Bengal Açıklaması
Vahşi görünümlü olurlar ve görünümleri ile tezat oluşturan bir sıcakkanlılık sergileyebilirler. Bengal kedileri asil ve sıra dışı bir görüntüye sahiptirler. Esnek ve atletik bir vücut yapıları bulunur. Ortalama ağırlıkları 4 kilo olsa da 7 kiloya dek ulaşabilirler. Kaslı ve güçlü olurlar. Gözleri badem şekline sahiptir ve mavi, yeşil, mavi -yeşil, kehribar gibi farklı renklerde olabilir. Desenleri de farklılık gösterir, yine de benekleri çok büyük oranla siyah ya da çikolata kahve renklerinde olur. Kafa yapısı hafif üçgenimsi bir şekildedir, burnu geniş ve elmacık kemikleri belirgindir. Kalın kemikleri vardır ve arka bacakları ön bacakları ile kıyaslandığında daha uzundur. Yuvarlak şekilde ve iri yapıda patilere sahiptir. Fiziksel olarak narin olduklarını söylemek pek mümkün değildir, onlar doğuştan çok iyi birer atlettir. Dayanıklı olurlar ve boyutları da orta - büyük sınıflandırmasında kategorize edilir.
Standartların üzerinde bir zekaya ve çok aktif bir yapıya sahip oldukları bilinmektedir. Zaman zaman zorlayıcı davranışlar sergilese de onunla bir hayat geçirmek şüphesiz çok keyifli olacaktır. Her zaman tetikte olur, özgüveni yüksektir ve oyun oynamaya bayılır. Küçük numaralar öğrendiğinde uygulamak için tereddüt etmeyen bu cins insanlarına karşı büyük bir sevgi besler. Onlar ile kaliteli zaman geçirmek ve aktivitelere dahil olmak en çok keyif aldığı şeylerin başında gelir. Tırmanma ve yükseklere zıplama konusunda çok başarılıdır. Diğer kedilere karşı agresifleşebileceği için baskın karakterli olanlarla bir arada tutulmaması önerilir. Dört ayrı jenerasyonları vardır, insanlarla en yakın temas kuranları 4. kuşağa dahil olanlardır. 4. kuşak ve sonrası bu cinsten kabul edilir.
Düşünüldüğü gibi ismini kaplanlardan almamışlardır. Bu ırk göreceli olarak insanlarla yaşamaya yeni başlamıştır ve en yeni ırklardan biridir. Geçmişlerinin 1970’li yıllara dayandığı bilinmektedir. Asya leopar kedisinin neslinin tükenme tehlikesi ile karşılaşması sonucu farklı Asya ırkları ile melezlenmeleri yoluyla ortaya çıkmışlardır. Irkın üretilmesinde genetik bilimci Jean Mill’in önemli bir rolü olduğu kabul edilir. CFA tarafından 1991 yılında tam olarak tanınmışlardır.
Ortalama yaşam sürelerinin 10 – 16 yıl olduğu söylenir. Genetik olarak kalp hastalıklarına, göz hastalıklarına, alerjilere ve eklem sorunlarına yatkın oldukları bilinmektedir. Sağlıklı ve uzun ömürlü olabilmeleri adına beslenme koşullarına dikkat edilmeli ve veteriner muayeneleri aksatılmamalıdır. Genetik olarak yatkın oldukları hastalıkların da belli periyotlar dahilinde taranması önerilir.
Kısa ve yumuşak tüyleri yoğun şekilde dökülmez. Haftalık tüy bakımları sırasında fırçalanmaları ve taranmaları yeterli olacaktır. Tüy dökme miktarı bazılarında fazla olabilir. Beslenmeleri, psikolojik durumları ve ek hastalıklara sahip olup olmadıkları tüy dökme oranlarını etkileyebilir.
Tüy bakımlarına ek olarak nadiren banyo yapmaları gerekli olabilir. Küçük yaşlarında su ile korkutulmazlarsa banyo yapmaya alıştırılmaları göreceli olarak kolaylaşır. Dişlerinin fırçalanması, tırnaklarının kesilmesi ve kulaklarının temizlenmesi de bakım sürecinin ihmal edilmemesi gereken aşamalarıdır.
Gebelikleri ortalama olarak 63 gün sürer. Bazıları daha erken ya da daha geç doğum yapabilir. Doğumları genellikle sorunsuz geçer. Tüm gebeliklerinden farklı olarak dişinin ilk gebeliğinin mutlaka veterinerler tarafından kontrol altında geçirilmesi önerilir. Hamile olup olmadıklarını anlamak çok kolay değildir, gebelik belirtileri ile kızgınlık döneminde sergiledikleri davranışlar arasında büyük bir benzerlik vardır. Gebeliğin 30 günü geri kaldıktan sonra karınları belirginleşir. 6 – 9 ay arasında cinsel olgunluğa eriştikleri bilinmektedir.
Yavru sayıları sağlıklarına, yaşlarına ve daha önceki doğumlarda kaç yavruları olduğuna göre değişebilir. Genellikle her doğumda 4 – 6 arasında Bengal yavrusu dünyaya gelir. Yavruların tüyleri yetişkinlere oranla daha uzun olur. Yavruların ilk 4 ay boyunca annelerinden ayrılmaması gerekir. Bu süreçte hem temel ihtiyaçları anneleri tarafından karşılanacaktır hem de anneleri hayatta kalma becerileri konusunda onları eğitecektir. Erken dönemde ayrılmaları söz konusu olduğunda 2 – 4 saatte bir beslenmeleri ve sıcak bir ortamda olduklarından emin olunması gerekir.
Atalarından kalma etobur beslenme içgüdüleri fazlaca gelişmiştir. Vücut yapıları ve hareket düzeyleri de yüksek kalitede protein yeme gereksinimlerini gündeme getirir. Yüksek oranda kaliteli protein içeren kuru mamalar ile beslenmeleri önerilir. Kilo kontrollerinin sağlanması ve sularının her zaman taze tutulması gerekir.
Bengal Yorumları
Sahibine bağlı, uyumlu, meraklı, atletik, oyuncu.
Bakımı zahmetsizdir; haftada bir iki kez taranmalı/fırçalanmalı.
Kahverengi, tarçın, benekli.
Kısa
A.B.D
Büyük
Bir Bengal sahiplenmek istiyorsanız, Bengal sahiplendirme ilanlarına göz atın.
ilanları GösterBengal dostunuza vermek istediğiniz isme karar verdiniz mi? İsim rehberine göz atın.
Kedi İsimleriİLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
SİTEDEKİ ÜYELERİMİZ