Diş Eti Üremesi

deniz_berkan
deniz_berkan

115161 Puan

merhaba arkdaşlar kedisinde diş eti üremesi olan oldumu hiç ? ilaç ve antibiyotikle iyileşmiyormus diş etlerini temizleyeceklermiş veterinerin söylediği bu ..
bu süreçte bu durumu yaşayan arkadaslar var ise neler yaptınız öğrenebilirmiyim ? pazar günü götüreceğiz veterinere.


7 CEVAP

gunosari
gunosari

2936

Aynı durumu bizde iki defa yaşadık bir yerden başlayıp ağız içine yayılan bir durum bu. Gittiğimiz bir veteriner süt dişlerinin düştüğünü diş etlerinin iltihap kaptığını söyledi bir solüsyon verdi fakat 3 gün sonra yavru daha kötüleşti hiçbir şey yememeye başladı. Gittiğimiz ikinci veteriner 5 gün antibiyotik, vitamin ve serum tedavisi uyguladı 7 günde ağızdan biz verdik antibiyotiği. Aynı zamanda ağrıdan stresten ishal olmuştu.1. Doktorun bilgisizliği yüzünden 3 günde tüm ağza yayıldı. Veteriner kuru mamayı ıslatarak vermemizi söyledi. yaş mama ile ilgili bir şey demedi. Fakat 2. defa tekrarladı rahatsızlık aynı süreçten bir daha geçtik maalesef. Şimdi her gün ağzını kontrol ediyoruz kronikleşebiliyor galiba dikkat etmek lazım. Yalnız bize diş etini çizecek bir şeyler vermeyin dedi. Ağız içi zaten bakteri dolu bir yer bir taraftan çizildi mi çabuk mikrop kapıyor dedi. Bizde benzer bir durum yaşadık. Hastalığın adı gingivit galiba.Tekrardan geçmiş olsun.

gunosari
gunosari

2936

Bebekler için kullanılan klamoxdan vermiştik.Günde iki defa 1 mg.

deniz_berkan
deniz_berkan

115161

bizde sabah aksam bir solusyon verdi adı :DENTAVEDIN . ( 2 veterinerimiz var bizi uzak diye cok sık gitmiyoruz ama iyi olanda o ) dün aksam ona mesaj attım durumu bu solüsyonun hiçbri işe yaramadıgını antibiyotik tedavisnin bile işe yaramayacagını söyledi temizlemekten bahsetti rahatlatmak için . zaten bu sorunumu süt dişlerini döktükten sonra başladı bizimde hani normal geçer sandım ama geçmedi. şuanda yaş mama veriyorum canı acıyor cunku belli oluyor bu . pazar günü nasıl bir operasyon yapılacak inan bilmiyorum oğlum bir türlü düzelemedi biri bitiyor biri başlıyor ve teo corona hastası bir cocuk bagısıklıgı konusunda cok endişeleniyorum antibiyotik vs öyle hemen yapılmaz dedi veteriner ileride ciddi bir durumu olursa zaten bagısıklık problemi var iyi ce kötü olur dedi... peki şuanda sizin geçtimi bu durumunuz ?

gunosari
gunosari

2936

Bizimkini sürekli kontrol ediyoruz antibiyotik ağzında rastladıkça antibiyotik verdi şimdiye kadar fırçalamak fayda eder mi diye sordum veterinere fırçalamayın zaten tahriş olmuş daha beter edersiniz dedi.Ağız içi bakteriyel bir ortam en ufak çizikte iltihabik durum oluyor dedi.Kuru mamayı ıslatıp verin dedi.Verdik ama yemedi minik.Şimdi bakıyoruz sürekli ağzına kronikleşebiliyor çünkü.Yani aşamadık durumu

gunosari
gunosari

2936

Gingivit mi dedi size? Bizimkine öyle demişti.Ağız içi görüntüsü aynı gibi.

deniz_berkan
deniz_berkan

115161

Şimdi veterinerden cıktık cumartesi günü diş etleri kesilecek fazlalık olan kısım alınacak ..bunun bir nedeni yokmuş dişler çıkarken oluşan bir sorunmuş temizletincede tamamen biticek diye bir durumda yok dedi tekrarlayabilirmiş

Senemasamaz
Senemasamaz

845

merhaba benim kediminde alt iç damağı gri renk bu normal bir durum mı?uoksa her kedinin pembe mi olması gerekiyor

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1915 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80264 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR