal planey kanalında hayvan polisleri adlı bir programı izlerdim. Orada dediğin gibi başıboş kedi, köpek bulmak çok zor. Hasta olanları bulup iyileştirir, sahiplerinin bakımsız bıraktıklarınıda ellerinden alır tedavi eder ve sahiplendirirlerdi. Ama uyutma gibi bieşey görmedim. Belkide doğrudur.

ariftemel7
ariftemel7

613

Onlarda can taşıyorlar ya nasıl birşey

ariftemel7
ariftemel7

613

Ama yazık hayvanlara ya yaşasinlar

piko06
piko06

1843

yaşasınlar tabi. onlar bu dünyanın en masum en şirin varlıkları.

piko06
piko06

1843

kontrolsüz bir şekilde çoğalmalarının önü alınabilirse sokak hayvanları sorunu asgariye iner. tabi insanlara da daha çocukluktan itibaren hayvan sevgisinin aşılanması şart.

piko06
piko06

1843

altyapıyı doğru oluşturmuşlarsa uyutmaya gerek kalmıyordur belki. burada da belediyeler sahipsiz dişi kedilerin tamamını kısırlaştırsa bu kedicikler eceliyle öldükten sonra plansız çoğalma diye bir sorun kalmaz zaten. bu çok sistemli ve uzun vadede olabilecek bir şey.

yorkshia_gsd
yorkshia_gsd

107096

Amerika'da sokaklarda başı boş köpek var mıdır ? Evet var. Ama hepsi rehabilite edilmiş olduğu için kimseye zararı yok. Görevliler köpekleri takip ediyor günde 1 defa da her görevli sorumlu olduğu sokağın köpeklerini besliyor.

yorkshia_gsd
yorkshia_gsd

107096

Maalesef bizim mantık sırf üretip para kazanmak , onlar sadece şeceresi olan köpekleri eşleştirirler.
En popüler ırklar kaniş goldendoodle gsd bunun dışında kırma köpekler çok.
İnsanlar bilinçli hayvansever,

Hayvist
Hayvist

5811

Kontrolsüz çoğalma dışında bizlere küçüklükten aşılanmakta hayvanların özellikle köpeklerin olumsuzluğu. Örneğin Şans'ı gezdirirken karşıdan küçük çocuğu ile bir bayan geliyor. Çocuk sevmek istiyor annesi ise ısırır oğlum olmaz diyor. Tüm sorun çocukluğumuzda..

piko06
piko06

1843

sanıyorum eski zamanlarda kuduz tehlikesinden dolayı insanlarımız kendilerini savunma amacıyla uzun yıllar kedi köpek gördüklerinde yerden taş alıp atmış, hayvanları uzaklaştırmış. zamanla bu davranış dededen toruna geçerek kültür halini almış. bunu aşmamız gerekiyor artık. yazık bu masum hayvancıklara.

güzel

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 2048 Görüntüleme
  • 13 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 77392 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR