En Uygun Köpek Irkı Seçimi Hakkında

Merhaba, köpek sahibi olmak istiyorum ancak ırk konusunda tavsiyelerinize ihtiyacım var. Şu an bir apartman dairesinde ailemle beraber yaşıyorum. Üniversite öğrencisiyim ancak ders programım az olduğu için zamanımı evde de geçirebiliyorum. Şuan yaşadığımız daireden daha büyük bir daireye taşınacağız bir ay sonra. Ve belirteyim, taşınacağımız yer köpekle beraber yürüyüş yapmaya çok müsait, sayfiye alanına benzer bir kesim. Bu nedenle köpek sahibi olabilmek için bu uygun zamanı bekliyorum yani yeni eve taşınacağımız zamanı. Şu an evimizde arkadaş canlısı bir muhabbet kuşumuz ve bir de her canlıyla iyi geçinebilen bir Scottish Fold kızımız var. Ancak ben bir köpek sahibi olmanın çok daha farklı bir güzelliği olduğunu düşünüyorum ve bu nedenle bir köpek dostum olsun istiyorum. Ancak bunun için özellille annemi çok zor ikna ettim. Zaten kedi konusunda da annemi bir şekilde ikna eden ve sonunda da ona alışıp bağlanmasını sağlayan bendim. Ancak, köpek konusunda çok daha titiz davranacağına çok eminim ve bu nedenle: Aşırı derecede hiperaktif olmayan ve spor ihtiyacı da aşırı olmayan, apartmanda bakılmaya çok uygun ve boyut olarak da küçük-orta boyutlarda, tüy vb. bakımları çok gerektirmeyen, zeki, sıcak kanlı bir köpek ırkı arıyorum.
ANLATTIKLARIMDAN YOLA ÇIKARAK EN UYGUN KÖPEK IRKI/IRKLARI KONUSUNDA TAVSİYEDE BULUNABİLİR MİSİNİZ?

14 CEVAP

Havanese_Siri
Havanese_Siri

14906

havanese size tamamen uygun bir cins, bichon frise ve toy poodle gibi cinsler de olabilir ama çok hareketliler ve bakımları daha zor (özellikle poodle'ın)

Duman14
Duman14

14039

Poodle veya shih-tzu derim ben sizin için genellikle küçük ırklar ve az tüy dökerler poodlelar çok zekidir shihtzularda aynı şekilde apartman yaşamına uygunlardır bakımlarıda kolay ama iyi bir eğitim verilmeli

Duman14
Duman14

14039

Bu arada internetten biraz araştırdım yanlışım olabilir

patili
patili

120470

jack russel dışarıda dolaştırılmayı cok isteyen bir ırk. shih tzu veya chiuhiua cinsi olabilir. 2si de cok zeki cok uyumlular. tüy dökme durumları da diğer küçük ırklara göre daha az. pug da olabilir bakımı daha kolay. tüy sorunu yok. :) ama her hayvan çok ilgi ister cok büyük boylar bile buna dahil o yüzden o konu üzerinden seçim yapma daha cok kolay bakılabilirliği üzerinden seçim yap :))

Havanese_Siri
Havanese_Siri

14906

jack russell çok hareketli bir cins, poodle bakımı zordur ve hareketlidir, chihuahua agresiftir, pekingese hem agresiftir hem insanlarla iyi anlaşamaz hem de zor eğitilir ve tüy döker, bichon frise iyi ama havanese ondan daha akıllı arkadaş canlısı ve bakımı daha kolay, shih-tzu inatçı olabiliyor, coton de tulear mükemmel ama türkiyede yok, maltese şımarık olabiliyor ve çok hassas, yorkie inatçı şımarık ve biraz agresiftir, pug fazla zeki değildir, havanese tüy dökmez hipoalerjeniktir insanlarla çok iyi anlaşır bakımı zor değildir ve çok zekidir, papillon da çok iyi bir ırktır sadece tüy döker tüm bunlara bakarak size havanese ve papillon öneriyorum

patili
patili

120470

evet ben de pugları cok seviyorum cansel. böyle simsiyah buruşuk bir surat. evde birşeyleri kırıp dökmüyorlar mesela. benim shihtzum var. o yüzden bir de pug şuan düşünemem ama sen düşünebilirsin ♡

Havanese_Siri
Havanese_Siri

14906

puglar kolay eğitilen köpekler değillerdir papillon ve havanese çok kolay eğitilirler hatta havanese sirklerde gösteri amacıyla kullanılır ben siriye kısa sürede neredeyse bütün temel itaat komutlarını öğrettim papillon havaneseten daha akıllıdır havlama problemleri olabilir ama bu kısa sürede yok edilebilir bu yüzden bu ikisinden biri derim ama yeterince egzersiz yaptırabilirim hareketli olsa da olur diyorsanız pembroke welsh corgi de çok güzel bir cins

Aslında ben Jack Russell cinsi çok isterdim ancak henüz cevaplar arasında yok sanırım uygun değil?

Tesekkürler. Benim tek düşündüğüm nokta da aslında sadece bakımının kolaylığı açısından bir köpek tercihi özellikle annem için bu kritere uygun bir köpek irki secmem gerek yoksa hangi irk olursa olsun ilgi gosterdikten sonra aramizda cok guzel bir bağin olusacagindan hic suphem yok :)

Pug irkinin uygun olduğunu da duyduğuma çok sevindim çünkü Jack Russell dan sonra en sevdigim kopek irkiydi :)

Tavsiyeleriniz için çok çok teşekkür ederim. Tavsiyelerinizden yola çıkarak ve biraz da araştırma yaparak Papillon dog da kararımı verdim büyük oranda :)))

cute_catTR
cute_catTR

12507

pug. çünü bakım derdi fazla yok hareketli çok şirin özellikle sahibine karşı sevecen,duyguludurlar.Isırma eğilimli olmalarına karşın iyi huyludurlar.
Apartmanlar için uygun köpeklerdir.Ev içinde çok hareketli değillerdir,bahçesiz evlerde yaşayabilirler.Aşırı sıcak ve soğuklara dayanamazlar.Pug ırkı düz bacaklı kısa ve güçlü köpeklerdir,bol hareketli oyunları severler,sağlıklarını korumak için düzenli egzersize gereksinimleri vardır.

Gofretsla2
Gofretsla2

2725

Satın alma sahiplen!

Havanese_Siri
Havanese_Siri

14906

Sakın sırf sahipleneyim diye yanlış bir ırk alıp köpeğe yazık etme

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1420 Görüntüleme
  • 14 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80266 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR