Kedi Maması Ve Aşıları

merhaba kedi sahipleneceğim ortalama 1.5kg mama ne kadar gider daha sonra 15kgye döneceğim ve aşıları kaçtane var ne zamandan en zamana ve fiyatları nedir öğrenciyim çalışıyorum hem kendime hem kedime bakacağım :)
(adını da carmen koydum yerim seni ya :DD)
ayrıca kargom 6gün oldu gelmedi sorun yaşayan tek ben miyim?

4 CEVAP

teşekkür ederim arkadaşlar dikkate alacağım dediklerinizi

Sule34
Sule34

967

Sahipleneceğiniz kedi ne kadarlık bir kedi? Kilosuna ve yaşına göre günlük alması gereken miktar mama paketinin arkasında yazıyor ona göre hesaplayabilirsiniz. Benim kedim 4-5 aylık 2 kilo mama bir ay gidiyor.
Aşılara gelince iç dış parazit ilaçları var bunlar veterinerlere göre değişiyor ama ortalama ikisi 50-60 tl tutuyor ve 1,5 2 ayda yenilenmesi gerekiyor diye biliyorum. (Evden çıkmayan kedi için 3 ay diyenlerde var) Diğer aşıları ise yılda bir kez yapılıyor. 2 tane karma aşı 1 tane kuduz 2 tanede lösemi diye biliyorum (Benim kedimin sağlık durumundan kaynaklı daha yapılmadığı için tam bilmiyorum) Tanesinin fiyatı da 60 lira olması lazım (buda vetlere göre değişiyor maalesef)
Öğrenciyim demişsiniz inşallah bunları karşılayabilirsiniz. Çünkü gerçekten hem maddi olarak hemde manevi olarak sorumluluk isteyen bir şey. En basitinden kaliteli bir mama seçmeniz gerekiyor ve bu durumda biraz fiyatlara yansıyor. Onun dışında kedinizle size mutluluklar dilerim :)

cahitsel
cahitsel

712

kendini çok kasma. mamayı iyi bir mama al mesela 2 kg nd al 2 ay gitmesini istiyorsan arada yumurtanın sarısı, yağsız peynir, yogurt, light ton balığı, verebilirsin. aynı zamanda kırmızı yada beyaz et tavuk eti senin bütçene uygun olacaktır küçük küçük doğra içine birer tane havuç, patates, kabak üç dal maydanoz koy hepsini 40 dk pişirip ezerek suyuyla vermeye çalış. hem sağlıklı mama kullanmış olursun hemde alternatif oluşturursun. veteriner olarak uygun bir yer bul zaten 50 60 aşı vuranları anlamıyorum o ilaçların tanesi hayvan eczanesinde 5 tl zaten. mutlu kedili günler diliyorum.

Duman14
Duman14

14039

İlk aldığınızda yapılmadıysa iç ve dış parazit aşılarını yaptırın ve genel kontrol yaptırın mama olarak acana önerecektim ama öğrenciymişsiniz acana pahalı ama en iyi mamalardan fiyat olarak 100'ü geçiyor ama bozita araştırın ben bozita kullanmadım ama iyi olduğunu duymuştum yaş mama olarak royal can kullanıyorum haftada 1 veriyorum ama annemle konuşup ev yapımı mama kullanmak istiyorum yaş mama yerine siz de deneyebilirsiniz bir postta bir tarif görmüştüm size atabilirim hoşuma gitti ve yorumlarda da sağlıklı deniyor yaş mama yerind haftada 1-2 kez ev yapımı DOĞAL VE SAĞLIKLI mama verebilirsiniz ama önce bu tarifi veterinerle paylaşıp kedinizin her hangi bir alerjisi olup olmadığı hakkında bilgi alın kuru mama oldak dediğim gibi bozita araştırın goody almayın sağlıksız ve market maması vermeyin onlarda sağlıksız oluyor yeni miniğinizle uzun ömürleriniz olsun :)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 699 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 77392 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR