Erkek Kedilerde Kızgınlık Dönemi

Devintamcan
Devintamcan

255 Puan

Merhaba.Erkek kedilerde kızgınlık dönemi belirtileri nelerdir.Nasıl geçer ?.Çİftleştikten sonra kızgınlık dönemi biter mi ? ortalama kaç gün sürer ?

5 CEVAP

Anonymus827062
Anonymus827062

11754

Erkek kedinin dönemi olmaz her daim hazırdır. Eğer evde dişi kedi yok ise miyavlama hareketlilik gözlenebilir. Koku ve miyavlama her kedi için geçerli değildir. Kendi erkek kedimi göz önüne aldığımda su an on dört aylık yedi aylık iken erişkin oldu. Miyavladigini ya da koku bıraktığını görmek mümkün değil. Nadiren tuvaletinin önüne ya da görünür bir yere küçük bir miktar dışkı yapar ya da diskisini tuvaletine yaptığı zamanlar da kum ile örtmez.

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Bu belirtiler her kedide olmayabiliyor, kediden kediye değişebilen şeyler. Benim oğlumda tamamı oldu,genel olarak huysuz ve sinirli bir ruh hali vardı. Bazı kedilerde saldırganlığa da sebebiyet verebiliyor. Birde evden kaçma da belirtisi olarak sayılabilir. Bu da aynı şekilde kediden kediye değişebiliyor. Hiç kaçmaya çalışmayan kediler olduğu gibi karşı cinsten bir kedi görünce balkondan/camdan atlayan kediler de olabiliyor. Benim tanıdığım kedisi bu sebepten balkondan atlayıp ciddi yaralanmıştı maalesef

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Bağırma,koku bırakma, iştahsızlık, keyifsizlik,sinirlilik belirtileri olarak sayılabilir. Erkek kedilerde kızgınlık dişiler gibi dönemsel değildir. Ergenliğe girdikten sonra sürekli kızgınlıktadır. Çiftleşme bunu sonlandırmaz hatta daha da artırabilir. Kısırlaştırma olana kadar sürer.
Erkek kedi sahibiyim.Kısırlaştırmak bunun tek çözümü ve sağlığı için de gerekli bence

Devintamcan
Devintamcan

255

Yani erkek kediler genelde hırçın ve kızgın mı oluyor ?

Devintamcan
Devintamcan

255

Geçmiş olsun. Peki kısırlaştırma işlemi erkek kedilerle nasıl işliyor ? maliyeti,ameliyat sonrası vb.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1880 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 77395 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR